Bonusta jokaisesta matkasta!

Budapest

Budapest, Unkarin pääkaupunki, tarjoaa sopivan määrän kulttuuria ja nähtävyyksiä, mutta niiden lomassa ehtii myös aistimaan kaupungin tunnelmaa. Tonava jakaa kaupungin kahteen osaan, rauhalliseen Budaan ja vilkkaampaan Pestiin, jotka viehättävät erilaisuudellaan.

Budapest on yksi suosituimmista Euroopan kaupunkilomakohteista, nähtävyyksien lomassa ehtii hyvällä omalla tunnolla myös fiilistelemään Budapestin elämänmenoa. Kaupunki sijaitsee kauniilla paikalla Tonavan varrella, jakaen kaupungin kahtia. Tonavan rantamaisema Budapestin kaupungissa on osa Unescon maailmanperintöä. Budapest tarjoaa jokaiselle jotakin; monipuolista kulttuuria ja nähtävyyksiä, ravintoloita, yöelämää, maailmankuuluja kylpylöitä ja hyvät ostosmahdollisuudet.

Lisää Budapestistä

Budapest on laaja kaupunki, jonka ydinkeskustassa pystyy liikkumaan jalkaisin mutta pidempiin matkoihin kannattaa hyödyntää julkista liikennettä. Budapestissa kulkee metro, raitiovaunu ja bussit, näistä hyödyllisimpiä matkaajille on metro ja raitiovaunu. Kaikkiin julkisiin liikennevälineisiin käy sama lippu, matkaajille suositellaan 24 tai 72 tunnin lippua. Lisätietoja joukkoliikenteen lipuista löydät täältä. Lentokenttä sijaitsee 20 km päässä keskustasta ja sieltä pääsee suoralla bussilla keskustaan. Taksit ovat kohtuuhintaisia. Suositeltavaa on käyttää virallisia keltaisia takseja.

Budapestissa parhaat ostospaikat löytyvät ydinkeskustasta, hienoimmat liikkeet Tonavan rannalla Pestin puolella. Matkaajille suunnattu ostoskatu Váci utca Pestin puolella päättyy Suureen kauppahalliin, jonka pitäisi olla jokaisen Budapestissä kävijän listalla. Paikalliset shoppailevat Nagy Körút:n lähistöllä , josta löytyy monipuolisesti erilaisia liikkeitä. Pikkuputikkeja fiilistelevien kannattaa suunnata Deák Ferenc tér -aukiolle. Suuret ostoskeskukset löytyy muun muassa Keletin ja Nyugatin metroasemien yhteydestä.

Budapestista löytyy ravintoloita moneen makuun. Paljon ravintoloita löytää Budan puolen linna-alueelta, täällä kuitenkin suurin osa ravintoloista on suunnattu matkailijoille, joten kannattaa olla tarkkana valintaa tehdessä. Budan puolella paikallisten suosimia ravintoloita löytyy muun muassa Batthyány tér -metroaseman läheisyydestä. Pestin puolella ydinkeskustassa, Deák Ferenc tér -aukion ja joen välissä, johon myös ostoskatu Váci utca kuuluu, löytyy paljon erilaisia ravintoloita, jotka ovat erityisesti matkailijoiden suosiossa. Kannattaa myös suunnata Suuren kauppahallin toiseen kerrokseen, josta löytyy erilaisia ruokakojuja. Budapest on tunnettu kahvilakultturistaan, upeat puitteet löydät muun muassa New York Café:sta.

Budapestin yöelämä on vilkas ja suurin osa baareista sijaitsee Pestin ydinkeskustassa, täällä myös suurimalla osasta ravintoloista on terassit. Juutalaisesta kaupunginosasta löytyy paljon baareja ja illanviettopaikkoja. Budapestin ehdoton erikoisuus on juuri täällä sijaitsevat rauniobaarit, jotka ovat auki lähinnä kesäaikaan.

Budapestissa on tarjolla paljon kulttuuria opperaesityksistä erilaisiin festivaaleihin. Varaa siis paikkasi balettiin tai lähde kuuntelemaan livemusiikkia johonkin Jazz baariin.

Urheiluväki matkustaa Budapestiin formuloiden perässä heinäkuussa, kisat järjestetään Hungaroringin radalla, reilu 20 kilometrin päässä keskustasta. Nämä kilpailut ovat erityisesti suomalaisfanien suosiossa. Myös jalkapallo ja vesipallo ovat suosittuja lajeja, joita tullaan katsomaan.

Budapestista on helppo lähteä tutustumaan lähiseutuihin, mikäli aikaa kaupungin tutkimiselta jää. Kätevin liikkumismuoto lähellä oleviin kohteisiin on lähijuna tai paikallisbussi ja hieman kaukaisempiin kohteisiin pääsee kätevästi junalla. Suosituimpia päiväretkikohteita ovat Tonavan mutkassa sijaitsevat pikkukaupungit Szentendre museoineen, kirkkoineen ja taidegallerioineen,  Esztergom, josta löytyy basilikatyylinen Unkarin suurin kirkko,  Keski-Euroopan suurin järvi Balaton sekä 30 km päässä Budapestista sijaitseva Etyek viiniseutu.

