Bonusta jokaisesta matkasta!

Sveitsi ja upeat Alpit

4.4/5 • 68 ääntä

Matkan hinta sisältää:

  • Finnairin lennot Helsinki-Zürich ja Geneve-Helsinki
  • yksi ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • bussikuljetus ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • suomalaisen oppaan palvelut perillä
  • majoittuminen hotellihuoneissa mukavuuksin (viisi yötä)
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • verot ja viranomaismaksut (myös hotellien kaupunkiverot)

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet sekä tarvittaessa myös lämmintä vaatetta, vuoristossa lämpötila voi olla viileämpää. Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

Sveitsiin matkustettaessa on hyvä huomioida, että kaupat ovat siellä sunnuntaisin kiinni. Suurin osa museoista on myös sunnuntaisin avoinna.

Ei lähtöjä 2024.


Pystymme tarjoamaan myös Suomen puolen liityntälentoja Finnairin aikataulujen ja paikkatilanteiden puitteissa. Kysy lisää liityntälentojen aikatauluista ja hinnoista sähköpostitse.


Tällä matkalla tutuiksi tulevat Sveitsin suurimmat kaupungit Zürich, Luzern ja Bern sekä idylliset pienet alppikylät Grindelwald ja Gruyères. Vierailemme myös Genevejärven rannalla sijaitsevassa Montreux'n kaupungissa.
1.päivä

Helsinki - Zürich, Zürichin kaupunki ja ajo Luzerniin

Matkaan lähdemme aamulennolla kohti Zürichiä. Perillä lentokentän tuloaulassa on ryhmää vastassa suomalainen matkanjohtajaopas, jonka johdolla kävelemme terminaalin ulkopuolella odottavalle bussille.

Ensimmäinen kohteemme on Sveitsin liike- ja talouselämän keskus Zürich. Ensimmäisen osan kaupunkikierrosksesta teemme bussilla, tällöin liikumme kaupungin modernimmissa osissa. Jatkamme kaupunkikierrosta vanhassakaupungissa jalkaisin. Ihailemme hyvin säilyneen vanhankaupungin upeita rakennuksia ja kirkkoja, mm. Fraumünsteriä, jota koristavat Chagallin lasimaalaukset sekä komeaa kaksitornista Grossmünsteriä. Kierroksen päätteeksi kävelemme maailmankuululla Bahnhofstrassen ostoskadulla, missä meillä on myös pari tuntia vapaata aikaa.

Alkuillasta bussi kuljettaa meidät Luzerniin, jossa majoitumme hotelliin kahdeksi yöksi.
Päivän ajomatka on noin 68 kilometriä.

 

2.päivä

Luzern

Tutustumme tänään monien tunnettujen henkilöiden ylistämään Luzernin kaupunkiin. Luzern sijaitsee jylhien vuorien sylissä Vierwaldstätter-järven rannalla. Muun muassa Alexander Dumas puhui ”maailman kauneimman simpukan sisällä olevasta helmestä“ ja tuo toteama kuvaa kaupunkia ja sen sijaintia paremmin kuin loistavasti.

Kaupunkikierroksen päätteeksi kävelemme Euroopan vanhimmalla katetulla puusillalla, Kapellbrückellä, joka on kaupungin ehdoton maamerkki. Iltapäivällä on vapaa-aikaa tehdä ostoksia Luzernin kävelykeskustassa, käydä kävelyllä kuvauksellisella rantabulevardilla tai vierailla kuuluisassa Rosengart-museossa, missä on nähtävillä mm. Paul Kleen, Picasson, Mirón, Chagallin ja Monet’n töitä. Luzernista voi lähteä käymään myös läheisellä Pilatus-vuorella, jonka huipulle pääsee maailman jyrkimpää junarataa pitkin. Tai voit jäädä nauttimaan veneretkestä Luzern-järvellä.

Toinen yö Luzernissa.

3.päivä

Luzern - Grindelwald, mahdollisuus lisämaksulliseen Schilthorn-retkeen

Aamiaisen jälkeen jätämme Luzernin taaksemme. Ajamme kauniiden ja vehreiden maaseutu- ja vuoristomaisemien saattelemana Interlakeniin. Interlakenissa meillä on mahdollisuus aistia kansainvälistä matkailuvilinää – kaduilla ja kujilla näkee useiden suklaa-, juusto- ja kellokauppojen lisäksi monia eri kansallisuuksia. Ennen puolta päivää jatkamme matkaa kohti Grindelwaldin vuoristokylään, jossa majoittuminen hotelliin kahdeksi yöksi. Ajomatka on noin 89 kilometriä.

