Bonusta jokaisesta matkasta!

Dubrovnik

Kroatian eteläkärjessä Adrianmeren rannalla sijaitseva Dubrovnik on satumaisen kaunis matkakohde ja yksi maailman suosituimmista matkailukaupungeista. Historiallinen Dubrovnikin Vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Sitä ympäröiville muureille kannattaa nousta ihastelemaan punatiilisiä kattoja ja kirkkaana välkehtivää merta.

Helteiset kesäkuukaudet sopivat hyvin rantalomalle. Myöhäinen kevät sekä syys-lokakuu ovat sen sijaan erinomaista aikaa aktiivilomailuun ja nähtävyyksien katseluun. Päiväretkikohteita kohtuullisen ajomatkan päässä Dubrovnikista löytyy lukuisia.

Lisää Dubrovnikista

Dubrovnikin kaupungin historia on merkittävä. Se kuului 1300-luvulla perustettuun Ragusan tasavaltaan, jossa orjuus lakkautettiin ensimmäisenä maana Euroopassa vuonna 1416. 1500-luvulla Dubrovnik lukeutui maailman tärkeimpiin kaupankäyntikaupunkeihin. Vuonna 1667 voimakas maanjäristys tuhosi kaupungin likipitäen maan tasalle ja se jouduttiin rakentamaan uudelleen tiiviiseen muotoonsa. Ragusan tasavalta kohtasi loppunsa vuonna 1808 Napoleonin ranskalaisjoukkojen vallattua sen. Myöhemmin Dubrovnikin alueesta tuli osa Dalmatiaa. Vuonna 1991 Balkanin sota vaurioitti jälleen kerran jopa 56 prosenttia Vanhakaupungin rakennuksista, joista suurin osa on sittemmin menestyksekkäästi entisöity. Idyllisten puitteiden ja värikkään historian johdosta täällä on kuvattu useita suosittuja elokuvia kuten Star Warsin The Last Jedi sekä muun muassa kuuluisaa Game of Thrones-sarjaa.

Vanhakaupunki kätkee muuriensa suojaan kapeita mukulakivisiä kujia, ihastuttavia pieniä putiikkeja, kahviloita, ravintoloita, gallerioita, renessanssipalatseja ja kirkkoja. Vanhakaupungin edustalta nousee yli 400 metrin korkeuteen Srd-kukkulalle köysirata. Kukkulalla sijaitsevassa linnoituksessa toimii 1990-luvun alun sotaa esittelevä museo. Lisäksi saat ihailla huikeita näkymiä kaupungin yli merelle ja lähisaarille.

Paikallisista, tuoreista aineksista laadukkaasti valmistetut perinneruoat ja kroatialainen viini kuuluvat rentouttavaan loman viettoon. Dubrovnikissa vierailijan kannattaa ehdottomasti tutustua myös kauniin saariston helmiin. Lokrum on paikallisten uimasaari, jonne kulkee säännöllinen laivaliikenne. Saarella voit vierailla kasvitieteellisessä puutarhassa ja lounastaa luostarin raunioissa. Hieman pidemmällä saaristossa sijaitsevat niin ikään mielenkiintoiset Elafitin saaret.

Dubrovnikin Vanhakaupunki sijoittuu pienelle alueelle ja on näin ollen helposti kävellen tutustuttavissa. Julkinen liikenne on sujuvaa. Bussit liikennöivät tiheästi eri kaupunginosien välillä.

Hintataso on Suomeen verrattuna edullinen. Suosittuja ostoksia ovat erilaiset käsityöt ja matkamuistot sekä paikalliset elintarvikkeet ja alkoholijuomat. Grad eli vanhakaupunki on kaupungin ykkösostospaikka. Lisäksi Gruž-kaupunginosassa on hyviä elintarvikeliikkeitä sekä tori.

Suosituin, mutta toki myös kallein paikka ruokailla on Vanhakaupunki. Sieltä löydät eri hintaisia ja tasoisia ravintoloita. Myös Lapadin sekä Gružin alueelta löytyy hyvä valikoima ruokapaikkoja. Suosituimmat annokset sisältävät kalaa ja mereneläviä. Myös erilaiset salaatit ja keitot ovat erittäin hyviä. Juomarahaa on tapana jättää varsinaisia aterioita tarjoavissa ravintoloissa 5–10 %
Yöelämä vilkastuu kesäisin, ja parhaimmat paikat löytyvät Vanhakaupungista  sekä Lapadin rantakaupunginosasta.

Dubrovnikin edustan saaristo on monipuolinen, vehreä ja erittäin luonnonkaunis. Lokrum, Mljet sekä Elafitin saariryhmä tarjoavat jo monta erilaista, mielenkiintoista vaihtoehtoa. Vajaan puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee kaunis Cavtatin kaupunki, jonka vetonaula on viihtyisä, palmujen reunustama rantapromenadi. Lisäksi löytyy hienoja kirkkoja, museoita, rantoja sekä viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita. Cavtat oli jo aikoinaan vilkas kalastajakylä ja sittemmin suosittu lomakohde varakkaiden keskuudessa. Siellä on hienoja loma-asuntoja ja suuria hotelleja, kylläkin selkeästi erillään kylän pääasiallisista käyntikohteista. Dubrovnikista Cavtatiin kulkee myös säännöllinen laivaliikenne.
Jos käytössäsi on vuokra-auto, lyhyet välimatkat mahdollistavat poikkeamisen naapurimaiden puolelle Montenegroon ja Bosnia-Hertsegovinaan. Varmista kuitenkin kaikki tarvittavat vakuutukset ja huomioi, että etenkin kesäsesongissa jonot rajoilla voivat olla pitkiä.

Miksi matkustaa Dubrovnikiin?
Upea, historiallinen Vanhakaupunki
Vertaansa vailla olevat merimaisemat ja kaunis saaristo
Voit yhdistää hienosti kaupunki- ja rantaloman parhaat puolet
Aurinkoinen ja lämmin kohde keväästä myöhäiseen syksyyn
Lyhyiden välimatkojen johdosta lähistöllä paljon nähtävää ja päiväretkikohteita

Matkat

Dubrovnikin kaupunkiloma

Helsinki-Dubrovnik
Dubrovnik (valitsemasi määrä päiviä)
Dubrovnik-Helsinki
Matkan hinta sisältää lennot, käsimatkatavaran sekä hotellimajoituksen aamiaisin.


Dubrovnikin kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Tampere-Dubrovnik
Dubrovnik (valitsemasi määrä päiviä)
Dubrovnik-Tampere
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Tampereelta.


Dubrovnikin kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Dubrovnik
Dubrovnik (valitsemasi määrä päiviä)
Dubrovnik-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Dubrovnikin kaupunkiloma Kuopiosta

Kuopio-Dubrovnik
Dubrovnik
Dubrovnik (valitsemasi määrä öitä)
Dubrovnik-Kuopio
Matkan hinta sisältää lennot, käsimatkatavara, sekä hotellimajoituksen aamiaisin.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
9 °C
huhtikuu
18 °C
heinäkuu
29 °C
lokakuu
21 °C

Tutustu Dubrovnikiin