Bonusta jokaisesta matkasta!

Itävalta

Itävalta pähkinänkuoressa

Itävallassa on noin 8,2 miljoonaa asukasta, joista suurin osa on katolilaisia. Maan virallinen kieli on saksa. Itävallan länsi- ja eteläosia hallitsee Alppien vuoristo. Alpit kattavat lähes kaksi kolmasosaa maan pinta-alasta. Maan itä- ja pohjoisosa ovat kumpuilevaa Tonavan jokilaaksoa. Itävallan ilmasto on leuto, eli talvet ovat kylmiä ja kesät kohtuullisen viileitä. Sää saattaa muuttua nopeasti.
Pääkaupunki on Wien.

Maassa on paljon häikäisevän kauniita maisemia ja idyllisiä kyliä ja kaupunkeja. Liikuntamahdollisuudet ovat erinomaiset. Lisäksi Itävalta tunnetaan klassisesta musiikista, arkkitehtuurista ja ruokakulttuurista.

Matkalla Itävallassa

Vesi: Vesijohtovesi on juomakelpoista.
Sähkö: Itävallassa käytetään 230 voltin sähköä ja pistokkeet ovat samanlaiset kuin Suomessa.
Kellonaika: Itävallassa kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä.
Valuutta: Euro
Turvallisuus: Itävalta on turvallinen maa. Taskuvarkaiden varalta tulee kuitenkin olla varuillaan. Tarvittaessa kannattaa tehdä rikosilmoitus paikalliselle poliisille, sillä se helpottaa korvausten saamista vakuutusyhtiöltä.
Sairastuminen: Suosittelemme Kelan eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista, koska kortilla EU- ja ETA-alueella matkustava suomalainen saa akuutissa sairastapauksessa sairaanhoitopalveluja samoin maksuin ja menettelyin kuin kyseisen maan asukkaat. Eurooppalaista sairaanhoitokortista saa lisätietoa Kelasta.
Hätätilanteet: Yleinen hätänumero 112
Suurlähetystö: Suomen suurlähetystö on Wienissä.
Osoite: vierailijat: Opernring 1, Stiege R, 1010 WIEN, Postiosoite: Opernring 3-5, 1010 WIEN. Puh: +43 153 503 65
Lisätietoa:
www.austria.info

 

Kaupunkeja Itävallassa

Taiteella ja kulttuurilla (mm. klassinen musiikki, teatteri ja ooppera) on pitkät perinteet Wienissä. Kaupungissa on useita teattereita ja oopperatarjonnasta Wienissä vastaavat Valtionooppera sekä Volksoper. Klassisen musiikin konsertteja pidetään Wiener Konzerthausissa sekä Musikvereinissa. Musikvereinin Kultaisesta salista lähetetään vuosittain perinteinen ja tunnettu uudenvuoden konsertti. Wien on tunnettu myös ruokakulttuuristaan ja erityisesti kahviloistaan, jotka ovat toimineet vuosisatojen ajan wieniläisen seuraelämän keskuksina.

Lue lisää Wienistä

Näillä matkoilla pääset Itävaltaan

Vietä kaksi yötä Budapestissä ja kolme Wienissä! Matkalla vieraillaan myös Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa.

" inside-full-width-container="false" >