Bonusta jokaisesta matkasta!

Ljubljana

Ljubljana on kaunis kaupunki, jossa kaikki on sopivan lähellä. Keskusta on vilkas etenkin kesällä ja Ljubljanica-joen rantakatujen kahvilat ja ravintolat täyttyvät iltaisin sekä turisteista että paikallisista. Slovenian pääkaupunki ja liike-elämän keskus tarjoaa runsaasti historiaa, museoita, kulttuuria sekä erinomaiset ostosmahdollisuudet.

Nähtävyyksistä tunnetuin on Ljubljanan linna, joka sijaitsee korkealla kukkulalla. Kukkulan laelta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin. 1500-luvulla rakennettu linna on toiminut muun muassa kuninkaallisten asuntona. Lähivuosina kunnostetusta linnasta löytyy esimerkiksi Slovenian historiasta kertova näyttely. Siellä myös järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä. Linnakukkulalle voi kiivetä jalan tai nousta funikulaarin kyydillä.

Ljubljanan Vanhakaupunki on alueena pieni, mutta hyvin idyllinen. Siellä on paljon sympaattisia putiikkeja, kapeita kujia, kahviloita, ravintoloita ja historiallisia rakennuksia. Suosittuja nähtävyyksiä ovat Pyhän Nikolaoksen katedraali ja sen takana oleva vilkas markkina-alue sekä vuosina 1900 ja 1901 rakennettu, neljän lohikäärmeen vartioima silta. Siltoja löytyy lisääkin: Teurastajien silta (Mesarski most), joka on saanut nimensä viereisen kauppahallin lihapuodeista, sekä ehkä hienoimpana arkkitehti Jože Plečnikin rakennuttama valkoinen Kolmoissilta (Tromostvovje).

Tivoli-puisto on Ljubljanan suurin puisto. Puistossa on suihkulähteitä, patsaita, kastanjapuita sekä upeita kukkaistutuksia. Puiston kasvitieteellisessä puutarhassa kannattaa ehdottomasti poiketa. Puistossa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia. Se on myös erittäin suosittu ulkoilualue kaupunkilaisten keskuudessa.

Ljubljanasta on helppo suunnata moniin lähistöllä sijaitseviin luontokohteisiin, esimerkiksi Bled-järven rannoille tai maanalaisiin luoliin, joita maassa on turisteille avoinna kymmeniä. Maailmankuuluja luolia ovat Škocjanin sekä Postojnan luolat vesiputouksineen ja tippukivineen. Bledin alueella sijaitsee Triglavin kansallispuisto, jossa on paljon erinomaisia patikointireittejä. Matka Ljubljanasta Blediin bussilla tai autolla kestää vain noin tunnin.

 

Lisää Ljubljanasta

Ljubljana sijaitsee sisämaassa ja kesät ovat yleensä kuumia. Lämpötila voi hyvin nousta +30 asteeseen. Lämmin sää jatkuu pitkälle syksyyn, mutta helteet helpottavat, joten syksy onkin erinomaista aikaa vierailulle.  Yhtä hyvänä ajankohtana toimii vehreä kevät. Ljubljanasta on lyhyt matka alppikohteisiin, mikä tekee siitä myös mielenkiintoisen kohteen talvella.

Ljubljanaan pääsee suorilla Finnairin lennoilla tai välilaskullisilla lennoilla useiden Euroopan kaupunkien kautta. Lentokenttä sijaitsee 26 kilometrin päässä keskustasta. Keskustaan pääsee helposti julkisen liikenteen bussilla tai taksilla. Ljubljana on kompakti ja etäisyydet lyhyet, joten kaupunkiin kannattaa tutustua jalkaisin tai vaikkapa näppärällä kaupunkijunalla. Kaupunkipyöriä on saatavilla runsaasti ja pyöräily onkin suosittua. Julkinen liikenne on myös sujuvaa, joten busseilla ja junilla pääsee paikasta toiseen säännöllisellä aikataululla koko maassa.

Vanhakaupunki ja uudempi keskusta ovat hyviä alueita tehdä ostoksia. Keskustan parhaimmistoon kuuluvat keskusaukion (Prešernov trg) laidalla sijaitseva  Galerija Emporium sekä tavaratalo Maxi Kongresni-torin ja Republike-torin välissä. Muutaman kilometrin päästä löytyy valtava BTC City, yksi Euroopan suurimmista bisnes-, ostos- kulttuuri- ja vapaa-ajankeskuksista. Hintataso Ljubljanassa on likipitäen Suomen tasolla. Alkoholijuomat ovat edullisia ja paikallisia viinejä kannattaa maistaa. Elintarvikkeista suosittuja ovat muun muassa ilmakuivattu kinkku ja juustot. Erilaisia käsitöitä on myynnissä runsaasti, esimerkiksi keramiikkaa, puisia esineitä ja neulottuja tuotteita.

Ljubljanassa on hyvin vilkas iltaelämä ja suuri määrä erilaisia baareja ja yökerhoja. Jokirannasta löytyy useita viihtyisiä terasseja. Tapahtumia ja festivaaleja on tarjolla moneen makuun sekä elävää musiikkia ja katutaiteilijoita. Tasokasta ruokaa tarjoavia ravintoloita on paljon.

Miksi matkustaa Ljubljanaan?
Erinomainen valinta pidennetylle viikonlopulle kooltaan ja etäisyyksiltään
Arkkitehtuurisesti kaunis kaupunki
Hyvät ostosmahdollisuudet
Vilkas yöelämä
Laaja kattaus tasokkaita ravintoloita, baareja ja kahviloita
Lähellä merkittäviä luontokohteita

Matkat

Ljubljanan kaupunkiloma

Helsinki-Ljubljana
Ljubljana (valitsemasi määrä öitä)
Ljubljana-Helsinki
Lähde kokemaan Ljubljana ja tutustumaan kaupungin tarjoamaan ihanaan tunnelmaan. Matkan hintaan sisältyy valitsemasi lennot sekä majoitus aamiaisella.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
3 °C
huhtikuu
15 °C
heinäkuu
27 °C
lokakuu
16 °C

Tutustu Ljubljanaan