Bonusta jokaisesta matkasta!

Korfu

Värikäs Korfu on yksi Kreikan kauneimmista saarista, jossa kristallinkirkkaat turkoosit vedet kutsuvat rantaloman viettoon. Maisemaa elävöittävät vehreät vuoret ja rehevät oliivitarhat sekä ainutlaatuinen eurooppalaisvaikutteinen tunnelma. Korfun saari näyttää koko maailmalle, kuinka kaunis Kreikka onkaan!

Korfua kutsutaan vehreytensä vuoksi Smaragdisaareksi ja se onkin yksi Kreikan suosituimmista ja kauneimmista saarista. Saaren pitkän rantaviivan varrelta löytyy kymmeniä erilaisia uimarantoja, joista voit valita oman suosikkisi.

Lisää Korfusta

Korfulla vallitsee Välimeren ilmasto eli kesät ovat kuumia ja kuivia, talvet leutoja ja sateisia. Matkustusaika alkaa yleisesti huhtikuussa jatkuen lokakuulle saakka.

Parhaat ajat matkustaa Korfulle ovat toukokuun alusta lokakuun puoliväliin, jolloin saarella on yleensä takuuvarmimmin lämmintä.

Kaikista helteisimmät päivät ajoittuvat yleensä elokuulle, jolloin lämpötila nousee helposti yli 30 asteen. Talvet ovat leutoja ja sateisia.

Monilla Korfun rannoilla on tarjolla erilaisia vesiaktiviteetteja ja voit myös osallistua kirkkaan veden houkuttelemana sukelluskursseille. Tai ehkä haluat välillä valita rauhallisemman rannan, jossa voit keskittyä vain nauttimaan auringon lämmöstä. Korfulla ei kuitenkaan tarvitse tyytyä vain rantalomailuun, vaan voit nauttia hedelmällisen saaren värikkäästä kauneudesta. Mäenrinteitä peittävät kukkivat pensaat ja hopeanhohtoiset oliivipuut sekä tietenkin tuoksuvat pinjametsät. Maisema on vuoristoista ja vaihtelevaa, löydät vehreitä laaksoja, kukoistavia sitruuna- ja viinitarhoja sekä ihastuttavia poukamia ja lahtia. Puolessavälissä saaren korkeinta vuorta on ehkäpä Korfun lumoavin kylä, autioitunut Vanha Perithia, joka on Korfun kauneimpia nähtävyyksiä. Ethän unohda kameraa hotellille täällä käydessäsi!

Saaren värikkyys ei johdu ainoastaan vehreästä luonnosta, vaan myös rakennusten julkisivujen värityksessä on käytetty valkoisen sijaan monia pastellisävyjä, kuten roosaa, persikkaa ja vaaleansinistä luoden Korfulle aivan omanlaisensa, unohtumattoman tunnelman. Korfun saaren ainoa kaupunki on Kerkira eli Corfu Town, jossa kannattaa ehdottomasti käydä, olitpa sitten viettämässä aikaa missä tahansa muualla saaren upeista lomakohteista! Kaupungin satamakorttelit, venetsialainen linnoitus sekä romanttiset kujat ovat jotain täysin ainutlaatuista ja upea Vanhakaupunki onkin listattu myös Unescon maailmanperintökohteeksi. Korfu sijaitsee Kreikan länsirannikkolla, aivan Albanian rannikon tuntumassa, joka on muuten myös mainio retkikohde Korfun lomaasi kruunaamaan!

Lentoasemalta on helppo siirtyä Korfun kohteisiin taksilla tai linja-autolla. Corfun City Busilla on yhteys moneen suosittuun lomakohteeseen. Voit tarkistaa tarkemmat tiedot sivulta: Corfu City Bus. Myös omalla hotellilla voi olla tarjolla lentokenttäkuljetuksia.

Korfun bussiliikenne on hyvin organisoitu, joten voit liikkua linja-autolla eri puolelle saarta. Pääkaupunki Kerkiraa palvelevat sen sisäisen liikenteen siniset bussit ja muuta saarta vihreät bussit. Useimpiin kohteisiin on monia päivittäisiä yhteyksiä. Saarella on helppo liikkua myös ominpäin eli voit vuokrata auton, skootterin tai polkupyörän ja lähteä tutkimusmatkoilla oman aikataulun mukaisesti. Kannattaa tutustua myös taksien tarjoamiin kierroksiin.

