Bonusta jokaisesta matkasta!

Wien

Itavallan pääkaupunki Wien on täynnä taidetta ja kulttuuria sekä toistaan upeampia rakennuksia. Pala sacherkakkua wieniläisessä kahvilassa kruunaa onnistuneen päivän kaupungissa.

Itävallan pääkaupunki Wien on runsaalla 1,7 miljoonalla asukkaallaan maan suurin kaupunki. Wien sijaitsee Tonavan rannalla, vain 60 kilometrin päässä Itävallan itäisestä rajasta. Kaupunki on Itävallan kulttuurin, talouden sekä politiikan keskus.

Taiteella ja kulttuurilla (mm. klassinen musiikki, teatteri ja ooppera) on pitkät perinteet Wienissä. Kaupungissa on useita teattereita ja oopperatarjonnasta Wienissä vastaavat Valtionooppera sekä Volksoper. Klassisen musiikin konsertteja pidetään Wiener Konzerthausissa sekä Musikvereinissa. Musikvereinin Kultaisesta salista lähetetään Suomenkin televisiossa vuosittain näytetty perinteinen ja ympäri maailmaa tunnettu uudenvuoden konsertti. Wien tunnetaan myös kahvilakulttuuristaan. Katukahvilat ovat toimineet vuosisatojen ajan wieniläisen seuraelämän keskuksina.

Lisää Wienistä

Mikäli saavut Wieniin lentäen, on nopein tapa liikkua lentokentältä keskustaan CAT-juna (City Airport Train). Junat lähtevät lentokentältä noin puolen tunnin välein ja matka Wienin keskustaan kestää 16 minuuttia. Keskustan asemalta (Wien Mitte) sinun on helppo ottaa metro tai taksi minne tahansa kaupungissa. Wienissä paras tapa tutkia kaupungin keskustaa on kävellen. Lyhyen matkan päässä toisistaan ovat monet historialliset nähtävyydet ja museot. Keskusta on myös pullollaan hyviä kahviloita ja ravintoloita, joihin on helppo kulkea. Mikäli Wienissä haluaa lähteä pidemmälle, on kaupungissa erittäin helppo metrojärjestelmä (U-bahn). Selkeät raiteet kuljettavat keskustasta hetkessä esimerkiksi Schrönbrunnin linnalle tai Donauturmille.

Keskustan ostoskaduista monipuolisimpia ovat kävelykatu Mariahilfer Strasse, Kärtner Strasse, Am Graben ja Kohlmarkt. Erilaisia ostospaikkoja löydät myös trendikkäästä Neubaun kaupunginosasta. Wienissä törmää moniin luksusliikkeisiin ja kaupungissa on helppo ostaa muodikkaita ja ajattomia vaatteita, asusteita ja koruja. Erityisen ihania kotiinviemisiä ovat monipuoliset suklaaherkut, joista tunnetuimmat lienevät Mozart kuulat, alunperin Salzburgissa syntynyt makeinen on nykyään yksi koko Itävallan symboleita. Wienissä, kuten muuallakin Itävallassa kannattaa muistaa että sunnuntai sulkee suurimman osan kauppojen ovista, joten ostokset on hyvä tehdä muina päivinä.

Wien on täynnä ihastuttavia ravintoloita. Ennen matkaa voit varata ruokapöydän vaikkapa Donaturmin näköalaravintolasta ja katsoa kuinka aurinko laskee kaupungin ylle. Klassisesta musiikista nauttivalle tai tanssin pyörteisiin tahtovalle kaupungin salongit tarjoavat elämyksellisiä iltoja. Klassisen musiikin konsertteja  on kaupungissa vuoden jokaisena viikonloppuna.  Juhlallisia tanssiaisia järjestetään eniten marras-helmikuussa, mutta esimerkiksi Schrönbrunnin linnan tuntumassa niistä voi nauttia ympäri vuoden. Kaupungista löytyy runsaasti diskoja ja klubeja sekä elävää musiikkia kuten jazz-klubeja. Elektronisen musiikin ystäville Wien on aarreaitta, sillä klubeilla soittavat maailman kuulut DJ:t. Wienin keskustassa sijaitsee yöelämän ”Bermudan kolmio”, josta löytyy menomestaa moneen makuun. Alue sijaitsee Bauernmarkt kadun ja Freda-Meissner-Blau Promenaden välisellä alueella. Neubaun kaupunginosa on yksi Wienin trendikkäimpiä. Neubaussa sijaitsevalta Spittelbergin alueelta löydät monia, erityisesti opiskelijoiden suosimia oluttupia.

