Bonusta jokaisesta matkasta!

Andalusian upeat kaupungit ja puutarhat

Kiertomatkallamme Andalusiassa näemme upeita kaupunkeja ja viehättäviä maalaiskyliä, taidetta ja käsitöita, historian havinaa ja nykypäivän elämäniloa. Matkan varrella yövytään Malagassa, Granadassa, Cordobassa ja Sevillassa.

Malagan vanhan kaupungin kiehtovat kadut ja terassit, lukuisat bodegat ja rikas ruokakulttuuri tekevät kaupungista ainutlaatuisen kokonaisuuden. Espanjalainen sananparsi sanoo “Quien no ha visto a Granada no ha visto nada” eli ”Joka ei ole nähnyt Granadaa, ei ole nähnyt mitään” . Granadan historiallinen kaupunki oli viimeinen maurilainen kaupunki Espanjassa, tämä maurilainen menneisyys leimaa yhä kaupungin keskustaa. Cordoba on muinaisen Hispanian roomalaisen Baetican provinssin pääkaupunki, joka oli arabien vallan alla vuodesta 711 lähtien. Kaupunki kasvoi nopeasti saavuttaen arvostusta kansojen keskuudessa ja jo vuonna 1000 kaupunki oli yksi koko Euroopan valovoimaisimmista kaupungeista. Sevilla on Andalusian itsehallintoalueen värikäs, elämäniloinen ja aurinkoinen pääkaupunki, se on ollut jo vuosisatojen ajan merkittävä kaupunki, jonka historiallinen kulttuuriperintö on yksinkertaisesti vaikuttava

Andalusia on tunnettu myös vaikuttavista puutarhoistaan ja kuvauksellisista sisäpihoistaan. Itsehallintoalueen kulttuurihistoria on pitkä, ja rikkaan kulttuuriperinnön lisäksi myös puutarhakulttuurin juuret yltävät kauas – aina Antiikin Rooman valtakaudelle. Vanhimpien nykypäivään säilyneiden puutarhojen voidaan sanoa olevan peräisin noin 700-luvulta eli islamilaisten maurien ajalta, joiden vuosisatoja kestäneen vallan vaikutus näkyy Andalusiassa monipuolisesti. Vaikka historian saatossa vaihtuneet tyylisuunnat ovat edustettuina myös Andalusian puutarhoissa, alueen oma, arabivaikutteinen tyyli ja estetiikka ovat lisänneet aina oman paikallisen ilmeensä puutarhojen ulkomuotoon. Andalusian puutarhojen monipuolisuuten, niiden suunnitteluun ja kasvillisuuteen on vaikuttanut ratkaisevasti myös alueen erilaiset ilmastot. Välimeren rannalla kukoistavat eksoottiset lajit ja sisämaassa tyyli on yleensä yksinkertaistetumpi.

Miksi lähteä Andalusian kiertomatkalle
Koe Malaga, Granada, Cordoba ja Sevilla samalla matkalla
Herkuttele andalusialaisen keittiön herkuilla
Nauti aidosta, espanjalaisesta tunnelmasta
Ihastele andalusialaisten puutarhojen monipuolisuutta
Näe Rondan historiallinen vuoristokaupunki
Osallistu lisämaksulliselle Alhambran retkelle
Vieraile Granadan suurimmassa carmenissa, Carmen de los Mártiresissa
Näe Malagan kaupunkipuutarhoja

Matkat

Andalusian kaupungit ja puutarhat 30.10.2022 -lähtö

Helsinki - Malaga
Malaga
Malaga - Granada
Granada - Córdoba
Córdoba - Sevilla
Sevilla
Sevilla - Ronda - Malaga
Malaga-Helsinki
Matkan aikana yövytään 2 yötä Malagassa, 1 yö Granadassa, 1 yö Córdobassa, 2 yötä Sevillassa ja viimeinen yö paluulennolla. Matkan ajankohta 30.10.-6.11.2022.


Andalusian kaupungit ja puutarhat

Helsinki - Malaga
Malaga
Malaga - Granada
Granada - Córdoba
Córdoba - Sevilla
Sevilla
Sevilla - Ronda - Malaga
Malaga - Helsinki
Matkan aikana yövytään 2 yötä Malagassa, 1 yö Granadassa, 1 yö Córdobassa, 2 yötä Sevillassa ja viimeinen yö paluulennolla. Matka-ajankohta vuonna 2022 on 25.9.-2.10.


Reitti ja kohteet

Reittikartta
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
17 °C
huhtikuu
21 °C
heinäkuu
30 °C
lokakuu
23 °C
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
11 °C
huhtikuu
16 °C
heinäkuu
27 °C
lokakuu
20 °C

Tutustu matkan kaupunkeihin ja nähtävyyksiin