Saaren rantakohteissa ja Kerkiran kaupungissa on mukava kävellä paikasta toiseen. Välimatkat eivät ole pitkiä, mutta jotkut paikat ovat mäkisiä.

Parhaat ostospaikat löytyvät Kerkiran Vanhastakaupungista sekä Saroko-aukio ympäristöstä. Vieri vieressä olevista pikkuputiikeista löydät perinteisiä korfulaisia tuotteita edullisemmin kuin muualta kaupungissa ja niiden valikoimat ovat myös laajemmat. Myös muissa lomakohteista on paljon putiikkeja, joista voi tehdä matkamuisto- ja tuliaisostoksia.

Suosittuja tuliaisia ovat muun muassa vaatteet, asusteet, korut, kengät sekä erilaiset käsityöt, kuten esimerkiksi keramiikka, pitsi ja koristellut puuvillakankaat. Elintarvikkeista suosittuja ovat etenkin paikalliset tuotteet, kuten juusto, hunaja, oliiviöljy sekä viinit. Alkoholijuomista ouzon lisäksi kotiin voi viedä maistiaisiksi appelsiininmakuisista kumkvateista valmistettua makeaa Kumkvatti-likööriä tai korfulaista inkivääriolutta.

Saaren parhaimmat ravintolat löytyvät Korfun kaupungista, mutta ravintoloita ja tavernoja on tarjolla kaikissa lomakohteissa. Saarelta saa herkullista perinteistä kreikkalaista ruokaa, mutta vaikutteita löytyy myös muualta Euroopasta, erityisesti Italiasta ja Turkista.

Korfun kaupungissa on illanviettopaikkoja ja jonkin verran diskoja mutta valtaosa yöelämästä on siirtynyt rannikon lomapaikoille.

Korfun pääkaupunki Kerkira on saaren tunnelmallisin kohde, joka tarjoaa rantaelämän lisäksi ainutlaatuisen kaupungin charmia, kulttuuria, monipuolisia ostosmahdollisuuksia sekä laajan valikoiman ravintoloita. Kommenonlahdella sijaitsevat Gouvian ja Dassian lomakylät, joista löytyy rantojen lisäksi myös ravintoloita, baareja ja kauppoja. Tutustu tarkemmin kohteisiin täältä.

Korfulta löytyy sopiva ranta jokaiseen makuun. Parhaimmat hiekkarannat ovat saaren länsiosassa. Itäosan rannat ovat enimmäkseen kivisiä tai kallioisia, mutta niiden vesi on upean väristä ja se tekee rannoista erityisen kauniita. Tutustu tarkemmin Korfun rantoihin täältä.

Korfulla on helppo tehdä retkiä saaren eri kohteisiin sekä rannoille ja päivässä ehtii käymään myös lähisaarilla, kuten turkoosin veden syleilyssä lepäävällä Paxoksella ja Antipaxoksella. Ja miksipä sitä ei kävisi samalla myös Albanian kauneutta katsomassa. Lue lisää päiväretkikohteista täältä.

Miksi matkustaa Korfulle?
Kauneudestaan ja vehreydestään tunnettu saari
Ainutlaatuinen yhdistelmä kreikkalaisuutta ja italiaisuutta
Korfun pääkaupunki Kerkiran ainutlaatuinen tunnelma
Italialaistyylinen vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde
Värikäs historia
Yksi Kreikan tyylikkäimmistä ja miellyttävimmistä lomasaarista
Monipuolinen ja mieleenpainuva kohde
Upea yhdistelmä pitkää rannikkoa ja vuoristomaisemia

Matkat

Korfun lomamatka

Helsinki-Korfu
Korfu (valitsemasi määrä öitä)
Korfu-Helsinki
Kaunis, vehreä ja värikäs Korfu ihastuttaa suomalaisia rantalomailijoita vuodesta toiseen! Voit valita matkasi lähtöpäivän ja pituuden omien lomasuunnitelmiesi mukaisesti. Varsinainen matkailukausi on touko-lokakuussa. Matka sisältää lennot Helsingin ja Korfun välillä, sekä majoituksen valitussa hotellissa aamiaisella.


Korfun lomamatka, lentäen Turusta

Turku-Korfu
Korfu (valitsemasi määrä öitä)
Korfu-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
huhtikuu
19 °C
kesäkuu
28 °C
elokuu
32 °C
lokakuu
23 °C

Katso Korfun tunnelmia