Bonusta jokaisesta matkasta!

Uppsala

Tervetuloa Uppsalaan, Ruotsin historialliseen helmeen! Tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta sijaitseva Uppsala on tunnelmallinen matkailukaupunki. Historiallisten kohteiden lisäksi Uppsala on myös yliopistokaupunki, jonka kaduilla sykkii opiskelijakaupungin vilkas elämänrytmi.

Tutustu viikinkien aikakauteen Gamla Uppsalassa, ihaile Uppsalan tuomiokirkon kauneutta ja tutki maailman vanhinta yliopistoa. Koe kaupungin luonnonkauneus puistoissa ja järvinäkymissä, ja nauti vilkkaasta kulttuurielämästä konserteissa ja festivaaleilla. Uppsala tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen historiaa, kulttuuria ja luontoa, jotka tekevät siitä unohtumattoman matkakohteen. Pikkuväelle Uppsala on tunnettu kissojen kaupunkina, sillä kirjoissa Pekka Töpöhäntä ystävineen asustaa Uppsalassa.

Lisää Uppsalasta

  1. Historia ja kulttuuri: Uppsala on yksi Ruotsin vanhimmista kaupungeista, joka on täynnä historiaa ja kulttuuria. Siellä sijaitsee Uppsalan yliopisto, joka perustettiin vuonna 1477, ja Uppsalan tuomiokirkko, joka on Ruotsin suurin kirkkorakennus. Kaupunki on täynnä mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten museoita, linnoja ja vanhoja katuja.
  2. Viikingit ja arkeologia: Uppsala oli tärkeä paikka viikinkien aikana, ja kaupungista löytyy jäänteitä tästä historiallisesta ajasta. Gamla Uppsala, vanha kuningaskunta ja viikinkien hautausmaa, tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa viikinkiaikaan ja oppia lisää Skandinavian muinaishistoriasta.
  3. Akateeminen ilmapiiri: Uppsala on tunnettu akateemisesta ilmapiiristään, joka houkuttelee opiskelijoita ja tiedemiehiä eri puolilta maailmaa. Kaupungissa on vilkas ja nuorekas tunnelma, ja voit kokea elävää kampusaluetta ja osallistua mielenkiintoisiin luentoihin tai tapahtumiin, jos olet kiinnostunut oppimisesta ja tiedosta.
  4. Kaunis luonto: Uppsala sijaitsee kauniissa ympäristössä, jossa on paljon vehreitä puistoja, järviä ja jokimaisemia. Voit nauttia rentouttavasta kävelystä Uppsala Botaniska Trädgård -kasvitieteellisessä puutarhassa tai ihailla kaupungin näkymiä Fyris-joen varrella. Alueella on myös hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen.
  5. Ruotsalainen ruokakulttuuri: Uppsala tarjoaa herkullisia makuelämyksiä ruotsalaisen ruokakulttuurin parissa. Voit kokeilla perinteisiä ruotsalaisia herkkuja, kuten lihapullia, silakoita, savustettua lohta ja herkullisia leivonnaisia. Kaupungissa on myös monia viihtyisiä kahviloita, ravintoloita ja pubeja, joissa voit nauttia ruoasta ja juomasta.

Helppo tapa matkustaa Tukholmasta Uppsalaan on juna. Junamatka kestää noin 40 minuuttia ja junia on tiheästi. Myös Arlandan lentokentältä on suora junayhteys Uppsalaan, matka kestää noin 17 minuuttia.

Kaupungissa ylivoimaisesti kätevin tapa liikkua on pyörä. Uppsala onkin panostanut paljon pyöräilijöiden turvallisuuteen, mikä näkyy myös kasvaneena pyöräilijöiden määränä. Lue lisää pyöräilystä Uppsalassa ja sen lähialueella.

Uppsalan kulttuurialue sijoittuu Fyrisån joen rannalta aina St. Erikin aukiolle. Tältä alueelta löydät laajan pienten putiikkien ja käsityökauppojen tarjonnan. Tunnetuimmat brändi liikkeet löytyvät keskustan kävelykadun varrelta. Rautatieaseman alta löytyy kuuluisa Godsmagasinet, joka toimii designesineiden liikkeenä ja taidegalleriana.

