Korfu —

Korfun lomamatka, lentäen Turusta

Omatoimikokemus

Korfu, Corfu Mare Boutique Hotel - Adults Only

Omatoimikokemus

Corfu Mare Boutique Hotellin kaikki 51 huonetta ovat savuttomia ja niissä on ilmastointi sekä WiFi. Huoneet on sisustettu erilaisten teemojen mukaan trendikkäillä ja ainutlaatuisilla tapeteilla, väreillä ja kalusteilla. Kaikissa huoneissa on parveke tai terassi. Hotellin ravintolassa tarjoillaan buffetaamiainen, joka sisältyy matkan hintaan.

Hotellissa on uima-allas sekä makean veden poreallas, ja sieltä on näkymät Joonianmerelle. Allasterassilla on tarjolla virvokkeita ja kevyitä aterioita. Voit nauttia myös huonepalvelusta tilaamalla vaikkapa aamiaisen huoneeseen. Käytössäsi on myös kuntosali, sauna ja jacuzzi. Rennosta lomapäivästä voi tehdä vieläkin rennomman tilaamalla lihaksia hellivän hieronnan. Corfu Mare Boutique Hotellissa on käytössä ympäristöystävällinen pyyhkeiden ja lakanoiden vaihtojärjestelmä. Hotelli kiinnittää huomiota myös energian säästämiseen, jätteiden määrään sekä kemikaalien käytön minimoimiseen.

Corfu Mare Boutique Hotel sijaitsee Korfun kaupungin vehreällä esikaupunkialueella, joten täällä voi nauttia rauhallisesta ympäristöstä ollen kuitenkin lähellä kaupungin palveluita. Noin kilometrin päässä on satama, josta voi hypätä lähisaarille purjehtiville laivoille. Korfun kauniiseen Vanhaankaupunkiin on noin kahden kilometrin matka. Jos mieltä houkuttaa lähteä tutustumaan johonkin muuhunkin Korfun ainutlaatuisista kohteista tai upeista rannoista, hotellin henkilökunta auttaa mielellään auton tai pyörän tai jopa jahdin vuokraamisessa. Tämä hotelli tarjoaa lomallesi ihanan rentouttavan ilmapiirin sekä perinteistä korfulaista vieraanvaraisuutta parhaimmillaan.

Paleokastritsa, CNic Paleo ArtNouveau

Omatoimikokemus

CNic Paleo ArtNouveau hotellin kaikki 175 huonetta ovat savuttomia ja niissä on mahdollisuus saada ilmastointi ja WiFi lisämaksusta. Hotellin yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi. Klassisesti sisustetuissa huoneissa on oma parveke ja voit valita huoneen myös merinäköalalla. Hotellin ravintolassa tarjoillaan amerikkalainen buffetaamiainen, joka sisältyy matkan hintaan.

Hotelli sijaitsee Paleokastritsan kukkulalla ja sieltä on upea näköala Joonianmerelle. Nauti lomapäivästäsi vehreyden keskellä, vilvoittele kauniilla allasalueella, jonka uima-altaasta on erotettu oma osansa lapsille. Allasbaari virvokkeineen ja välipaloineen pitää huolen, että nälkä ja jano eivät yllätä. Isompaan nälkään on apuna hotellin ravintola, joka tarjoilee herkullisia kreikkalaisia ja välimerellisiä ruokia lounaaksi tai illalliseksi. Pimenevän illan myötä hotellin baari tarjoaa rentouttavat puitteet vaikkapa iltadrinkille. Hotellilta löytyy myös minimarket, jossa pääsee tekemään pieniä ostoksia. Lähistöltä löytyy myös ravintoloita, baareja ja minimarketteja,

CNic Paleo ArtNouveau hotellista on noin 5 minuutin kävelymatka lähimmälle Agia Triadan rannalle, joka on kuuluisa kirkkaista vesistään. Itse Paleokastritsan ranta on noin kahden kilometrin päässä ja tämä on ehkä Korfun suosituin ranta. Vaikka hotelli sijaitseekin keskellä kauneinta Korfua, haluat ehkä lähteä tutustumaan saaren muihin kohteisiin, nähtävyyksiin tai rantoihin. Hotellin henkilökunta auttaa mielellään auton vuokraamisessa ja retkien järjestämisessä. Bussilla pääset myös helposti Korfun kaupunkiin, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen jonakin lomapäivistäsi.

Dassia, Magna Graecia Hotel

Omatoimikokemus

Magna Graecia Hotellin kaikki 158 huonetta ovat ilmastoituja ja niissä on mahdollisuus saada WiFi lisämaksusta. Hotellin yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi. Viihtyisästi sisustetut tilavat huoneet tarjoavat yksityisyyttä ja niissä kaikissa on oma parveke tai terassi. Hotellin ravintolassa tarjoillaan mannermainen aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan.

