Bonusta jokaisesta matkasta!

Klaipeda

Klaipeda, Baltian suurimpia satamakaupunkeja, sijaitsee Liettuan lounaisrannikolla, vajaa 300 kilometriä Latvian pääkaupungista Riiasta. Kaupungin vetonauloina on itse Klaipedan Vanhakaupunki ja satama-alue, kuin myös lähistöllä sijaitsevat Kuurinkynnäs ja Palangan hiekkarannat.

Klaipedan satamakaupunki on Liettuan kolmanneksi suurin kaupunki. Klaipedan satama on levittynyt noin 10 kilometrin alueelle ja se on yksi Baltian suurimpia satamia. Kaupunki on kokenut suuren muodonmuutoksen nuhjuisesta satamakaupungista viihtyisäksi lomakohteeksi vuosien saatossa.

Lisää Klaipedasta

Klaipedassa aika kuluu kuin siivillä Vanhankaupungin kujia kulkien, välillä tunnelmallisilla sisäpihoilla tai puistoissa levähtäen sekä patsaita bongaillen. Satamasta löydät tunnetuimman patsaan, kummitustarinoistakin tutun, Klaipedan mustan haamun. Mikäli historia kiinnostaa, tutustuminen Klaipedan linnan museoon kannattaa, itse linnasta ei ole enää jäljellä muuta kuin puolustuslinnakkeen äärirajat.

Vanhasta kaupungista ja sataman alueelta löytyy paljon paikallisia edullisia ravintoloita. Oluen ystävien ehdoton suosikki on vierailu Švyturys -panimolla, jonka yhteydessä on myös ravintola.

 

Palangan lentokentältä kaupunkiin pääsee sujuvasti bussilla tai taksilla, matkaa noin 30 kilometriä.

Klaipedassa kaikki vierailijoille tarpeellinen on yleensä kävelymatkan etäisyydellä. Kaupungilta löytyy myös takseja tai niitä voi tilata hotellin vastaanotosta. Kaupungissa voi liikkua edullisilla paikallisbusseilla. Palangan rantakaupunkiin pääsee myös mukavasti bussilla. Bussimatka kestää noin tunnin.

Klaipedassa ostokset tehdään ostoskeskuksissa. Kaupungin suurin ostoskeskus on Akropolis, joka sijaitsee noin 3 kilometriä kaupungin ulkopuolella.

Keskustassa on jonkin verran liikkeitä, mutta valikoima ei ole suuri. Vanhankaupungin laidalta löytyy myös tori, jonka tarjontaa kannattaa käydä katsomassa.

Vanhakaupunki ja sataman alue tarjoavat monipuolisen valikoiman ravintoloita. Tarjolla on paikallisten ruokien lisäksi makuja myös muiden maiden keittiöistä. Monen mielistä liettualainen ruoka on Baltian parasta!

Paikallinen olutmerkki Švyturys on Klaipedan ylpeys ja koko Liettuan vanhin panimo. Švyturuksen panimoravintolasta löytyy laajin valikoima, mutta suosituimpia olutlaatuja saa myös kaikista baarista ja ravintolasta.

Klaipedan yöelämä keskittyy Vanhaankaupunkiin, josta löytyy valikoima yökerhoja, pubeja sekä trendikkäitä pienpanimo-olutpaikkoja.

Merifestivaalit järjestetään aina heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Tällöin satamakaupunki on täynnä erilaisia tapahtumia ja esityksiä.

Klaipedan tapahtumakalenteriin voit tutustua täältä.

Kuurinkynnäs on 98 kilometriä pitkä kapea maakaistale, jonka pohjoisosa kuuluu Liettualle ja eteläosa Venäjän Kaliningradin alueeseen. Kuurinkyntään kansallispuistossa sijaitsevat hiekkadyynit ovat yhdet Euroopan suurimmista. Kansallispuisto kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Noin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsee rantakaupunki Palanga, joka on tunnettu 30 kilometriä pitkästä upeasta hiekkarannasta. Rantaa on sanottu jopa Baltian hienoimmaksi!

Ristikukkula on ehkä erikoisempia käyntikohteita mihin Baltiassa törmää. Nimensä mukaisesti kukkulalla komeilee silmän kantamattomiin erikokoisia ja -näköisiä ristejä. Ristikukkula sijaitsee reilun kahden tunnin ajomatkan päässä Klaipedasta.

Latvian tuntematon helmi, rantakaupunki Liepaja sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Klaipedasta. Liepaja on mielenkiintoinen sekoitus entistä neuvostoaikaa, rock’n rollia, kirkkoja, historiaa ja upeita hiekkarantoja.

Miksi matkustaa Klaipedaan
Liettuan kolmanneksi suurin kaupunki
Baltian suurimpia satamia
Viehättävä Vanhakaupunki
Aitoa liettualaista tunnelmaa
Kuurinkynnäs sekä Palangan upeat hiekkarannat lähistöllä

Matkat

Klaipedan kaupunkiloma

Helsinki-Palanga
Klaipeda
Palanga-Helsinki
Helsingistä pääset mukavin aikatauluin lentämään Liettuan Palangaan, josta on lyhyt siirtyminen rannikkokaupunki Klaipedaan. Matkaan sisältyvät lennot, sekä hotellimajoitus aamiaisin.


Kaupunkiloma Klaipedassa ja Vilnassa

Helsinki-Palanga
Klaipeda (2 yötä)
Klaipeda-Vilna
Vilna (valitsemasi määrä öitä)
Vilna-Helsinki
Matka alkaa lennolla Klaipedan lähikentälle Palangaan. Ensimmäiset yöt upeassa rantakaupungissa, jonka jälkeen junamatka Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan. Hotelliyöt keskustahotellissa Vilnassa ja paluulento Helsinkiin. Matkan hintaan sisältyy junamatkat sekä aamiaiset hotellilla.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Klaipedan matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
0 °C
huhtikuu
9 °C
heinäkuu
20 °C
lokakuu
11 °C

Videoita Klaipedasta ja Kuurinkynkäältä