Malaga —

Sevillan kaupunkiloma + 1 yö Malagassa, Malagan lennoin Tampereelta

Omatoimikokemus

Sevillan kaupunkiloma + 1 yö Malagassa, Malagan lennoin

Omatoimikokemus

Malagan lomamatka, lentäen Vaasasta

Omatoimikokemus

Malagan lomamatka, lentäen Kuopiosta

Omatoimikokemus

Malagan lomamatka lentäen Oulusta

Omatoimikokemus

Lomamatka Malaga (2 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Rovaniemeltä

Omatoimikokemus

Malagan lomamatka, lentäen Rovaniemeltä

Omatoimikokemus

Bajondillo Apartments

Omatoimikokemus

Bajondillo Apartments -huoneistohotelli sijaitsee Torremolinoksen rannikolla, aivan rantaviivan läheisyydessä. Hotellin vastapäätä olevava kävelykatu kulkee koko kaupungin rannikon matkan ja tarjoaa erinomaisen sijainnin lomallesi. Hotellin uima-allas sijaitsee hotellia ympäröivässä kauniissa puutarhassa joka on oiva paikka nauttia lämmöstä ja rentoutua.

Sekä yksiöissä että huoneistoissa on oma pieni keittiö/keittiönurkkaus, jossa on jääkaappi ja keittiövälineet. Osasta huoneistoista ja yksiöistä on merinäkymä sekä oma parveke. Vieraiden käytössä on hotellin itsepalvelupesula.

Aamiaisen lisäksi voit nauttia paikallisista herkuista hotellin ravintolassa ja kahvilassa. Käytössäsi on myös chiringuitos-rantabaari. Kesäkaudella hotelli tarjoaa lapsille suunnattua toimintaa ja viihdeohjelmaa.

Petit Palace Plaza

Omatoimikokemus

Petit Palca Plaza sijaitsee Malagan historiallisen keskustan sydämessä ja kaupungin palvelut, ostosmahdollisuudet, nähtävyydet sekä ranta on kävelyetäisyydellä hotellista. Hotellin vieraana käytössäsi on hotellin polkupyörät, joilla kaupunkiin tutustuminen onnistuu vaivattomasti.

Hotellin tilavissa vierashuoneissa on kaikki tarvitsemasi mukavuudet ilmastoinnista lähtien. Huoneita löytyy myös isommille porukoille ja perheille – valikoimastamme löytyy nimittäin hotellin neljän ja viiden hengen huoneet. Valitessasi Standard-huoneen näkymillä pääset ihailemaan Malagan historiallisen keskustan ja sen läheisen Katedraalin kauneudesta.

Majoitukseen sisältyvä kattava ja terveellinen buffetaamiainen nautitaan ainutlaatuisessa ilmapiirissä aidolla andalusialaisella patiolla. Kaikki aamiaisella tarjoiltavat tuotteet ovat paikallisia aina juustoista hedelmiin.

 

Sercotel Tribuna Malaga

Omatoimikokemus

Sercotel Tribuna Malaga -hotelli sijaitsee lähellä Malagan historiallista keskustaa, mutta vain kävelymatkan päässä mereltä. Hotelli on oiva tukikohta kun haluat lähteä tutustumaan kaupungin jokaiseen nurkkaan ja eksyä Malgan aurinkoisille kujille.

Hotelli ja sen vierashuoneet ovat remontoitu hiljattain uudelleen takaamaan täydellinen mukavuutesi majoittuessasi hotellissa. Osassa viisikerroksisen hotellin huoneita on ranskalainen parveke, jonka lisäksi sen ylimmän kerroksen Superior-huoneissa on oma iso terassi kaupunkinäkymin. Standard-huoneissa on näkymät sisäpihan patiolle.

Majoitukseen sisältyy aamiainen. Lisäksi voit nauttia hotellin yhteydessä sijaitsevan kahvilan tarjoamista paikallisista mauista. Kahvila on suosittu kohtaamispaikka, jossa kokoontua perheen tai ystävien kanssa.

B&B Hotel Malaga Centro

Omatoimikokemus

B&B Hotel Malaga Centro -hotelli sijaitsee rauhallisella alueella vain lyhyen matkan päässä Malagan keskustasta eikä rannallekaan ole paria kilometriä pidempää matkaa. Hotelli on avattu kesällä 2021 ja sen sisustuksessa on käytetty paljon puuta ja luonnollisia elementtejä. Hotellin viihtyisässä aulassa ja sen kahvinurkkauksessa voit nauttia veloituksetta kahvista ja teestä vuorokauden ympäri.