Uppsalan historiallisesta keskustasta löytyy paljon mielenkiintoisia makuelämyksiä. Mikäli etsit laadukasta ruokapaikkaa, kannattaa suunnata Fyristorgin tai keskusaseman liepeille.
Koska Uppsala on vilkas opiskelijakaupunki, se on myös loistava paikka juhlia ja tavata uusia ihmisiä. Yksi tunnetuimpia menomestoja, jossa juhlat jatkuvat illasta toiseen on keskustan Flustret.

Kasvitieteiden harrastajalle Uppsalan seutu on oikea aarreaitta. Alle tunnin ajomatkan päässä kaupungista voit vierailla Linnés Hammarbyssä eli Linnén puutarhassa, jonka 1700 -luvun rakennukset esittelevät Carl von Linnén uraa ja elämäntyötä.

Lähde myös käymään Ulva Kvarnin käsityökylässä, jonka yksilöllisistä studioista löydät myös kotiinviemisiä.

Mikäli haluat kokea höyryveturin kyydin, voit hypätä matkalle historialliselle Uppsala-Lenna junaradalle. Rataa on sanottu yhdeksi Ruotsin kauneimmista junamatkoista.

Miksi matkustaa Uppsalaan?
Gamla Uppsala
Uppsalan linna
Pekka Töpöhännän kotikaupunki
Pyöräilykaupunki
Kasvitieteellinen puutarha
Opiskelijakaupungin nuorekas meno

Matkat

Uppsalan hotellimatka junalla, Helsingistä

Helsinki–Tukholma
Tukholma–Uppsala
Uppsala (valitsemasi määrä öitä)
Uppsala–Tukholma
Tukholma–Helsinki
Matkan hintaan sisältyy laivamatkat Helsingistä Tukholmaan ja takaisin. Hinnassa myös junaliput Tukholma–Uppsala–Tukholma. Perillä Uppsalassa majoitus keskustahotellissa aamiaisin.


Uppsalan kaupunkiloma lentäen, Helsingistä

Helsinki-Tukholma (Arlanda)
Uppsala (valitsemasi määrä päiviä)
Tukholma (Arlanda) - Helsinki
Matkan hintaan sisältyy edestakaiset lennot Helsingistä Tukholman Arlandan kentälle. Omatoiminen junamatka Uppsalaan kestää lentokentältä noin 17 minuuttia. Uppsalassa majoitus keskustahotellissa aamiaisin.


Uppsalan kaupunkiloma meno lentäen, paluu laivalla Helsinkiin

Helsinki-Tukholma (Arlanda)
Arlanda-Uppsala
Uppsala (valitsemasi määrä päiviä)
Uppsala-Tukholma
Tukholma-Helsinki
Matkan hintaan sisältyy menolento Helsingistä Tukholmaan, majoitus aamiaisin Uppsalassa sekä paluumatka Siljan laivalla takaisin Helsinkiin. Omatoiminen junamatka lentokentältä Uppsalaan kestää noin 17 minuuttia.


Uppsalan hotellimatka omalla autolla, Helsingistä

Helsinki-Tukholma
Uppsala (valitsemasi määrä öitä)
Tukholma-Helsinki (yö laivassa)
Matkan hintaan sisältyy laivamatkat Helsingistä Tukholmaan ja takaisin. Hinnassa myös autopaikka laivalle. Perillä Uppsalassa majoitus keskustahotellissa aamiaisin.


Uppsalan hotellimatka junalla, Turusta

Turku–Tukholma
Tukholma–Uppsala
Uppsala (valitsemasi määrä öitä)
Uppsala–Tukholma
Tukholma–Turku
Matkan hintaan sisältyy laivamatkat Turusta Tukholmaan ja takaisin. Hinnassa myös junaliput Tukholma–Uppsala–Tukholma. Perillä Uppsalassa majoitus keskustahotellissa aamiaisin.


Uppsalan hotellimatka omalla autolla, Turusta

Turku-Tukholma (yö laivassa)
Uppsala (valitsemasi määrä päiviä)
Tukholma-Turku (yö laivassa)
Matkan hintaan sisältyy laivamatkat Turusta Tukholmaan ja takaisin. Hinnassa myös autopaikka laivalle. Perillä Uppsalassa majoitus keskustahotellissa aamiaisin.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Uppsalan lomaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
maaliskuu
-2 °C
toukokuu
10 °C
heinäkuu
17 °C
lokakuu
6 °C

Videoita Uppsalasta