Bonusta jokaisesta matkasta!

Helsinki

Eläväinen pääkaupunkimme tarjoaa aina nähtävää ja koettavaa. Helsingin erilaiset kaupunginosat vievät matkailijan tunnelmasta ja miljööstä toiseen tunnettuja nähtävyyksiä unohtamatta. Koe Kallion urbaania ja elämänmakuista sykettä, tai nauti lasi kuohuvaa Esplanadin tasokkaissa baareissa tai kahviloissa. Helsinki antaa jokaiselle jotakin!

Helsingin virallinen historia alkaa 1500-luvulta kuningas Kustaa Vaasan perustamana ja pääkapunkina vuodesta 1917 alkaen. Vaiheikas historia on nähtävissä ympäri kaupunkia monin eri muodoin. Nykypäivän Helsinki tarjoilee runsaasti elämyksiä niin kultuurin, urheilun, ostosten, ravintoloiden, kaupunkimiljöön kuin luonnonkin puolesta. Pääkaupungissa on aina kuhinaa ja sykettä sopivina annoksina.

Nähtävyyksiä Helsingistä ei puutu. Tunnetuimpien maamerkkien kuten Tuomiokirkon, Eduskuntatalon, Olympia-stadionin ja Sibelius-monumentin lisäksi kaupungissa on aina myös jotakin uutta. Nauti meritunnelmasta vaikkapa Helsingin saaristoristeilyllä, tähyile kaupungin shiluettia SkyWheel-maailmanpyörästä, hengähdä hetki ja nauti luonnosta Seurasaaren kauniissa ympäristössä, käy kokemassa nykytaidetta Kiasmassa tai nauti klassisista sävelistä Musiikkitalossa. Shoppailijalle löytyy suurimpien tavaratalojen lisäksi myös lukematon määrä ihania ja uniikkeja kivijalkamyymälöitä. Helsingistä on helppo piipahtaa myös muihin pääkaupunkiseudun kohteisiin tai vaikkapa päiväristeilylle Tallinnaan!

Lisää ideoita ja aktiviteetteja Helsingin vierailullesi löydät Helsingin matkailusivuilta.

Lisää Helsingistä

Helsinkiin pääsee helposti lentäen, bussilla tai junalla. Myös paikallisliikenneverkosto on pääkapunkiseudulla erinomainen. Kaupungin sisällä metro- ja raitiovaunuliikenne ovat käteviä kulkuvälineitä, mutta myös kävellen pääset helposti paikasta toiseen. Paikallisliikennettä varten kannattaa puhelimeen ladata HSL:n appi, josta voit helposti ostaa lippuja paikallisliikenteeseen. Huomioithan että liikennevälineistä ei voi ostaa lippuja.

Keskusta-alueella ostospaikat keskittyvät vahvasti Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun myymälöihin ja  isoihin tavarataloihin. Pieniä ja uniikkeja kivijalkamyymälöitä löytyy paljon muun muassa Bulevardin eteläpuolelta, Punavuoren ja Ullanlinnan alueilta. Kauppahalleja löydät Hakaniemestä ja Kauppatorin kupeesta. Itäkeskuksessa sijaitsee yksi pohjoismaiden suurimmista kauppakeskuksista ja uusin kauppakeskustulokas Tripla löytyy Pasilan aseman yhteydestä.

Helsingissä on monipuolinen ravintolatarjonta laidasta laitaan. Varsinkin viikonloppuisin illallista varten kannattaa tehdä pöytävaraus ennakkoon. Nopeaan välipalaan löytyy lukuisia kahviloita ja pikaruokapaikkoja erityisesti Mannerheimintieltä Forumin ja Kampin kauppakeskuksista. Kampin ylimmästä kerroksesta löytyy myös ravintolakeskitymä Kortteli jossa useita maukkaita ja tasokkaita ravintoloita. Vaativampaan makuun ruokapaikkoja löytyy muun muassa Esplanadin kupeesta. Mutkattomampaa tarjontaa edustaa esimerkiksi Kallion alue. Brunssit ovat Helsingissä suosittuja, joten niihin kannattaa myös varata paikka ennakkoon. Ravintolavinkkeihin kannattaa tutustua vielä vaikkapa täällä.

Keskustasta löydät myös useita baareja ja yökerhoja. Nopeasti muuttuvan tarjonnan viimeisimmät mestat löydät täältä. 

Helsingissä on lukuisia erilaisia tapahtumia joista valtaosa keskittyy kevään ja syksyn välille. Sporttifanin kannattaa suunnata Töölön jalkapallostadionille ja lätkäpeliin Helsinki Areenalle tai Helsingin jäähalliin. Isoilla areenoilla järjestetään paljon myös erilaisia konsertteja ja esityksiä. Musiikin ja kaupunkikultturin  ystäville suositeltavia festareita ovat trendikäs Flow ja raskaammasta musiikista nauttiville Tuska-festivaali. Helsingin Messukeskus Pasilassa järjestää paljon erilaisia messuja ja tapahtumia erilaisin teemoin. Joulun lähestyessä esimerkiksi Tuomaan markkinat ovat ihastuttava ja tunnelmallinen toritapahtuma. Ajankohtaisiin tapahtumiin ja vinkkeihin voit tutustua tarkemmin täältä. 

Helsingissä kaunis päivä menee mukavasti legendaarisessa Suomenlinnassa. Ota piknik-peitto ja evästä mukaan ja vietä rentouttavia hetkiä saaresta, historiasta ja merituulista nauttien.  Helsingistä voi hypätä helposti bussin kyytiin ja hurauttaa vaikkapa visiitille Porvooseen. Porvoon hurmaava vanhakaupunki on oivallinen päiväkohde. Helsingistä on useita nopeita laivayhteyksiä Tallinnaan päivittäin, joten päiväretkelle pääset vaikka hetken mielijohteesta. Muista passi tai henkilökortti! Myös naapurikapungit kuten Espoo ja Vantaa ovat vain muutaman minuutin päässä esimerkiksi junalla matkustaen. Lisää päiväretkikohteitä löydät muun muassa täältä.

Miksi matkustaa Helsinkiin?
Kauppatorin herkut
Suomen monipuolisin museokattaus
Ateneumin kansallisgalleria
Eiran ja Ullanlinnan upeat vanhat rakennukset
Teatterielämykset
Poliittisen vallan näyttämämöt
Linnanmäen huvitukset
Monipuolinen kattaus design kauppoja

Matkat

Helsingin lomamatka

Helsinki (valitsemasi määrä öitä)
Varaa tästä majoitus Helsingin lomallesi


Helsingin lomamatka lentäen Oulusta

Oulu-Helsinki
Helsinki (valitsemasi määrä öitä)
Helsinki-Oulu
Matkan hintaan sisältyy lennot Oulusta Helsinkiin sekä majoitus valitussa hotellissa aamiaisin.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Helsingin lomaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-1 °C
huhtikuu
5 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
8 °C