Noin 30km päässä Budapestista sijaitsee Gödöllön kaupunki palatseineen ja puutarhoineen jossa tunnettu Itävalta-Unkarin kuningatar Elisabeth, paremmin tunnettu Sissinä, vietti paljon aikaa.
Budapestin ja Bratislavan väliin sijoittuva keskikokoinen Györ on nuorekas yliopistokaupunki ja sieltä löytyy myös termaalikylpylä joka on yksi kaupungin vetonauloista.

Balaton järven ympäristöstä löytyy myös hyviä vierailukohteita kuten Balatonfüred ja Hévíz. Ne ovat noin 2-3 tunnin matkan päässä Budapestista. Siofokin kaupunki on lähimpänä noin tunnin ajomatkan päässä Budapestista ja sieltä löydät upean monta kilometriä pitkän hiekkarannan ja hienot maisemat.

Miksi matkustaa Budapestiin
Helposti saavutettavissa
Paljon nähtävää, mutta aikaa jää myös fiilistelyyn
Rentoudu kylpylöissä
Herkuttele paikallista Gulassikeittoa
Shoppaile Váci utcalla ja tutustu Suureen kauppahalliin
Tutustu Budapestin yöelämään rauniobaareissa

Matkat

Budapestin kaupunkiloma

Helsinki-Budapest
Budapest (valitsemasi määrä päiviä)
Budapest-Helsinki
Omatoimilomalla saat vapauden itse päättää lentoaikataulut ja matkasi pituuden. Varaa matkasi upeaan Budapestiin!


Budapestin kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Tampere-Budapest
Budapest (valitsemasi määrä päiviä)
Budapest-Tampere
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Tampereelta.


Budapestin kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Budapest
Budapest (valitsemasi määrä päiviä)
Budapest-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Budapestin kaupunkiloma, lennot Oulusta

Oulu-Budapest
Budapest (valitsemasi määrä päiviä)
Budapest-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


Budapestin kaupunkiloma, lennot Kuopiosta

Kuopio-Budapest
Budapest (valitsemasi määrä päiviä)
Budapest-Kuopio
Omatoiminen Budapestin kaupunkiloma vie sinut Unkariin Tonava -joen rannoille. Lennon lähtö- ja paluupaikkakuntana Kuopio, matkasi pituuden voit valita itse.


Budapestin kaupunkiloma lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Budapest
Budapest (valitsemasi määrä päiviä)
Budapest-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä.


Budapestin kaupunkiloma lentäen Kemistä

Kemi-Budapest
Budapest (valitsemasi määrä öitä)
Budapest-Kemi
Upea Budapest tarjoaa jokaiselle jotakin, historiaa, nähtävyyksiä, kulttuuria ja herkullisen ruokakulttuurin. Lähde kokemaan kaupunki nyt lentäen Kemistä!


Kolmen maan joulutorimatka (Wien–Bratislava–Budapest)

Helsinki–Wien
Kuljetus lentokentältä hotelliin, kiertoajelu Wienissä ja lounas
Wien (1 yö)
Wien–Bratislava–Budapest
Budapest (2 yötä)
Budapestin kaupunkikierros ja vapaa-aikaa
Budapest
Budapest–Helsinki
Suosittu joulunfiilistely matkamme tulee jälleen! Kolmen maan joulutorimatkalla voit odottaa unohtumattomia kokemuksia Wienin, Bratislavan ja Budapestin lumoavissa kaupunkitunnelmissa. Matka sisältää lennot Helsinki–Wien ja Budapest–Helsinki, lentokenttäkuljetukset, majoituksen aamiaisella, suomenkielisen oppaan, kaupunkikierrokset kaupungeissa sekä lounaan matkan 1. päivänä. Matkan ajankohta on 5.-8.12.2024.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Budapestin matkaasi

Budapestissä hyvä raitiovaunu liikenne hyvin pääsi paikasta toiseen ja plussana kun eläkeläinen matkusti ilmaiseksi.
Eero
Eläkeläinen
Mielenkiintoinen kohde, jossa paljon nähtävyyksiä. Vaikka kävin Budapestissä jo kolmannen kerran, aion käydä vielä uudelleenkin. Hyvää, mielenkiintoista ruokaa.
Paavo
Varttuneempi pariskunta
Kannattaa ehdottomasti varata Tonavan risteily jollekin illalle, kaupunki oli upea iltavalaistuksessa Tonavalta katsottuna. 
Pirjo
Varttuneempi pariskunta
Budapest yllätti meidät positiivisesti, sopivissa määrin vanhaa ja uutta. Mikään Euroopan kaupunki ei ole vielä viehättänyt meitä näin paljon. Paljon…
Johanna
Pariskunta
96 % SUOSITTELEE BUDAPESTIN MATKOJAMME

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
2 °C
huhtikuu
17 °C
heinäkuu
27 °C
lokakuu
16 °C