Luscher & Matiesen Viron Juomakulttuurin Museo

Museo pähkinänkuoressa
Museo esittelee Viron juomakulttuurin ja juomien valmistuksen historiaa sekä Luscher & Matiesenin yli 100 vuotiaan viinitehtaan jännittävän tarinan.
Museossa voi tutustua mielenkiintoisiin näyttelyesineisiin yli 800 vuotta vanhoissa kellaritiloissa ja tutustua arominurkkaan, jossa voi haistella viineissä tyypillisesti löytyviä aromeita.
Tiesitkö?
Museo oli vuonna 2014 ehdokkaana Viron parhaaksi turistikohteeksi.
Museo on valittu myös World Luxury Travel Awards 2017 Viron ”Unique Experience” kategorian voittajaksi.
Ryhmille museo tarjoaa mm. seuraavia paketteja:
Juomapaussi (kesto n. 15-20 min.)
Sisältää lyhyen esittelyn ja museon sisäänpääsyn sekä yhden etukäteen valitun juoman (marja-/hedelmäviini, glögi, kuohuviini/viini, craft-olut).
Museokierros + 1 viinin maistiaiset (kesto n. 35-50 min.)
Sisältää opastetun museokierroksen ja yhden etukäteen valitun juoman (marja-/hedelmäviini tai kuohuviini).
Museokierros + 2 viinin maistiaiset (kesto n. 40-60 min.)
Sisältää opastetun museokierroksen ja kaksi marja-/hedelmäviiniä.
Museokierros + 4 viinin maistiaiset (kesto n. 1,5 tuntia)
Sisältää opastetun museokierroksen ja yhden marja-/hedelmäkuohuviinin sekä 3 marja/hedelmäviiniä.
Eestin juomat -maistelu (kesto 1,5-2 tuntia)
Sisältää opastetun museokierroksen ja 6 virolaista alkoholijuomaa: siideri/kuohuviini, käsityöolut, marja-/hedelmäviini, marjalikööri, vahva likööri, vodka.
Museokierroksella tutustutaan mm. Viron mehunvalmistuksen, viinintuotannon, oluenpanemisen ja viinanpolton historiaan ja kulttuuriin. Vierailun aikana esitellään myös Luscher & Matiesenin traaginen ja jännittävä historia sekä tarina yhtiön uudelleensynnystä. Vierailun aikana kerrotaan myös Viroon saapuneesta kylmän ilmaston viininviljelystä ja Luscher & Matiesenin viininkasvatusprojektista.
Lisäksi kierroksen yhteyteen on mahdollista tilata pientä purtavaa, tapas-buffet tai buffet lounas/illallinen
Sommelierin johtamat maistelupaketit
Tarjolla on myös sommelierin johtamia maistelupaketteja eri juomilla ja teemoilla. Maisteluiden aikana tutustutaan lyhyesti myös Viron juomakulttuurin historiaan ja Luscher & Matiesenin tarinaan. Tässä muutama esimerkki:
Viinikoulun peruskurssi (3 tuntia)
– Viinin historia ja viinikulttuuri
– Tärkeimmät viinialueet ja niiden viinit
– Tärkeimmät rypälelajikkeet
– Viinin säilyttäminen, tarjoilu ja nauttiminen – 6 viinin maistelu
Sommelierin spesiaali (1,5-2 tuntia)
– 6 sommelierin valitsemaa laatuviiniä kuohuviinistä jälkiruokaviiniin – Euroopan ja maailman eri viinialueiden viinejä
Sparkling + Sabrage (1,5-2 tuntia)
– 6 kuohuviiniä – pullot avataan sabrage-menetelmällä sommelierin opastuksella – tavallisesta kuohuviinistä samppanjaan
– Minimi ryhmäkoko 12 henkilöä
Champagne tasting (1,5-2 tuntia)
– 5 samppanjan maistelu
– Samppanjan historian esittely
– Minimi ryhmäkoko 12 henkilöä
Viron käsityöoluet (1,5-2 tuntia)
– 1 suuren tuottajan olut ja 5 pienpanimon olutta (6cl / olut) – Viron oluttuotannon historian ja kulttuurin esittely
Viron väkevät (1,5-2 tuntia)
– Kuuden virolaisen väkevän käsityöviinan maistelu (1,5 cl/juoma)
– Vodka, maustettu vodka, vilja-/hedelmäbrändi, pontikka, gin, makea likööri – Viron viinantuotannon historian esittely

Missä?
Sijainti: Toom-Rüütli tänav 10-1, Kesklinna linnaosa, Tallinn
Kulkuohje: Sijaitsee Toompealla Toom-Rüütli-kadun päässä kahden näköalatasanteen välissä.
Kulkuyhteys: viitoitettu ja kovapinnoitettu sisääntulotie, vain jalkaisin
Internetsivu: http://luschermatiesen.com/
Viron juomakulttuurin museon tilat sopivat myös loistavasti tapahtumien ja juhlien järjestämiseen.
Ainutlaatuinen sijainti ja näkymät takaavat unohtumattoman juhlaelämyksen.