Bonusta jokaisesta matkasta!

Tromssa

Napapiirin pohjoispuolen suurimmassa kaupungissa Tromssassa pääset nauttimaan henkeäsalpaavista maisemista ja luonnosta. Lumoudu taianomaisista vuonoista ja vuonoista, talven revontulista ja kesän keskiyön auringosta. Myös kulttuurin ystäville löytyy nähtävää ja koettavaa.

Tromssa sijaitsee Pohjois-Norjassa, Jäämeren rannalla, 350 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen. Se sopii vierailukohteeksi ja tekemistä riittää ympäri vuoden. Talvella revontulet revontulet ja valasretket houkuttelevat matkailijoita. Kesällä retkeily ja vaeltaminen ovat parhaimmillaan, kun vuonot ja vaellusreitit ovat helpommin saavutettavissa. Lähellä sijaitsevilla Lyngenin alpeilla kesällä voi metsässä vaeltamisen lisäksi kävellä jäätiköillä. Talvella siellä voi talvella lasketella, hiihtää, pilkkiä sekä osallistua koiravaljakkoajeluille tai lumikelkkasafareille.

Tromsassa on myös kulttuuria ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tutustu ainakin Jäämerenkatedraaliin, vaikuttavaan moderniin Tromssan kirjastoon sekä maailman pohjoisimpaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Strorsteinen näköalapaikalta on upeat näkymät kaupunkiin. Näköalapaikalle pääsee kävellen tai Fjellheisen-köysiradalla.

70 tuhannen asukkaan Tromssa on myös maailman pohjoisin yliopistokaupunki.

Lue lisää Tromssasta

Lentoasemalta pääsee bussilla kaupungin keskustaan 15 minuutissa.

Kaupungin sisällä bussit kulkevat joka päivä varhaisesta aamusta iltamyöhään.

Jos haluat lähteä tutustumaan kaupungin ulkopuolelle vaikkapa Hellaan, Kvaløyaan tai Ersfjordbotn bussit lähtevät päälinja-autoasemalta. Tarkista kuitenkin aikataulut ennakkoon, koska kaikille päiville ei ole saman päivän paluun mahdollisuutta.

Tietoa bussiaikatauluista ja lipuista

Jos haluat lähteä tutustumaan helposti muihin arktisen alueen kohteisiin, kuten Narvikiin tai Altaan, tutustu Arctic routen tarjoamiin bussireitteihin.

Trossasta löytyy kaikkea paikallisten tuotteiden ja herkkujen, matkamuistomyymälöiden ja muotiliikkeiden väliltä. Pääkadulla on myymälöiden lisäksi viihtyisiä kahviloita, joissa voi istuskella ostosten välissä. Keskustasta löytyy myös muutama vintage-kauppa.

Ostoskeskuksista Nerstranda sijaitsee kaupungin keskustassa ja Jekta lähellä lentoasemaa.

Tromssa tarjoaa ravintoloita, kahviloita, pubeja ja baareja. Valikoimassa on muun muassa sushia, pizzaa ja perinteistä ja modernia norjalaista ruokaa ja tietysti kalaa.

Tromssassa tapahtuu aina jotain. Siellä järjestetään muun muassa Saamikulttuuri festivaaleja, revontuli ja konsertteja, esimerkiksi keskiyön auringon konsertteja jäämeren katedraalissa, urheilutapahtumia ja festivaaleja, kuten Insomnia, Rakettnatt ja Bukta sekä Tromsø Jazz festival. Tromssan kansainvälisille filmifestivaaleille matkustaa ihmisiä ympäri maailmaa.

Lähde retkelle bongaamaan valaita ja merilintuja tai vuonoristeilylle.

45 minuutin ajomatkan päässä Kvaløyan saarella sijaitseva Hella on suosittu kalastuspaikka.

Senjan saari kansallispuistoineen ja maisemateineen on noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Tromssasta.

Miksi matkustaa Tromssaan?
Talven revontulet
Kesän yötön yö
Upea luonto
Sijainti napapiirin pohjoispuolella

Matkat

Tromssan lomamatka

Helsinki-Tromssa
Tromssa (valitsemasi määrä päiviä)
Tromssa-Helsinki
Matkassa lennot ja yöpymiset Tromssassa.


Tromssan vaellusloma

Helsinki-Tromssa
Tromssa (valitsemasi määrä päiviä)
Tromssa-Helsinki
Tromssa on yksi kohteista, jota suosittelemme vaeltamiseen. Olemme koonneet sinulle vaellusreittivinkit ja valinneet hotellit joilta pääset vaellusreiteille helposti. Tromssan vaelluslomat ovat myynnissä kesäkuulta lokakuun loppuun.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Tromssan matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-1 °C
huhtikuu
5 °C
heinäkuu
16 °C
lokakuu
5 °C

Katso videoita kaupungista