Hotellin huoneet ovat valoisia ja vaalein sävyin minimaaliseen tyyliin sisustettuja. Majoitukseen sisältyy aamiainen, mutta läheltä löytyy myös monia ihania tutustumisen arvoisia paikallisia herkkuja tarjoilevia kahviloita.

Soho Boutique Malaga

Omatoimikokemus

Soho Boutique Malaga hotelli sijaitsee erinoamisella paikalla Malagan keskustassa, jonka kaikki palvelut ovat vain kävelymatkan päässä hotellilta.

Hotellin vierashuoneissa on kattavat mukavuudet ja osassa huoneista on jopa oma ranskalainen parveke. Huoneista on näkymät joko rauhalliselle sisäpihalle tai kadun puolelle. Ylimmän kerroksen huoneissa ullakolla on pelkästään kattoikkuna. Vierailun aikana käytössäsi on 24h huonepalvelu, hotellin tyynymenu, kaiutinjärjestelmä huoneessasi sekä Executive-huoneessa majoittuessasi myöhäinen huoneen luovutus.

Majoitukseen sisältyvä aamiainen tarjoillaan hotellin vieressä sijaitsevassa ja paikallistenkin suosimassa kahvilassa. Mannermainen aamiainen valitaan muutaman vaihtoehdon listalta ja tarjoillaan pöytiin tarjoiltuna.

 

Salles Hotel Malaga Centro

Omatoimikokemus

Hotellissa on 147 huonetta, jotka on sisustettu viihtyisiksi, kaikissa huoneissa on ilmastointi, joten olo ei käy liian tukalaksi.

Hotellissa on Välimeren keittiöön erikoistunut ravintola, lisäksi huonepalvelusta voi tilata ruokaa suoraan huoneeseen. Urheilulliset vieraat pääsevät käyttämään hotellin omaa kuntosalia. Viilentymään pääsee hotellin kattoterasilla olevaan uima-altaaseen.

Hotellin vastaanotto on paikalla teitä varten ja neuvoo lähialueen palveluista.

Molina Lario

Omatoimikokemus

Malagan ytimessä sijaitsevassa hotellissa kaikki hyvä on lähellä.  Vilkkaan kaupunkipäivän vastapainoksi voit rentoutua kattotasaneen aurinkotuoleissa ja virkistäytyä pienessä pulahdusaltaassa. Terassilta voi myös ihailla näkymää kaupungin yli. Hotellin tasokas Matiz-ravintola tarjoilee herkkuja ja erilaista valikoimaa aina aamiaisesta illalliseen saakka. El Patio-baarissa voit nautiskella tyylikkäässä ympäristössä kahvia tai koktaileja. Avulias henkilökunta auttaa mielellään esimerkiksi autonvuokraukseen, retkiin, lippuvarauksiin ja Costa del Solin alueen liikenteeseen liittyvissä kysymyksissä.

Kaikki huoneet ovat moderneja ja ilmastoituja ja sisältävät hotelliaamiaisen. Saatavilla myös huoneplavelua lisämaksusta.

 

Andalusian upeat kaupungit ja puutarhat

Omatoimikokemus

Malagan vanhan kaupungin kiehtovat kadut ja terassit, lukuisat bodegat ja rikas ruokakulttuuri tekevät kaupungista ainutlaatuisen kokonaisuuden. Espanjalainen sananparsi sanoo “Quien no ha visto a Granada no ha visto nada” eli ”Joka ei ole nähnyt Granadaa, ei ole nähnyt mitään” . Granadan historiallinen kaupunki oli viimeinen maurilainen kaupunki Espanjassa, tämä maurilainen menneisyys leimaa yhä kaupungin keskustaa. Cordoba on muinaisen Hispanian roomalaisen Baetican provinssin pääkaupunki, joka oli arabien vallan alla vuodesta 711 lähtien. Kaupunki kasvoi nopeasti saavuttaen arvostusta kansojen keskuudessa ja jo vuonna 1000 kaupunki oli yksi koko Euroopan valovoimaisimmista kaupungeista. Sevilla on Andalusian itsehallintoalueen värikäs, elämäniloinen ja aurinkoinen pääkaupunki, se on ollut jo vuosisatojen ajan merkittävä kaupunki, jonka historiallinen kulttuuriperintö on yksinkertaisesti vaikuttava

