Bonusta jokaisesta matkasta!

Kiehtovan kulttuurimaan Portugalin parhaat palat

Portugali tarjoaa poikkeuksellisen valikoiman erilaisia ​​maisemia vain lyhyen matkan päässä toisistaan. Maan ainutlaatuinen kulttuuriperintö, loistava keittiö, hienot viinit ja vieraanvaraiset ihmiset hurmaavat kävijänsä.

Portugali kiehtoo erilaisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Portugalin kohta yhdeksänsataavuotisen historian aikaisten rakennustaiteen monumenttien rikkaus on hämmästyttävän suuri ja levittäytyy koko maahan linnoituksina, linnoina, luostareina ja kirkkoina. Portugali elää historiassa ja nykyhetkessä, sen vieraanvaraisten ja ystävällisten ihmisten huoleton elämäntapa tarttuu hetkessä myös vierailijaan.

Matkan kohteet

Atlantin suulla, Tejo-joen varrella sijaitsevassa Lissabonissa on historiaa, perinteikkyyttä ja viehättävää ajan patinaa, mutta myös kiinnostavaa, kosmopoliittia nykymenoa. Portugalin pääkaupunki on kodikas ja tuttavallinen, tunnelmaltaan kiireetön ja nautiskeluun yllyttävä.

Manner-Portugalin pohjoisosa lumoaa vehreydellään, laaksoillaan ja metsäisillä mäenrinteillään. Atlantiin virtaavien jokien uljaita törmiä koristavat hauskasti porrastetut viiniviljelmät. Portviinin, portugalilaisista viineistä tunnetuimman, valmistusprosessiin tutustutaan Porton naapurissa, Vila Nova da Gaian viinikellareissa.

Porton kaupunki on sekoitus modernia menoa ja viehättävää vanhan kaupungin tunnelmaa. Douro-joen rannalla sijaitsevassa kaupunginosassa on kauniita, värikkäitä vanhoja rakennuksia ja eloisia terasseja ja ravintoloita. Alue kuuluu Unescon maailmanperintölistalle, ja siellä on käyty kauppaa vuosisatojen ajan.

Matkamme vie Aveiroon, jota kutsutaan Portugalin Venetsiaksi kaupungin läpi virtaavien kanaalien vuoksi ja jossa ihastuttavat koristeelliset ja värikkäät jugend-tyyliset talot. Viehättävä Óbidos on keskiaikaisten muurien ympäröimä postikorttimaisen kaunis pikkukaupunki, joka tunnetaan myös mainiosta suklaakupposesta nautiskeltavasta ginjinha-juomasta. Fátiman vuoristokaupunki keskellä Portugalia on katolisen maailman tärkeä pyhiinvaelluskohde.

Matkalla tutustutaan myös Portugalin kuuluisaan ja perinteiseen Fado-musiikkityyliin. Kaihoisten laulujen joukossa saatetaan kuulla myös iloisia ja vauhdikkaitakin fadoja.

Huristele perinteisellä keltaisella ratikalla Lissabonissa
Maistele paikallisia portviinejä
Kuuntele kaihoisia Fado-säveliä
Testaa paikallista herkkua "Ovos Moles de Aveiroa"
Ihastele Aveiron jugend-rakennuksia kanaaliveneen kyydistä
Näe Óbidosin kaupunki, joka itsessään on kuin ulkoilmamuseo

Matkat

Kiertomatka Portugalin sydämeen

Helsinki - Lissabon
Lissabon - Aveiro
Aveiro - Porto
Porto, lisämaksullinen retki Bragaan ja Guimarãesiin
Porto - Fatima - Óbido - Lissabon
Lissabon
Setubal ja Sesimbra, Azeitaon -alueen viinitila
Lissabon
Lissabon - Lissabonin lentokenttä
Lissabon - Helsinki
Kuuden yön matka (1 yö Aveirossa, 2 yötä Portossa ja 3 yötä Lissabonissa). Vuoden 2024 lähtöpäivät: 6.6. (loppuunmyyty), 13.9. ja 25.10.


Reitti ja kohteet

Reittikartta
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
13 °C
huhtikuu
15 °C
heinäkuu
21 °C
lokakuu
18 °C
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
13 °C
huhtikuu
18 °C
heinäkuu
25 °C
lokakuu
21 °C
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
12 °C
huhtikuu
18 °C
heinäkuu
25 °C
lokakuu
20 °C

Katso video matkasta