Bonusta jokaisesta matkasta!

Viiniviljelmien Mosel-laakso -Road Trip

Mosel-laakso on Saksaa kauneimmillaan. Ihania kyliä, ympärillä kohoavia viiniviljelmiä ja välissä verkkaisesti virtaava Mosel jokilaivoineen. Road Tripillä kuljet omien aikataulujesi mukaan. Olemme valmistaneet sinulle reitin ja vinkkaamme nähtävyyksistä, voit itse valita missä vierailet. Voit myös varata kauttamme vuokra-auton matkaasi.

Rinteillä kohoavat viiniviljelmät. Renkaiden alla mutkittelee tie, jonka varsia kehystävät pienet kylät ja niiden ristikkoikkunoin koristellut talot. Kaiken keskellä virtaa verkkainen Mosel, joka kuljettaa jokilaivoja satamasta toiseen. Ei suotta sanota että Mosel -laakso on osa kauneinta Saksaa. Alue on välimatkoiltaan lyhyt, mutta sen ihasteluun kannattaa varata aikaa. Road Trip -matkamme kuljettaa sinut Koblenzista alas Trieriin. Matkalla kohtaat myös valloittavan Cochemin. Pieni koukkaus reitiltä vie sinut Bernkastel-Kuesin kaksoiskaupunkiin. Viiniviljelyksillä sadonkorjuu alkaa syyskuun lopussa ja kestää lokakuulle. Laakso on mielenkiintoinen vierailukohde ympäri vuoden, mutta marras-maaliskuulla viljelmiltä puuttuu niiden vehreys. Toisaalta ruuhkien kannalta rauhallisinta aikaa vuodesta on juurikin tuo talviaika.

Matkamme alkaa lennolla Frankfurtiin, mutta ensimmäinen kohde on ”portti Moselille” eli Koblenzin kaupunki. Kaupunki sijaitsee Rhein ja Mosel jokien risteyksessä. Mosel-laakso on välimatkoiltaan lyhyt, joten se kannattaa ottaa rauhassa ja nauttien. Koska kaksi ensimmäistä yötä vietetään samassa hotellissa, ajellaan päivisin hieman samojakin reittejä. Toisaalta vältyt ylimääräisiltä pakkaamisilta kun hotelli pysyy samana ja ehdit näin nauttia päivistä rauhassa. Reittimme kuljettaa sinut Moselin vartta alas Cochemiin, jonka linna-alue ja vanhakaupunki on osa Unescon maailmanperintökohdelistausta. Ajomatkan aikana voit tehdä vierailun länteen Elzbach joen rantaan, josta löydät valloittavan Eltzin linnan. Toisen Koblenzin yön jälkeen matka jatkuu edemmäs etelään, jossa ennen saapumista Trieriin kannattaa koukata kauniiseen Bernkastel-Kuesin kaksoinkaupunkiin. Trier on Moselin kohteistamme viimeinen. Voit viettää nautinnollisen päivän kaupungissa tai tehdä päiväretken vielä alemmas joen varren maisemista nauttien. Paluupäivänä kannattaa pitää lounastaukoa Mainzin kaupungissa ja verrata onko Rhein virraltaan sisartaan Moselia nopeampi.

Vuokra-auto matkaasi

Halutessasi voit varata kauttamme vuokra-auton matkaasi. Auto varataan lisäpalveluista matkavarauksen yhteydessä, matkapaketin perushinnan päälle. Mikäli varaat vuokra-auton kauttamme, annamme sinulle hyvän ohjeistuksen auton noudosta ja palautuksesta matkaohjelmassasi ja päivystysnumeromme palvelee sinua koko matkan ajan. Voit myös varata road tripin ilman vuokra-autoa ja hoitaa kuljetuksen tai autovuokrauksen itse.

Miksi lähteä Viiniviljelmien Mosel-laakso -Road Tripille?
Ihastuttavat vanhat kylät
Lyhyet ajomatkat jättävät aikaa tutustua kohteisiin
Riesling -viinien koti
Mosel -laakson kauniit maisemat

Matkat

Viiniviljelmien Mosel-laakso -Road Trip

Helsinki–Frankfurt
Frankfurt–Koblenz
Koblenz (2 yötä)
Koblenz–Trier
Trier (2 yötä)
Trier–Frankfurt
Frankfurt–Helsinki
Road Trip -matka edullisesti, helposti ja luotettavasti. Matkaan kuuluu lennot Frankfurtiin, 2 yötä Koblenzissa ja 2 yötä Trierissä.


Kuvia matkalta

IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Mosel -laakson matkaasi

Reitti ja kohteet

Reittikartta
Tietoa
Päivälämpötilat
huhtikuu
9 °C
kesäkuu
18 °C
elokuu
20 °C
lokakuu
11 °C

Katso youtube videoita matkan kohteista