Andalusia on tunnettu myös vaikuttavista puutarhoistaan ja kuvauksellisista sisäpihoistaan. Itsehallintoalueen kulttuurihistoria on pitkä, ja rikkaan kulttuuriperinnön lisäksi myös puutarhakulttuurin juuret yltävät kauas – aina Antiikin Rooman valtakaudelle. Vanhimpien nykypäivään säilyneiden puutarhojen voidaan sanoa olevan peräisin noin 700-luvulta eli islamilaisten maurien ajalta, joiden vuosisatoja kestäneen vallan vaikutus näkyy Andalusiassa monipuolisesti. Vaikka historian saatossa vaihtuneet tyylisuunnat ovat edustettuina myös Andalusian puutarhoissa, alueen oma, arabivaikutteinen tyyli ja estetiikka ovat lisänneet aina oman paikallisen ilmeensä puutarhojen ulkomuotoon. Andalusian puutarhojen monipuolisuuten, niiden suunnitteluun ja kasvillisuuteen on vaikuttanut ratkaisevasti myös alueen erilaiset ilmastot. Välimeren rannalla kukoistavat eksoottiset lajit ja sisämaassa tyyli on yleensä yksinkertaistetumpi.

Lomamatka Malaga (2 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Tampereelta

Omatoimikokemus

Aurinkorannikon helmet, Malaga ja Marbella

Omatoimikokemus

Malaga on Andalucian toiseksi suurin kaupunki joka on onnistunut säilyttämään espanjalaisen henkensä mainiosti, vaikka kaupungin läpi virtaakin vuosittain suuri määrä matkailijoita Aurinkorannan kohteisiin. Kaupungissa on muun muassa kiehtova Vanhakaupunki 700-luvun linnoituksineen ja raunioineen. Malaga on tunnettu myös legendaarisen Pablo Picasson synnynkaupunki, joka näkyy siellä täällä kaupungin kaduilla ja museotarjonnassa. Malagassa voit yhdistää myös rantaloman kaupungin tarjontaan ja aktiviteetteihin. Äläkä unohda maistella herkullisia tapaksia!

Marbella on tunnettu perinteisesti silmäätekevien ja glamourmaailman lomakohteena. Ylellinen elämäntyyli näkyy kaupungissa yhä luksusjahteina Puerto Banuksen satamassa, tasokkaina ravintoloina ja ylellisinä hotelleina sekä loma-asuntoina. Marbella tarjoaa kuitenkin lomaelämyksiä kaikenlaisille matkailijoille ja budjeteille. Siisti ja turvallinen kaupunkiympäristö sopii erinomaisesti huolettomiin lomapäiviin ja lähen 30 kilometriä pitkältä rantaviivalta löytyy sopiva paikka varmasti jokaiseen makuun!

Julkisessa liikenteessä paras tapa matkustaa Malagan ja Marbellan, sekä Aurinkorannikon muiden kohteiden väliä on hypätä bussiin. Myös juna kulkee Malagasta Fuengirolaan saakka, josta voi myös jatkaa loppumatkan bussilla Marbellaan. Malagan ja Marbellan välillä on noin 62 kilometrin välimatka. Marbellasta palataessa bussiyhteyksiä löytyy suoraan lentokentälle. Autolla matkan taittaa noin tunnnissa, bussilla matkan kesto on noin 1-1,5h hieman reitistä riippuen.

Bussilippu tulee ostaa ennen bussiin nousemista. Lippuja ja aikatauluja saa varattua täältä ja suurimmilla asemilla automaateista tai lippuluukuilta.

Aurinkorannikko on suosittu matkakohde ympäri vuoden, sillä lämpötilat pysyvät tavallisesti lämpiminä ja aurinkoisina kaikkina vuodenaikoina. Rantalomakausi ulottuu noin huhti-lokakuun välille. Ihanteellisimmat säät alueella osuvat tyypillisesti kevään, alkukesän ja syksyn ajankohtiin, jolloin lämpötilat pysyvät vielä maltillisina. Heinä-elokuussa helteet kipuavat helposti yli 30 asteen. Talvikuukausina lämpötila laskee alimmillaan noin 10 asteeseen ja sateita on tällöin useammin. Talvikausi ei sovellu rantalomailuun, mutta esimerkiksi moniin aktiiviteetteihin (golf, pyöräily tms.) säät sopivat hyvin. Myös talvikaudella päivälämpötilat saattavat nousta 20 asteen tuntumaan.

Lomamatka Malaga (3 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Helsingistä

Omatoimikokemus

Lomamatka Malaga (2 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Helsingistä

Omatoimikokemus

Malagan lomamatka, lentäen Tampereelta

Omatoimikokemus

Pompidou-keskus

Omatoimikokemus

Malaguetan rannan ja matkustasataman välistä löytyvästä Pompidou-keskuksesta löydät tasokkaita taidenäyttelyitä. Näyttelyt vaihtuvat noin puolen vuoden välein ja keskittyvät 1900-luvun mestariteoksiin, kuten Frida Kahlon, Pablo Picasson tai Francis Baconian taiteeseen. Keskuksessa järjestetään myös muita kulttuuritapahtumia kuten tanssia tai elokuvia. Piipahda katsomassa ajankohtainen tarjonta vaikkapa alueella liikkuessasi tai tutustu keskuksen internetsivuihin.

