Bonusta jokaisesta matkasta!

Tee lähtöselvitys laivalle ennakkoon

Tee lähtöselvitys laivalle etukäteen, näin vältät jonot ja ruuhkan satamassa!

IMT:n asiakkaat voivat tehdä lähtöselvityksen pikalaivoille Helsinki-Tallinna -reittimatkoille ennakkoon 24–1/2h ennen lähtöä joko matkapuhelimella käyttäen Tallink Siljan mobiilisovellusta, tietokoneella tai terminaalissa lähtöselvitysautomaatilla (Helsingissä T2 ja Tallinnassa D-terminaalin aulassa).

Ennakkoon tehtävä lähtöselvitys koskee  MYSTAR ja MEGASTAR  laivalla Helsingistä lähtevien matkojen matkustajia riippumatta paluulaivasta, sekä yhden suunnan matkustajia Tallinna–Helsinki. Meno- ja paluumatkalle tehdään oma lähtöselvitys.

Lähtöselvitystä varten tarvitset laivayhtiön varaus- ja turvanumeron. Numerot ovat samat sekä meno- että paluumatkalla. Tarkemmat ohjeet sekä varaus- ja turvanumero lähetetään matkan varaajalle sähköpostitse sekä tekstiviestillä lähtöä edeltävänä päivänä (24h ennen laivan lähtöä). Satamassa on henkilökuntaa auttamassa tarvittaessa.

Voit katsoa ohjevideot sataman lähtöselvitysautomaattiin tai mobiililähtöselvitykseen (Tallink).

Lähtöselvityksen tekeminen Star, Megastar tai Mystar -laivoille

 • lataa ilmainen Tallink Silja -mobiilisovellus sovelluskaupastasi (iOS ja Android)
 • voit myös klikata alypuhelimella suoraan 24h ennen matkan alkua saamaasi tekstiviestilinkkiä
 • kirjaudu sisään Club One-tiedoillasi tai syöttämällä varausnumerosi ja turvanumeron
 • näet matkasi ja pääset tekemään lähtöselvityksen
 • lähtöselvitetyn matkan koodillinen laivaannousukortti löytyy kätevästi suoraan sovelluksesta, joka toimii myös ilman verkkoyhteyttä
 • voit myös katsoa videon mobiililähtöselvityksestä
 • lähtöselvitys onnistuu sähköpostiisi tulleella linkillä, joka ohjaa lähtöselvityssivulle
 • kirjaudu sisään varausnumerolla sekä turvanumerolla
 • huomioithan, että tehdessäsi lähtöselvityksen tietokoneella, tulee laivaannousukortti tulostaa matkaan mukaan

HUOM! Tee lähtöselvitys terminaalissa automaatilla, jos reitille on varattu: 

 • HYTTI, koska tarvitset automaatilta saatavan hyttikortin
 • OSTOSRAHAA, koska tarvitset tulostettavat kupongit
 • Mikäli sinulla on varauksella Club One numero ja laivana Silja Europa tee lähtöselvitys automaatilla. Tässä tapauksessa saat tulostettavan drinkkilipun Silja Europalle, jonka saat vain automaatista.
 • AVUSTAMISPALVELU

Jos et ole tehnyt lähtöselvitystä ennen satamaan saapumista joko internetissä tai mobiililaitteella, voit tehdä sen terminaalin lähtöselvitysautomaatilla. 

Satamassa sijaitsevien automaattien käyttö on helppoa ja vaivatonta. Tarvitset laivayhtiön varausnumeron sekä turvanumeron (jotka löytyvät sähköpostista tai tekstiviestistä).  Aloita lähtöselvitys avaamalla varauksesi automaatilla.

Viimeinen lähtöselvitysaika on puoli tuntia (30 min.) ennen laivan lähtöaikaa, jonka jälkeen lähtöselvitys sulkeutuu. Lipuntarkastusportit sulkeutuvat ja laivaannousu päättyy 20 minuuttia ennen laivan lähtöä. Suosittelemme saapumaan terminaaliin viimeistään tunti ennen laivan lähtöä.

Ryhmät

Ennakkoon tehtävä lähtöselvitys ei koske ryhmiä (yli 9 hlö varaukset). Ryhmäksi katsotaan seurue, johon kuuluu vähintään 10 matkustajaa. Ryhmänjohtajan tulee hakee ryhmän laivaannousukortit Tallink Siljan terminaalin ryhmälähtöselvityksessä viimeistään tunti ennen laivan lähtöä.

Matkustaminen auton kanssa

Omalla autolla matkustavat asiakkaat saavat menoliput Helsingin Länsiterminaalin autolähtöselvityksestä passilla tai henkilökortilla ja rekisterinumerolla. Paluumatkan liput saa vastaavasti Tallinnan sataman D-terminaalin autolähtöselvityksestä. Sataman autolähtöselvityksessä tulee olla noin 1 tunti ennen laivan lähtöaikaa, sekä meno- että paluumatkalla.