Bonusta jokaisesta matkasta!

Liepaja

Liepaja on yksi Latvian tuntemattomista helmistä, sillä se on mielenkiintoinen sekoitus entistä neuvostoaikaa, rock'n rollia, kirkkoja, historiaa ja ennen kaikkea upeita hiekkarantoja! Tämä merenrantakaupunki ei jätä ketään kylmäksi, vaikka kaupunki onkin tunnettu tuulisuudestaan.

Kaupunkia ympäröivät Itämeri ja Liepajajärvi, jotka yhdistyvät kauppakanaaliksi. Veden läheisyys niinikään näkyy kaupungin historiallisessa kehityksessä ja kaupungilla puhaltaa vilvoittava merituuli. Nykypäivän Liepaja on Länsi-Latvian keskus, jossa sijaitsevat muun muassa yliopisto, teatteri sekä muut kulttuuri- ja turistinähtävyydet.

Kulttuurilla ja eritoten musiikilla on iso osa Liepajan kaupungin tunnelmaa. Kaupunkia pidetään latvialaisrockin synnyinpaikkana ja siitä kielii näköispatsas kitarasta, joka onkin Latvian suurin kitara. Kaupungin kaduille on myös kaiverrettu hopeanvärisiä nuotteja, joita pitkin voi tehdä noin 3-6 kilometrin mittaisen kaupunkikierroksen jalkaisin! Nuoteilla merkityn kävelyreitin varrella näet keskustan tärkeimmät nähtävyydet, muun muassa maailman suurimmat mekaaniset urut Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, Pietari Suuren talon, Immanuel Kantin muistolaatan ja paljon muuta!

Lisää Liepajasta

Liepajassa on mukava liikkua kävellen. Raitiovaunua on helppo käyttää, sillä siinä on vain yksi linja, jolla pääsee keskustan hiekkarannalle, rautatieasemalle ja linja-autoasemalle. Karostan kaupunginosaan pääsee parhaiten bussilla tai taksilla.

Kaupungilta löytyy ostoskeskuksia. Matkamuistoja sekä myös elintarvikkeita ja alkoholijuomia löytyy muun muassa keskustan Petertirgus-markkinoilta ja kauppahallista. Neuvostoaikaisia esineitä löytyy puolestaan Anna Tirgus -markkinoilta läheltä rautatie- ja linja-autoasemia.

Liepajasta löytyy monipuolinen valikoima erinomaisia ravintoloita ja viehättäviä kahviloita. Tarjolla on niin paikallisia kuin myös muiden maiden keittiöiden antimia.

Kaupungin yöelämä on vilkkaimmillaan viikonloppuisin sekä loma-aikoihin.

Liepaja on tunnettu Baltic Beach Party –juhlistaan. Kulttuurinnälkäiset voivat nauttia Lielais dzintars -konserttihallissa sinfonisesta musiikista, baletista ja kuoroesityksistä.

Liepajan tapahtumakalenterin löydät täältä.

Karostan alue sijaitsee noin 10 kilometrin päässä keskustasta. Tämä neuvostoajoilta jäänteeksi jäänyt kaupunginosa on osittain edelleenkin kuin sodan jäljiltä. Alue oli aikoinaan yksi Latvian suurimpia sotakeskuksia ja täällä oli yksi maan julmimmista vankiloista. Ehkäpä haluat kokeilla miltä tuntuu nukkua yö ankeassa sellissä lukkojen takana? Karostan kaupunginosan pohjoisrannikolla on vanhoja linnoitus ja bunkkeriraunioita, joiden lomassa voi käydä kävelyllä. Venäjän tsaarien rakennuttamien linnoitusraunioiden rapistuneet jäänteet ovat mieleenpainuva näky.

Noin 50 kilometrin päässä Liepajasta sijaitsevassa Papen luonnonpuistossa asustaa monipuolinen eläimistö, jonka kohokohtana ovat kauniit villihevoset. Samassa luonnonpuistossa asustaa myös villilehmiä ja -vuohia. Lisäksi luonnonpuistossa voi katsella muuttolintuja ja sieltä löytyykin monta lintujen tarkkailuun tarkoitettua tornia.

Voit myös lähteä tutustumaan ja vertaamaan millaiset hiekkarannat löytyvät Liettuan puolelta Palangasta! Noin tunnin ajomatkan päästä löytyy 20 kilometriä pitkä vaalea hiekkaranta, joka on auringosta nauttivien rantalomailijoiden suosikkikohteita. Palangan rannan kohokohta on lähes 500 metriä pitkä laituri.

Liettuan puolelta löytyy myös 98 kilometriä pitkä kapea maakaistale Kuurinkynnäs, jonka pohjoisosa kuuluu Liettualle ja eteläosa Venäjän Kaliningradin alueeseen. Kuurinkyntään kansallispuistossa sijaitsevat hiekkadyynit ovat yhdet Euroopan suurimmista. Kansallispuisto kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja tänne on Liepajasta reilun tunnin ajomatka.

Miksi matkustaa Liepajaan?
Hurmaavat hiekkarannat!
Mahtavia kulttuurielämyksiä
Kaupunki on latvialaisrockin synnyinpaikka
Neuvostoliiton aikainen sotasatama

Matkat

Liepajan rantaloma, omalla autolla

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Liepaja
Liepaja (valitsemasi määrä öitä)
Liepaja-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Valitse oma lähtöpäiväsi ja vietä niin monta päivää Liepajassa kuin haluat nauttien rennosti lomastasi kahdeksan kilometrin pituisella rantakaistaleella. Matka alkaa laivalla Helsingistä Tallinnaan ja siitä omalla autolla aluksi pitkin Via Balticaa kohti Liepajaa.


Baltian parhaat beachit, Jurmala, Liepaja, Palanga ja Pärnu, Road Trip

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Riika–Jurmala
Jurmala (2 yötä)
Jurmala–Liepaja
Liepaja (2 yötä)
Liepaja-Palanga
Palanga (2 yötä)
Palanga-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä öitä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Koe Viron, Latvian ja Liettuan upeimmat uima-rannat samalla matkalla. Kesäkaupunkien elämää ja rannan vilinää pääsee matkalla ihmettelemään Palangan, Liepajan, Jurmalan ja Pärnun hiekkarannoille. Koe Baltian parhaat rannat omalla autolla matkustaen. Varaa road trip -matka helposti!


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Liepajan matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
toukokuu
19 °C
kesäkuu
24 °C
heinäkuu
24 °C
elokuu
21 °C