 

 

Catedral de Malaga

Omatoimikokemus

Malagan katedraali on upea nähtävyys. Kirkko on näyttävä jo ulkoa katseltuna. Sisätiloihin on tavallisesti muutaman euron pääsymaksu, joka kannattaa maksaa mikäli haluaa päästä ihailemaan todella kaunista arkkitehtuuria. Katedraalin pääsymaksulla pääset myös viereiseen Iglesia del Sagrario –kirkkoon.

Golfkentät

Omatoimikokemus

Malagasta ja koko Andalusian alueelta löytyy lukemattomia golfkenttiä ja niinpä moni golfharrastaja suosii tätä kohdetta. Pelikautta riittää ympäri vuoden ja säät suosivat golfareita keskikesän hellepiikkiä ja talven viileimpiä ja sateisimpia päiviä lukuunottamatta. Hinnat ovat keskimäärin edullisempia kuin Pohjois-Euroopan kentillä. Listausta Malagan kentistä voi tutkia ainakin täällä. Monet golfkentät ovat hotellien yhteydessä, mutta tavallisesti kentille voivat mennä pelaamaan nekin, jotka eivät ole hotellien asiakkaita. Yksi varsin keskeisimmistä golfkenttä on Guadalmina Golf, jonka verkkosivuilta voi tehdä varauksen.

Vaikka golfkentistä ei ole pulaa, kannattaa peliajat varata hyvissä ajoin etukäteen, sillä pelaajia on Andalusian alueella runsaasti läpi vuoden. Esimerkiksi Golf in Spain -sivustolta voi varata pelivuoroja Málagan ympäristössä.

 

Parador de Malaga Gibralfaro Hotel

Omatoimikokemus

Viehättävä, kivistä rakennettu Parador de Malaga Gibralfaro on ihanteellinen paikka yhdistää rentoutuminen, aktiviteetit kuten tennis ja golf sekä Malagan kaupungin kultuuri- ja palvelutarjonta. Hotelli hellii vierailijaansa unohtumattomin näkymin kaupungille sekä Välimerelle. Allasalueella voit näkymien lisäksi nauttia auringonsäteistä aurinkotuolissa loikoillen ja vaikkapa drinkkiä siemaillen. Hotelli on erinomaisella sijainnilla rauhallisessa ympäristössä, hieman etäämmällä kaupungin vilinästä, mutta kuitenkin kaupungin kattavan palvelutarjonnan äärellä.

Hotellin ravintola tarjoilee andalusialaisia herkkuja, kuten paikalliseen tyyliin paistettua kalaa. sekä muita mereneläviä. Hotellin baari tarjoilee virvoittavia juomia, virkistävää kahvia ja maukkaita koktaileja. Nauti kauniisti sisustetuista loungealueista ja istahda hetkeksi tunnelmoimaan. Kaikkiin majoituksiimme sisältyy hotellin aamiainen. Huoneet ovat välimerelliseen, yksinkertaiseen tyyliin sisustettuja ja sopivat myös allergiselle. Kaikissa huoneissa on parveke jolta voit nauttia näkymästä merelle ja kaupunkiin. Muihin mukavuuksiin kuuluu muun muassa ilmastointi, TV, WiFi ja kylpyhuone ammeella.


NH Malaga Hotel

Omatoimikokemus

Vuonna 2019 täysin uusitussa keskustahotellissa nautit kaikista helposti kaupungin palveluista, kuten ravintoloista, kaupoista, museoista, puistoista, nähtävyyksistä ja tietysti ihanasta Välimerestä! Hotellin palveluihin lukeutuvat muun muassa kattorerassi uima-altaineen, ravintola, baari ja kuntosali.

Hotellissa on 245 modernin tyylikäästi vaalein sävyin sisustettua huonetta. Kaikkien huoneiden mukavuuksiin sisältyy maittava aamiainen, ilmastointi, tallelokero ja minibaari. Näkymät aukeavat kaupunkiin, joelle tai Esperanza-kirkon suuntaan.

Hotellilla on lisämaksullisia parkkipaikkoja, joita ei voi valitettavasti varata ennakkoon.