Kylpyläkaupunki Baden sijaitsee 30 minuutin junamatkan päässä Wienistä etelään. Pieni kaupunki on kuuluisa kylpyläperinteestään ja keskustassa on aitoa Itävaltalaisen pikkukaupungin tunnelmaa. Kaupunki on myös kuuluisa kauniista Casino rakennuksestaan. Tunnin ajomatkan päässä Wienistä länteen, Tonavan rannalla sijaitsevat pikkukaupungit Melk ja Krems. Näihin kaupunkeihin kannattaa tutustua saman retkipäivän aikana. Melkin tunnetuin nähtävyys on Stift Melk -luostari, jonka komea rakennus kohoaa kaupungin ylle. Krems on tyypillinen pieni kaupunki Tonavan varrella. Keskusta henkii itävaltalaisuutta. Moni ei huomaa ajatella, mutta Slovakian pääkaupunki Bratislava sijaitsee vain tunnin junamatkan päässä Wienistä. Voit siis mainiosta hypätä aamujunaan ja viettää mielenkiintoisen päivän naapurimaassa. Junia kaupunkien välillä kulkee puolen tunnin välein. Euroopan suurin maanalainen järvi Seegrotte sijaitsee Hinterbrühlissä, 12 kilometrin päässä Wienistä lounaaseen. Järvi on syntynyt ihmisen ja luonnon yhteisvaikutuksesta. Järvelle pääset tutustumaan osallistumalla 45 minuutin ohjattuun kierrokseen, jossa matkataan veneellä järven luolastoissa. Walt Disneyn elokuvan Kolme muskettisoturia kohtauksia kuvattiin luolastossa.

Miksi matkustaa Wieniin?
Upeat rakennukset
Kulttuurikaupunki täynnä konsertteja ja tanssiaisia
Kulje keisareiden ja keisarinnojen jalanjäljissä
Suussasulava kahvilakulttuuri
Mielenkiintoinen yöelämä

Matkat

Wienin kaupunkiloma

Helsinki-Wien
Wien (valitsemasi määrä päiviä)
Wien-Helsinki
Kaupunkilomalla lennät Helsingistä Wieniin ja valitset itse montako yötä perillä vietät. Lähdöt joka päivä!


Wienin kaupunkiloma, lennot Tampereelta

Tampere-Wien
Wien (valitsemasi määrä öitä)
Wien-Tampere
Lähde omatoimilomalle ihastuttavaan Wieniin lentäen Tampereelta.


Wien-Salzburg-München

Helsinki-Wien
Wien (2yötä)
Juna Wienistä-Salzburgiin
Salzburg
Salzburg - München
München (valitsemasi määrä öitä)
Koe Keski-Euroopan upeat helmet Wien, Salzburg ja München samalla lentomatkalla.


Wienin kaupunkiloma, lennot Turusta

Turku-Wien
Wien (valitsemasi määrä päiviä)
Wien-Turku
Lähde omatoimilomalle ihastuttavaan Wieniin lentäen Turusta.


Wienin kaupunkiloma, lennot Oulusta

Oulu-Wien
Wien (valitsemasi määrä päiviä)
Wien-Oulu
Lennot Oulusta meno-paluu, valitset itse montako yötä vietät Wienissä.


Wienin kaupunkiloma lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Wien
Wien (valitsemasi määrä päiviä)
Wien-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä.


Wienin kaupunkiloma, lennot Kuopiosta

Kuopio-Wien
Wien (valitsemasi määrä päiviä)
Wien-Kuopio
Lennot Kuopiosta meno-paluu, valitset itse montako yötä vietät Wienissä.


Kolmen maan joulutorimatka (Wien–Bratislava–Budapest)

Helsinki–Wien
Kuljetus lentokentältä hotelliin, kiertoajelu Wienissä ja lounas
Wien (1 yö)
Wien–Bratislava–Budapest
Budapest (2 yötä)
Budapestin kaupunkikierros ja vapaa-aikaa
Budapest
Budapest–Helsinki
Suosittu joulunfiilistely matkamme tulee jälleen! Kolmen maan joulutorimatkalla voit odottaa unohtumattomia kokemuksia Wienin, Bratislavan ja Budapestin lumoavissa kaupunkitunnelmissa. Matka sisältää lennot Helsinki–Wien ja Budapest–Helsinki, lentokenttäkuljetukset, majoituksen aamiaisella, suomenkielisen oppaan, kaupunkikierrokset kaupungeissa sekä lounaan matkan 1. päivänä. Matkan ajankohta on 5.-8.12.2024.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Wienin lomaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Wienistä

Wien hurmasi minut täysin ja sinne aion palata joskus.
Liisa
Konsertti Wienissä oli hieno tapahtuma. Odottelimme Schonbrunnin linnan orangeriassa konsertin alkua ulkona kauniissa syysillassa. Esitys oli hieno ja orkesterin tyylikäs.
Sauli
Wienin joulutori oli paras juttu matkassa
Tiina
Ystävän kanssa · joulukuu 2023
Meidän kannalta hotellin sijainti oli loistava. Liikkuminen Wienisssä on helppoa ja turvallista. Palvelu pääsääntöisesti ystävällistä ja nähtävää sekä koettavaa riitti. Taas…
Timo
94% suosittelee matkaa Wieniin

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
huhtikuu
13 °C
kesäkuu
21 °C
elokuu
23 °C
lokakuu
13 °C