Iltapäivällä on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle opastetulle vuoristoretkelle. Nousemme Stechelbergin asemalta lähes 3000 metrin korkeuteen Schilthornin huipulle. Tältä kuuluisalta James Bondin vuoreksikin nimetyltä huipulta avautuu 360 asteen huikea näkymä muun muassa Berner Oberlandin ylpeyksille Eigerille, Mönchille ja Jungfraulle. Meillä on hyvin aikaa nauttia kiehtovasta näköalasta ja kuvata lumihuippuja. Kierrämme oppaamme johdolla interaktiivisessa Bond World-elämysnäyttelyssä ja kävelemme 007 walk of fame:lla. Rohkeimmat ja huimapäisimmät pääsevät kokeilemaan aktiviteetteja kuten skyline walkia ja thrill walkia. Alkuillasta paluukuljetus takaisin Grindelwaldiin. Ajomatka noin 44 kilometriä.

Maksulliset lisäpalvelut
4.päivä

Grindelwald

Tämä päivä on varattu omatoimiselle tekemiselle. Grindelwald tarjoaa loistavan patikointireitistön lisäksi myös suuren määrän muita aktiviteetteja kuten maastopyöräilyä, kiipeilyä, kesäkelkkarataa, maasto-potkulautailua tai koskenlaskua. Huimapäisimmät kokeilevat lentämistä First Flyereilla, vapaapudotusta jäätikkökanjonissa tai ajavat Firstiltä vuoren rinnettä alas maasto-kartingautolla. Tänään on aikaa myös valloittaa Schilthornin lisäksi joku muukin vuorenhuippu – Grindelwaldista on loistavat liikenneyhteydet esimerkiksi Wilderswiliin, mistä nousee perinteinen vuoristojuna Schynige Platten huipulle. Tai lähde kohti Jungfraujochia – Top of Europea, josta löytyy Euroopan korkeimmalla sjiaitseva juna-asema ja huikeat näköalat ikuiselle jäätikölle. Myös Mürrenin ja Wengenin kauniit vuoristokylät ovat patikoinnin ja vierailun arvoisia. Oppaamme tuntee Grindelwaldin liikenneyhteydet ja vaellusreitistön loistavasti ja antaa mielellään reittiehdotuksia tätä päivää varten.

Toinen yö Grindelwaldissa.

5.päivä

Grindelwald - Bern

Aamiaisen jälkeen bussi kuljettaa Thuninjärven huikeissa maisemissa kohti Sveitsin pääkaupunkia Berniä. Hotelliin majoittumisen jälkeen lähdemme tutustumaan sympaattiseen Berniin.

Kierrämme parin tunnin kierroksella Bernin Unescon maailmanperintöluetteloon merkityssä vanhassakaupungissa ja ihailemme kaupungin katettuja kujia, joissa voi aistia menneen ajan markkinatunnelman. Kierroksemme päättyy Bernin ylpeyteen ruusutarha Rosengarteniin, josta löytyvät väriloistossaaan olevat sesongin kukat.

Iltapäivällä vapaata aikaa ja mahdollisuus tutustua omatoimisesti vaikka yhteen Bernin lukuisista museoista. Taiteen ystäville ehdoton on monitaituri Paul Kleen taidekeskus. Kokemisen arvoiset ovat myös A. Einstein -museo sekä luonnon ihmeitä tarjoavat Alppimuseo ja luonnonhistoriallinen museo. Kauniilla säällä Bernin kotivuori Gurten on myös suositeltava vierailukohde. Hieno elämys on ajaa funiculaarilla ylös ja patikoida alas – matkalla voi ihastella upeaa Bernin kaupungin ylle ja Alpeille avautuvaa näkymää sekä ihailla hyvin hoidettujen sveitsiläisten kotien ja maatalojen pihoja ja puutarhoja.
Päivän ajomatka on noin 75 kilometriä.

 

6.päivä

Bern - Gruyères - Montreux - Geneve, paluulento Geneve-Helsinki

Hyvästelemme Bernin ja jatkamme matkaamme ihastuttavaan Gruyères’n kaupunkiin. Korumainen pikkukaupunki sijaitsee Saane-joen yläpuolella linnanmuurien sisällä. Gruyères’n 2000 asukkaan kaupungissa elävät 800 vuotta vanhat perinteet. 1200-luvulla rakennettu upea linna hallitsee kaunista pikkukaupunkia. Kaupungin katuja kulkiessa voi nähdä hotellien ja ravintoloiden terasseilla iloisia juuston ystäviä kaikkialta maailmasta herkuttelemassa fondue-patojen äärellä. Juustofondue on ehdottomasti paikkakunnan suosituin ateria niin kesällä kuin talvellakin.

Ennen puolta päivää jatkamme matkaamme Montreux’hön, missä vierailemme Mannerheimin muistomerkillä ja kävelemme upealla rantapromenaadilla. On helppoa ymmärtää miksi Mannerheim tahtoi viettää viimeiset vuotensa näissä henkeäsalpaavan kauniissa järvi- ja vuoristomaisemissa. Kaupungin rento ja välitön tunnelma on helposti aistittavissa.

Iltapäivän lopulla bussikuljetus Geneven lentokentälle, missä teemme lähtöselvityksen oppaamme johdolla. Palaamme iltalennolla Genevestä Helsinkiin.
Päivän ajomatka on noin 158 kilometriä.

Tutustu matkan kohteeseen

Sveitsi ja upeat Alpit