Malagan lomamatka, lentäen Helsingistä

Omatoimikokemus

Alcazaba-linnake

Omatoimikokemus

Yksi suosituimmista Malagan vierailukohteista. Se sijaitsee mäen laella alueella, joka on perua Rooman valtakunnan ajoilta. Tältä ajalta on peräisin myös 1951 löydetty amfiteatteri. Arabit aloittivat linnan rakentamisen 700-luvulla ja maurilaiset rakensivat sen lopulta lopulliseen muotoonsa johtajiensa suojaksi 1057. Suuren entisöintityön ansiosta se on nykyäänkin hyvässä kunnossa. Linnake on hieno niin ulkoa kuin sisältä katsottuna ja alueelta löytyy myös erilaisia näyttelyitä ja puistoja sekä upeat maisemat.

Linnakkeelle voi nousta sen alapuolelta kulkevalta Calle de la Alcazabillalta portaita pitkin. Pääsymaksu on muutaman euron hieman lipputyypistä riippuen.

Museo Picasso Málaga

Omatoimikokemus

Yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä on Calle San Augustin -kadun varressa sijaitseva Picasso-museo. Museo esittelee Picasson taidetta pysyvässä, reilun 200 teoksen kokoelmassa, sekä vuosittain vaihtuvassa näyttelyosassa. Lisäksi taidegalleria tarjoilee Picasson elämää esitteleviä näyttelyitä valokuvien ja eri ajanjaksoihin keskittyvin materiaalein.

Lisäksi nähtävillä on myös museon perustamisen yhteydessä tehtyjä arkeologisia löytöjä, jotka paljastuivat Palacio de Buenavista -palatsin korjaustöissä. Näihin kuuluvat muun muassa hyvin säilynyt osa vanhaa foinikialaisten muuria sekä Rooman valtakunnan aikainen elintarviketehdas. Museon yhteydessä oleva tasokas kirjakauppa ja kahvila ovat myös käymisen arvoisia, ja niihin pääsee ilman pääsymaksua.

Suurimmat ruuhkat välttääkseen museoon kannattaa mennä heti aamupäivästä. Ajankohtaiset aukioloajat kannattaa tarkistaa museon sivuilta.

Picapedreros-vaellusreitti, Montes de Málaga

Omatoimikokemus

Kaupungin pohjoispuolella, noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta sijaitseee Montes de Málagan luonnonpuisto. Puisto tarjoaa erinomaisen reittiverkoston vaellukseen. Yksi alueen kauneimmista reiteistä on seitsemän kilometrin pituinen Picapedrerosin reitti, joka on tunnettu erityisesti vaikuttavasta Salto de Picapedreros -vesiputouksestaan.

Paikalle pääsee Málagasta helposti bussilinjalla numero 2, joka kuljettaa pohjoiseen Ciudad Jardínin kaupunginosaan. Jacinto Benavente -päätepysäkiltä on noin kilometrin kävely San Telmon akveduktille, josta Picapedrerosin reitti lähtee

Malaga Park

Omatoimikokemus

Aivan Malagan keskustassa sijaitseva kaunis puisto. Alue on tunnettu subtrooppisesta kasvillisuudesta, viehättävistä suihkulähteistä ja puistoa reunustavista kauniista rakennelmista. 1897 perustetussa puistosta löytyy jopa 364 eri kasvilajia. Puisto pitää sisällään myös ihania alueita, jotka ovat saaneet vaikutteensa ympäri mailmaa. Voit sukeltaa vaikkapa aasialaiseen bambumetsään tai istua keskelle Intian ja Thaimaan viidakoita. Puistoon on vierailijoilla vapaa pääsy.

The Playa Malagueta

Omatoimikokemus

Malagan kaupungista löytyy useita upeita hiekkarantoja. Niistä tunnetuin on The Playa Malagueta. Rannalle on noin 10 minuutin kävelymatka ydinkeskustasta. Malagan satamasta voi kulkea rannalle kaunista promenadikatua pitkin. 600 metriä pitkän rannan hiekka on hienoa ja ympäristö täynnä palveluita, kuten ravintoloita.

Malagan kasvitieteellinen puutarha

Omatoimikokemus

Malagan kasvitieteellinen puutarha, eli  Jardín Botánico Histórico La Concepció, sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella, jonne matka taittuu helposti bussilla. Puutarha on perustettu jo 1800-luvulla, mutta Malagan kaupungin ostettua se 1990-luvulla, se on ollut avoinna myös yleisölle. Puutarhan polkujen vierustoilla kasvaa niin eri palmulajeja, kukkia kuin kaktuksiakin. Ihastuttavassa miljöössä näkyy myös lampia, patsaita, rakennelmia ja upea maisema Malagan kaupunkiin. Puutarhan aukioloajat vaihtelevat kesä- ja talvikauden mukaan.

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.