Bonusta jokaisesta matkasta!

Irlannista Skotlantiin

Tämä matka kuljettaa Dublinin rennon irlantilaisen elämäntyylin ja mielenkiintoisten nähtävyyksien kautta kohti Belfastin synkkää menneisyyttä ja nykypäivän kukoistusta. Skotlannissa odottavat ainutlaatuinen historia, upeat linnat ja ylämaiden karun kauniit maisemat unohtamatta Glasgown ja Edinburghin viehättäviä kaupunkeja.

Tälle matkalle ei lähtöjä vuodelle 2024, mutta ei huolta! ▶️ Tutustu muihin mielenkiintoisiin kiertomatkoihimme.

Matkamme ensimmäiseen kohteeseen Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin on helppo tutustua jalkaisin, keskusta on pieni ja helposti lähestyttävä. Kaupunki on tunnettu myös ravintoloistaan ja pubeistaan, sekä rennosta ja ystävällisestä ilmapiiristä.

Toinen Irlannin matkakohteemme Belfast oli aikanaan koko Brittein Saarten laivanrakennusteollisuuden keskus ja siellä rakennettu aikansa komein matkustaja-alus Titanic on edelleen kaupungin ylpeys. Matkalla pääsemme aistimaan Titanicin tunnelmaa tälle omistetussa vierailukeskuksessa. Belfastin levottomasta lähihistoriasta muistuttavat yhä suuret seinämaalaukset ja poliittiset iskulauseet talon seinissä.

Skotlannin upeat maisemat ovat innoittaneet useita elokuvien ja TV-sarjojen tekijöitä. Henkeäsalpaavien maisemien, kilttiin pukeutuneiden miesten ja viskin lisäksi Skotlannin ainutlaatuinen historia sekä upeat linnat ja kartanot tempaavat mukaansa. Matkalla pääsemme ihastelemaan hurmaavaa Culzean Castle -linnaa sekä näemme myös monia taitelijoitakin inspiroinutta Trossachsin kansallispuiston aluetta.

Skotlannin puolella yövymme yhden yön Glasgowssa, jonka keskusta on alueena melko pieni. Suurin osa kaupungin arkkitehtuurista on 1800 – luvulta. Kaupunkia pidetään erityisesti Skotlannin kulttuuri- ja urheilupääkaupunkina, varsinkin jalkapallo on siellä suuressa arvossa.

Skotlannin pääkaupunki Edinburgh kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupunkia ympäröivät korkeat kukkulat ja sen läpi virtaava joki Water of Leith laskee Forthin vuonoon. Edinburghin vaiheikas historia ja kulttuuri houkuttelevat kaupunkiin turisteja kaikkialta maailmasta ympäri vuoden. Pubeissa ja maanalaisissa käytävissä pääsee historiallisiin tunnelmiin, ja skotlantilaista kansanmusiikkia kuulee aktiivisesti muulloinkin kuin suosittujen festivaalien aikaan.

Koe samalla matkalla Dublin, Belfast, Glasgow ja Edinburgh
Osallistu lisämaksulliseen Irlantilaiseen illanviettoon Dublinissa
Vieraile maailman suurimmassa Titanic-näyttelyssä Belfastissa
Kiertele Edinburghin Vanhassakaupungissa ja poikkea maksuttomissa museoissa
Maistele maailmankuulua skotlantilaista viskiä
Kiipeä Edinburghissa Carltonin kukkulalle ihailemaan sieltä avautuvaa upeaa maisemaa

IMT:n asiakkaiden kokemuksia Irlannista Skotlantiin -matkasta

Parasta oli monipuolisuus; kaikkea sopivasti.
Toini
Kiertomatka kokonaisuudessaan oli hyvä, koko ajan oli uutta näkemistä ja kokemista.
Nina
Parasta olivat ystävälliset ja asiantuntevat oppaat, upeat maisemat ja kivat kaupunkikohteet.
Anni
Parasta matkassa olivat kohteet, kaupungit, opastus, pubit ja siirtymiset.
Markku

Reitti ja kohteet

Reittikartta