Hotellilla on reilun kokoinen allasalue aurinkoterassilla, ja se on loistava paikka rentoutua ja nauttia auringosta. Vielä täydellisempää rentoutumista etsivät voivat hyödyntää hotellin hierontapalveluita, tai ehkä rentoudut parhaiten tenniskentällä. Hotellilla on lisäksi kaksi ravintolaa, joissa voit nauttia herkullisista paikallisista ja kansainvälisistä ruoista.

Magna Graecia Hotelli sijaitsee kallion huipulla Dassian lomakohteessa ja sieltä on kauniit panoramaanäkymät maaseudulle, vuoristoon ja merelle. Kävelyetäisyyden päästä löytyy ravintoloita, baareja sekä kauppoja ja Dassian ”kultainen rantakin” on vain noin viiden minuutin kävelymatkan päässä. Mikäli haluat lähteä tutustumaan Korfun vehreän saaren muihinkin kohteisiin, hotellin henkilökunta auttaa mielellään retkien järjestämisessä sekä myös auton tai pyörän vuokraamisessa. Hotellin vieressä on maksuton kadunvarsipysäköinti mahdollista.

Gouvia, Govino Bay Corfu

Omatoimikokemus

Govino Bay Corfu huoneistohotelli yhdistää nykyaikaisen sekä perinteisen korfulaisen arkkitehtuurin. Hotellin kaikki 58 huoneistoa ovat ilmastoituja ja niissä on mahdollisuus saada WiFi lisämaksusta. Hotellin yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi. Hotellissa on tarjolla yksiöitä sekä yhden ja kahden makuuhuoneen huoneistoja, joissa suurimmassa osassa on oma terassi. Hotellin ravintolassa tarjoillaan mannermainen aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan.

Hotellilla on vehreä 40 000 neliömetrin suuruinen puutarha, jota kaunistavat palmu- ja oliivipuut, paikalliset kasvit sekä laajat nurmikentät. Alueella on iso uima-allas, josta osa on erotettu lapsille. Allasbaarista löydät erilaisia juomia ja välipaloja, ravintolassa puolestaan on tarjolla sekä lounasta että illallista. Alueelta löytyy myös kaksi tenniskenttää, biljardipöytä sekä leikkipaikka lapsille. Hotellialue rajoittuu omaan pieneen rantaan, josta on kaunis näkymä Joonianmerelle.

Govino Bay Corfu sijaitsee Gouvian kylän laidalla, kävelyetäisyyden päässä Gouvian vilkkaiden katujen kaupoista, ravintoloista, baareista ja discoista. Gouvia Beachille on matkaa noin yksi kilometri. Hieman kauempana oleville isommille hiekkarannoille sekä Korfun kaupunkiin pääsee helposti myös bussilla. Jos haluat lähteä tutustumaan lähisaariin tai Korfun muihin kohteisiin, hotellin henkilökunta auttaa sinua mielellään retkien järjestämisessä sekä myös auton tai pyörän vuokraamisessa. Hotellilla on ilmainen parkkipaikka.

Korfun lomamatka

Omatoimikokemus

Korfu, Mayor Mon Repos Palace Art Hotel - Adults Only

Omatoimikokemus

Mayor Mon Repos Palace Art Hotel on saanut inspiraationsa vanhan aikakauden ylellisyydestä. Hotellissa on neljä kerrosta ja sen kaikki 110 huonetta ovat ilmastoituja. Valoisissa, kauniisti sisustetuissa huoneissa sekä yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi. Huoneissa on laatta- tai parkettilattia sekä parveke tai veranta. Hotellin ravintolassa tarjoillaan buffetaamiainen, joka sisältyy matkan hintaan.

Hotellilla on pieni uima-allas sekä terassi aurinkotuoleineen ja -varjoineen. Tarjolla on myös erilaisia hierontoja, joista on ihana nauttia rennossa lomatunnelmassa. Hotellin tasokas ravintola sekä kahvila upeine näköaloineen tarjoavat herkullisia ruokia, välipaloja sekä erilaisia juomia. Tai ehkä varaatte yksityisillallisen kynttilänvalossa omalle parvekkeelle tai johonkin hotellin ehdottamista romanttisista piilopaikoista? Hotellin Passaggio Bistrot -ravintolassa järjestetään säännöllisesti myös musiikkitapahtumia, jotka ovat suosittuja sekä paikallisten että vierailijoiden keskuudessa.

