Aveiro sijaitsee Keksi-Portugalissa noin 75 km päässä Portosta Ria de Aveiro- laguunin rannalla, jota on kautta aikojen hyödynnetty merilevän ja suolan keräämisessä sekä kalastamisessa. Kaupunki oli varakkaan porvariston koti 1900-luvulle asti, porvaristo investoi alueeseen suolajärvien, kaupan ja kalastuksen ansiosta. Tämä johti upeaan art nouveau -tyylin arkkitehtuuriin. Aveirolle on yhä nykyäänkin ominaista sen kaunis jugend-arkkitehtuuri sekä kaupunkia halkovat kanavat, joilla pääsee liikkumaan tyypillisillä moliceiros veneillä. Nämä veneet ovat kapeita ja värikkäitä, niitä käytettiin aiemmin merilevien keräämiseen.
Aveiro ei suoraan sijaitse Atlantin valtameren rannalla, lähimmät rannat, Praia da Barralla ja Costa Novalla sijaitsevat noin 7 km länteen. Praia da Barran ja Costa Novan rannikko on kaunis, hiekkarantaviivaa on yli 5 kilometriä. Meren etäisyyden vuoksi Aveiro ei ole rantalomakohde vaan enemmänkin viehättävä portugalilainen kaupunki mataline rakennuksineen, jossa on aito portugalilainen tunnelma.
Aveiron nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa barokkityylinen katedraali The Cathedral of Aveiro, Church da Misericord, jonka julkisivua peittävät siniset laatat 1800-luvulta sekä Aveiron museo, joka tunnetaan myös prinsessa Santa Joanan museona. Hieman kauempana kaupungista, Ilhavossa, on mahdollisuus vierailla Vista Alegre -museossa, jonka posliini on yksi myydyimmistä ja tunnetuimmista maailmassa. Vista Alegren posliinia voi ostaa myös Aveiron keskustan myymälässä. Sen lisäksi, että Aveiro on kalastajakaupunki, se on myös yliopistokaupunki, mikä tarkoittaa, että tavat ja kalastajaperinteet sekoittuvat sopivasti opiskelijaelämään.
Matka Aveiroon ei ole täydellinen ellei kokeile paikallista herkkua, Ovos Moles de Aveiroa. Tämä makeinen on valmistettu makeutetuista kananmunista, jotka on päällystetty ohuella karamellipäällysteellä ja muotoiltu useimmiten tynnyriksi tai kalaksi. Ovos Moles de Aveiron suora käännös on ”Aveiron pehmeät munat”. Kuten monet Portugalin perinteiset kakut, nämäkin ovat peräisin luostareista, alkujaan Mosteiro de Jesus de Aveirosta. Nunnat käyttivät munanvalkuaisia suurustukseen, joten munankeltuaisia jäi runsaasti käyttämättä, ja niistä alettiin valmistamaan makeita leivonnaisia ja kakkuja. Kun kaikki uskonnolliset järjestöt karkotettiin 1800-luvulla, kulinaarinen asiantuntemus siirtyi paikallisten leipomoiden haltuun. Myöhemmin Aveirosta tuli merkittävä pysäkki Lissabonin ja Porton välisellä rautatien varrella, perinteiseti pukeutuneet naiset myivät kakkuja junassa, ja Ovos Moles -maku levisi koko Portugaliin.