Bonusta jokaisesta matkasta!

Edinburgh

Skotlannin pääkaupunki Edinburgh on Britannian suosituimpia kaupunkikohteita ja maan toiseksi suurin kaupunki Glasgown jälkeen. Sen mielenkiintoinen historia ja kulttuuri ovat kiehtoneet ihmisiä jo 1700-luvulta lähtien.

Edinburghiin saapuessaan saattaa tuntua siltä kuin olisi matkustanut ajassa reilusti taaksepäin. Kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja historiallinen arkkitehtuuri ja kumpuileva vihreä maisema jättää jälkensä kokeneenpaankin matkaajaan. Kaupunki sijaitsee Forthin vuonon rannalla, ja sen läpi virtaava joki Water of Leith laskee vuonoon. Edinburghia ympäröivät korkeat kukkulat. Kaupungin vaiheikas historia ja kulttuuri houkuttelevat kaupunkiin turisteja kaikkialta maailmasta ympäri vuoden.

 

Lisää Edinburghista

Hyviä shoppailupaikkoja ovat pääostoskatu Princess Street, Rose Street, George Street sekä Royal Mile. Suosituimpia Edinburghin tuliaisia ovat paikalliset villa- ja kashmirtuotteet, ja etenkin korkealaatuiset Harris Wool -villasta valmistetut vaatteet. Skotlannista on hyvä ostaa kaikenlaisia vaatteita, myöskin perinteisiä asuja kuten kilttejä ja muita ns. Highlander-asuja. Kengät, asusteet, jalokivet, korut ja kellot ovat suosittuja. Lisäksi ykköstuliaisia ovat tasokkaat ja kohtuuhintaiset viskit.Kaupat ovat pääasiallisesti auki klo 9-17. Suuremmat tavaratalot ovat avoinna tunnin myöhempään.

Lentokentältä Edinburgin keskustaan on noin 13 km matka. Väliä kulkee sekä bussit että raitiovaunut. Matkan voi taittaa myös taksilla, mutta tavallisesti tämä ei ole kovin paljon nopeampi vaihtoehto. Taksin hinta kentältä keskustaan maksaa reilut 20 puntaa.

Edinburghin keskustassa pääsee liikkumaan hyvin kävellen ja se onkin paras tapa tutustua kaupunkiin. Kaupungissa on kuitenkin paljon korkeuseroja, joten välimatkat voivat olla mäkisiä.

Eri kaupunginosien välillä kulkee bussi. Suurin osa busseista kulkee Princes Streetiä tai North-/South-siltoja pitkin. Rautatieasemia on kymmenen joista keskeisimmät ovat Waverley ja Haymarket.

Skotlannissa on runsaasti vaellus- ja pyöräteitä josta löytyy tietoa netissä, kartoissa ja printtioppaissa. Reittejä löytyy myös muun muassa lastenvaunujen ja pyörätuolin kanssa liikkuville. Edinburghissa ulkoilemaan pääsee esimerkiksi Holyrood Parkissa. Vaihtoehtoisesti urbaanista luonnosta voi nauttia vaikkapa Water of leith walkway -joenrantareitillä.

Edinburgista voi matkus5taa muihin kaupunkeihin bussilla tai junalla. Edullisimmaksi junalippu tulee kun ostaa meno-paluulipun samalle päivälle käytettäväksi. Suosittuja bussiyhtiöitä Skotlannissa ovat mm.  National ExpressScottish Citylink ja Megabus, jolla voi päästä hyvinkin edullisesti kaupungista toiseen. Esimerkiksi Glasgow’hun, ja busseja lähtee parhaimmillaan 15-30 minuutin välein. Matka kestää nopeimmilla linjoilla noin 1,5 h suuntaansa.

 

Edinburghissa on ennemmän ravintoloita asukasmäärään verrattuna kuin missään muussa Iso-Britannian kaupungissa. Ravintoloita löytyykin laidasta laitaan niin tarjonnan, kuin hintahaitarin osalta ja ne ovat suosittuja myös paikallisten keskuudessa. Erityisesti Vanhan kauoungin alueella löytyy runsaasti tarjontaa. Yliopiston lähellä löytyy edullisempia ruokapaikkoja, ja pubiruokaa voi maistella useassa paikassa esimerkiksi Royal Milen varrrella. Kokeile perinteistä fish & chipsiä!

Edingburghin yöelämä on monipuolista. Vauhdikkainta menoa löytyy vanhan kaupungin holveissa Cowgate-Niddry Streetin alueilla. Yliopisto, opiskelija-asunnot ja -kahvilat löytyvät lähistöltä joten liikkeellä on paljon nuoria. Hieman varttuneemmat yöjuhlijat suuntaavat tavallisesti George Streetin illanviettopaikkoihin. Musiikin ystävä voi nauttia kaupungin baareissa trubaduurien esityksistä, tai korkekulttuuria rakastava voi suunnata vaikkapa sinfoniaorkesterin konserttiin.

Miksi matkustaa Edinburghiin?
Rikas historia ja kulttuuri
Ainutlaatuinen kaupunkimiljöö
Erinomainen viikonloppukohde
Paljon näkemistä ja tekemistä
Runsas ravintolatarjonta
Hyvät ostosmahdollisuudet

Matkat

Edinburghin kaupunkiloma

Helsinki-Edinburgh
Edinburgh (valitsemasi määrä öitä)
Edinburgh-Helsinki
Omatoimisella kaupunkilomalla voit viettää loman täysin omien suunnitelmien ja aikataulujen mukaan. Matkan hintaan sisältyy lennot kohteeseen ja majoitus Edinburgissa hotelliaamiaisin.


Edinburghin kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Edinburgh
Edinburgh (valitsemasi määrä öitä)
Edinburgh-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Edinburghin kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-Edinburgh
Edinburgh (valitsemasi määrä öitä)
Edinburgh-Oulu
Sadunhohtoinen Edinburgh kutsuu luokseen ikimuistoiselle kaupunkiseikkailulle. Lähde matkaan nyt myös lentäen Oulusta!


Kohteena ihana, kaupunki oli kaunis, ihmiset ystävällisiä, helppo kulkea jalan nähtävyyksille.
Kaija
Ystävän kanssa · toukokuu 2023

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
4 °C
huhtikuu
11 °C
heinäkuu
18 °C
lokakuu
12 °C

Edinburghin kaupunkitunnelmaa