Mayor Mon Repos Palace Art Hotel sijaitsee hieman Korfun Vanhankaupungin ulkopuolella, mutta kuitenkin kävelyetäisyydellä kaupungin palveluista. Merinäköalallisista huoneista on upea panoraamanäköala Joonianmerelle tai Korfun vanhalle venetsialaiselle linnoitukselle. Lähimmälle uimarannalle on matkaa vain muutamia kymmeniä metrejä ja jos haluat lähteä tutustumaan Korfun muihin kohteisiin autolla tai pyörällä, hotellin henkilökunta auttaa sinua mielellään vuokrauksessa. Myös hotellin lähiympäristössä on mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi kuuluisa Mon Repos ja roomalainen kylpylä.

Paleokastritsan luostari

Omatoimikokemus

Paleokastritsan kylässä sijaitseva Pyhän Neitsyt Marian luostari on yksi saaren kauneimpia rakennuksia. Luostarissa on pieni museo erilaisine ikoneineen ja raamattuineen. Luostarin arkkitehtuurin lisäksi varsinaisen elämyksen tarjoavat sen upeat puutarhat sekä kauniisti avautuvat näkymät ympäristöön. Munkit viljelevät myös oliiveja ja tekevät omaa öljyä, jota myydään kaupassa. Korfun kaupungista on noin 20 kilometrin matka luostarille. Luostarivierailua varten on syytä pukeutua olkapäät ja polvet peittäviin asusteisiin.

Enkelten linna

Omatoimikokemus

Angelokastro eli enkelten linna on yksi Kreikan tärkeimpiä bysanttilaisia linnoja. Linnake rakennettiin 1200-luvulla, jolloin alue toimi Korfun pääkaupunkina. Angelokastro sijaitsee saaren luoteisrannikolla Palaiokastritsan lähellä, noin 300 metriä merenpinnan yläpuolella huikean kalliojyrkänteen partaalla ja sieltä avautuu huikea näköala jokaiseen ilmansuuntaan.

Uimarannat

Omatoimikokemus

Korfun 220 kilometrin mittaiselle rantaviivalle mahtuu kymmenittäin toinen toistaan houkuttelevampia rantoja! Saaren länsirannikolta löydät leveitä hiekkarantoja, kun taas itärannikon rannat ovat puolestaan kivisempiä, mutta paremmin tuulelta suojassa. Saaren pohjoisosassa sijaitsee Issos Beach, joka koostuu hiekkarannasta sekä kalliomuodostelmista. Kaikkia rantoja yhdistää kuitenkin kristallinkirkas vesi. Korfulla et ole koskaan kaukana kauniista rannasta!

Vanha Perithia

Omatoimikokemus

Korfun kaunein kylä Vanha Perithia sijaitsee Pantokratora-vuoren rinteillä ja on ehdottomasti yksi Korfun kauneimmista nähtävyyksistä. 1300-luvulla rakennettu kylä on lumoava ja sen hylättyjä katuja kävellessä voi helposti tuntea palaavansa ajassa taaksepäin. Vaikka kylä on aikoinaan hylätty, toimii siellä vielä sesongin aikana muutama taverna. Perithiaa voidaan kuvailla ”luonnollisen kauneuden alueeksi”, joka ihastuttaa ainutlaatuisella tunnelmallaan. Kylä sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Korfun kaupungista ja sinne pääsee helposti autolla tai skootterilla. Varsinkin jos tykkäät valokuvauksesta, niin Perithiassa kannattaa ehdottomasti vierailla.

 

Sissin palatsi

Omatoimikokemus

Legendaarinen Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabet, eli Sissi, vieraili usein Korfulla ja rakennutti saarelle Achillionin palatsin 1800-luvun lopulla. Palatsi on nimetty Troijan sodan sankarin Akhilleuksen mukaan ja sen teemana onkin kreikkalainen mytologia. Tämä arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen kartano kutsuu tutustumaan kuninkaallisen elämän puitteisiin ja istahtamaan puutarhaan nauttimaan lämpimästä päivästä, kuten Sissi aikoinaan. Palatsi on päässyt osaksi myös elokuvamaailmaa, sillä se on toiminut kasinona James Bond -elokuvassa. Tämä yksin Korfun tunnetuimmista nähtävyyksistä sijaitsee korkealla paikalla, noin 10 kilometriä Korfun kaupungista etelään.

 

Venetsialaiset linnoitukset

Omatoimikokemus

Korfun päänähtävyys on Vanha linnoitus, joka sijaitsee upealla paikalla Spianada-aukion vieressä ja on kenties mieleenpainuvin paikka Korfun kaupungissa. Linnoituksella voit ihailla patsaita ja sitä, miten eri tyylikaudet sulautuvat vaivatta yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Samalla vierailulla voit pistäytyä myös linnoituksella sijaitsevassa museossa. Tutustu myös Pyhän Yrjön kirkkoon, joka muistuttaa arkkitehtuuriltaan antiikin Kreikan temppeliä sekä kauniiseen kirjastoon. Vanha linnake on paljon muutakin kuin linnake ja sen alueella on huomattava määrä kauniita rakennuksia ja kaikenlaista mistä saa hyviä kuvia. Linnoitus näyttävine kellotorneineen sijaitsee kaupungin itäisellä niemellä. Vanhankaupungin toisella puolella olevalla kukkulalla sijaitsee Uusi linnake, joka on arkkitehtuuriltaan monipuolinen ja kiinnostava rakennelma. Sen ehdoton vetonaula upea näköala Korfun kaupunkiin ja satamaan!

