Bonusta jokaisesta matkasta!

Luzern

Jylhien alppimaisemien syleilyssä lepäävä kaupunki on monen mielestä Sveitsin kaunein. Ympäröivä luonto häikäiseen kauneudellaan ja Luzernin historiallinen keskusta luo lomallesi ainutlaatuisen tunnelman.

Luzern sijaitsee Keski-Sveitsissä Vierwaldstättersee -järven luoteisrannalla. Kaupungissa on 80 000 asukasta ja se houkuttelee matkailijoita viehättävällä vanhalla kaupungilla, joka levittäytyy Reuss-joen pohjoisrannalle. Historiallinen alueetä löytyy niin kiehtovia rakennuksia,  aukioita, lukuisia pieniä putiikkeja kuin suklaapuotejakin.

Lue lisää Luzernista

Luzern sijaitsee Sveitsin keskellä ja paras tapa päästä kaupunkiin on lentää Zürichiin  ja napata sieltä juna. Juna-asema löytyy lentokentältä. Junamatka kestää reilun tunnin ja on jylhien maisemien keskellä jo itsessään elämys.
Luzernin keskusta on kompakti, joten kaupungissa liikkuessasi et tarvitse julkista liikennettä.
Hauska tapa liikkua muihin Vierwalstättersee -järven kyliin on ostaa risteily tai laivamatkat paikanpäältä. Ylös vuorille halajavan kannattaa hyödyntää maisemahissejä matkantekoon.

Jos olet herkkusuu, Luzern on juuri oikea kohde sinulle. Kaupunki nimittäin tunnetaan toistaan herkullisemmista suklaapuodeista sekä tuoksuvista juustomyymälöistään. Mukaan tarttuu siis varmasti useampikin herkullinen tuliainen. Pilatusstrasselta löydät muotiliikkeitä ja isompia kauppoja. Pienempiin butiikkeihin kannattaa suunnata vanhaan kaupunkiin.

Lucernessa on monia tasokkaita ravintoloita joten hyviä ruokahetkiä on helppo löytää. Varsinkin Vanhan kaupungin tunnelmallisilta kaduilta löytää herkullisia hetkiä. Illanviettoon klubeja ja baareja löytyy Kappelbrücken kohdalta Reuss-joen molemmilta rannoilta.

Kaikista tunnetuin Luzernin tapahtumista on karnevaalit. Kuusi päivää kestävä ilonpito sijoittuu yleensä helmikuun viimeiselle viikolle. Karnevaalien kotisivuilta löydät vuotuiset ajankohdat ja lisätietoja tapahtumasta. https://www.lfk.ch/

Maisemaristeily järvellä lienee Lucernin kysytyin päiväretkikohde. Risteilyyn voit yhdistää myös piipahdukset Flüeleniin tai Küssnachtiin. Mikäli matkaat laivalla Alpnachstadiin voit matkata siitä päiväretkelle Pilatus-vuorelle. Upea kohde päiväretkelle on ottaa maisemajuna Euroopan korkeimmalle rautatiepysäkille Jungfraujochiin. Matka ja maisemat ovat huikeita. Vajaan tunnin ajomatkan päässä Luzernista sijaitsee Titlis-vuori, jonka rinteille pääset nousemaan näköalahissien avulla. Voit käyttää päivät myös ympäröivästä luonnosta nauttien, sillä Luzernin ympäristö tarjoaa lukemattomia vaellusreittejä henkeäsalpaavin näköaloin.

Miksi matkustaa Luzerniin?
Upeat alppimaisemat
Tunnelmallinen vanhakaupunki
Ympäröivät vesistöt
Henkeäsalpaavan kaunis luonto

Matkat

Luzernin lomamatka

Helsinki-Zürich
Zürich-Luzern
Luzern (valitsemasi määrä päiviä)
Luzern-Zürich
Zürich-Helsinki
Loman hintaan kuuluu majoitus Luzernissa keskustahotellissa aamiaisin sekä meno-paluu lennot Helsingistä Zürichiin. Junalippu Zürich-Luzern-Zürich ei kuulu matkan hintaan.


Luzernin lomamatka lentäen Tampereelta

Tampere-Zürich
Zürich-Luzern
Luzern (valitsemasi määrä päiviä)
Luzern-Zürich
Zürich-Tampere
Loman hintaan kuuluu majoitus Luzernissa keskustahotellissa aamiaisin sekä meno-paluu lennot Tampereelta Zürichiin. Junalippu Zürich-Luzern-Zürich ei kuulu matkan hintaan.


Luzernin lomamatka lentäen Turusta

Turku-Zürich
Zürich-Luzern
Luzern (valitsemasi määrä päiviä)
Luzern-Zürich
Zürich-Turku
Loman hintaan kuuluu majoitus Luzernissa keskustahotellissa aamiaisin sekä meno-paluu lennot Turusta Zürichiin. Junalippu Zürich-Luzern-Zürich ei kuulu matkan hintaan.


Luzernin kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-Zürich
Zürich-Luzern
Luzern (valitsemasi määrä päiviä)
Luzern-Zürich
Zürich-Oulu
Loman hintaan kuuluu majoitus Luzernissa keskustahotellissa aamiaisin sekä meno-paluu lennot Oulusta Zürichiin. Junalippu Zürich-Luzern-Zürich ei kuulu matkan hintaan.


Luzernin kaupunkiloma lennoin Rovaniemeltä

Rovaniemi-Zürich
Zürich-Luzern
Luzern (valitsemasi määrä päiviä)
Luzern-Zürich
Zürich-Helsinki
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä. Junalippu Zürich-Luzern-Zürich ei kuulu matkan hintaan.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
huhtikuu
11 °C
kesäkuu
17 °C
elokuu
19 °C
lokakuu
10 °C

Videoita Luzernista