Korfun Vanhakaupunki

Omatoimikokemus

Korfun keskiaikainen Vanhakaupunki on erityisen kaunis ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vanhakaupunki on venetsialaisten rakentama ja tämä näkyy sen italialaisessa arkkitehtuurissa ja tunnelmassa. Alue henkii romantiikkaa ja muistuttaa italialaista keskiaikaista kaupunkia korkeiden rakennuksiensa, sokkeloisten mukalakivikujiensa, holvikäytäviensä, puutarhojensa ja pienien aukioidensa vuoksi. Täällä näet kauniita, vanhoja barokkityylisiä veistoksia sekä koristeita kaikkialla ja kaiken keskellä ylpeilee upea Spianada-aukio, jossa kohtaat myöhemmän britti-imperiumin vaikuttavia muistoja. Aukion viheriöllä pelataan vielä tänäkin päivänä krikettiä. Eikä toki voi unohtaa lukuisia viehättäviä ravintoloita, jotka houkuttelevat istahtamaan ja aistimaan ainutlaatuista tunnelmaa.

Vlachernan luostari

Omatoimikokemus

Vlachernan luostari on yksi Korfun kuuluisimmista ja valokuvatuimmista paikoista, jota on myös hyödynnetty useassa elokuvassa. Luostari sijaitsee pienellä luodolla, joka on yhdistetty mantereeseen kivilaiturilla. Kävelytietä reunustavat kalastusalukset sekä pienet lauttaveneet, jotka kulkevat toiseen suosittuun kohteeseen eli Hiirisaarelle (Pontikonissin saari).  Luostari on peräisin 1700-1800 luvulta ja se on nyttemmin jo lopettanut toimintansa. Paikkaa käytetään kuitenkin juhlien järjestämiseen.

Golfia

Omatoimikokemus

Korfu ylpeilee Kreikan hienoimmalla 18-reikäisellä kentällä. Ermonesissa sijaitsevalla Corfu Golf Clubin kentällä voi pelata ympäri vuoden. Matkaa Korfun kaupungista on parisenkymmentä kilometriä.

Aqualand-vesipuisto

Omatoimikokemus

Aqualand on yksi Euroopan suurimpia ja monipuolisimpia vesipuistoja. Täältä löydät kymmeniä vesiliukumäkejä, erilaisia altaita eri aaltotyyppeineen sekä kaikkea mitä tarvitse onnistuneen lomapäivän viettämiseen. Alueella on myös kauppoja, ravintoloita ja kioskeja sekä erilaisia pelejä, kuten biljardi, pingis ja videopelejä. Aqualand sijaitsee keskellä saarta, melko lähellä Korfunkaupunkia. Vaatimattomampi vesipuisto Hydropolis sijaitsee Korfun pohjoisrannikolla.

Paikalliset maut

Omatoimikokemus

Korfun historiaan ja siten myös ruokakulttuuriin, ovat vaikuttaneet monet kansat ja ravintoloiden tarjonnasta löytyy varsinkin italialaisia vaikutteita. Saaren ruokaperinne keskittyy kuitenkin muun Kreikan tavoin tuoreisiin vihanneksiin, meren antimiin ja aromikkaaseen lihaan. Esimerkiksi sofrito on klassinen korfulainen ruoka, joka sisältää jauhelihaa ja tarjotaan valkoisen valkosipulikastikkeen kera. Polpletone puolestaan on kananmunilla täytettyä lihamureketta ja kasvissyöjä valitsee stakofisia, joka valmistetaan sipulirenkaista, purjosta ja tomaateista mausteiden kera. Kalaruokien ystävän kannattaa maistaa Biancoa, paikallista kalakeittomuunnosta josta löytyy haudutettujen kalan ja perunan lisäksi sitruunaa sekä bourdetoa, jossa kala haudutetaan tulisessa punapaprikakastikkeessa.

Jälkiruoaksi voit valita esimerkiksi suussa sulavaa sicomadaa, joka muistuttaa kakkua, sisältäen viikunaa, mantelia, appelsiininkuorta, kanelia, viiniä ja ouzoa ja saa sinut varmasti rakastumaan Korfuun! Ruoan seuraksi sopii paikallinen viini tai raikas inkivääriolut tsitsibira. Suosittu lomajuoma on myös frappe, eli kreikkalainen jääkahvi.