Bonusta jokaisesta matkasta!

Uppsala

Tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta sijaitseva Uppsala on tunnelmallinen matkailukaupunki. Historiallisten kohteiden lisäksi Uppsala on myös yliopistokaupunki, jonka kaduilla sykkii opiskelijakaupungin vilkas elämänrytmi.

Uppsala on Ruotsin neljänneksi suurin kaupunki, jossa asukkaita on noin 180 000. Kaupunki sijaitsee noin 70 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen. Uppsala on tunnettu Pohjoismaiden vanhimmasta yliopistosta, Pohjoismaiden suurimmasta tuomiokirkosta sekä kasviteiteilijä Carl von Linnén kotina. Kaupunki on toiminut myös näyttämönä monille Ruotsin historian tapahtumille. Pikku väelle Uppsala on tunnettu kissojen kaupunkina, sillä kirjoissa Pekka Töpöhäntä ystävineen asustaa Uppsalassa.

Lisää Uppsalasta

Helppo tapa matkustaa Tukholmasta Uppsalaan on juna. Junamatka kestää noin 40 minuuttia ja junia on tiheästi. Myös Arlandan lentokentältä on suora junayhteys Uppsalaan, matka kestää noin 17 minuuttia.
Kaupungissa ylivoimaisesti kätevin tapa liikkua on pyörä. Uppsala onkin panostanut paljon pyöräilijöiden turvallisuuteen, mikä näkyy myös kasvaneena pyöräilijöiden määränä.

Uppsalan kulttuurialue sijoittuu Fyrisån joen rannalta aina St. Erikin aukiolle. Tältä alueelta löydät laajan pienten putiikkien ja käsityökauppojen tarjonnan. Tunnetuimmat brändi liikkeet löytyvät keskustan kävelykadun varrelta. Rautatieaseman alta löytyy kuuluisa Godsmagasinet, joka toimii designesineiden liikkeenä ja taidegalleriana.

Uppsalan historiallisesta keskustasta löytyy paljon mielenkiintoisia makuelämyksiä. Mikäli etsit laadukasta ruokapaikkaa, kannattaa suunnata Fyristorgin tai keskusaseman liepeille.
Koska Uppsala on vilkas opiskelijakaupunki, se on myös loistava paikka juhlia ja tavata uusia ihmisiä. Yksi tunnetuimpia menomestoja, jossa juhlat jatkuvat illasta toiseen on keskustan Flustret.

Kasvitieteiden harrastajalle Uppsalan seutu on oikea aarreaitta. Alle tunnin ajomatkan päässä kaupungista voit vierailla Linnen Hammarbyssä, jonka 1700 -luvun rakennukset esittelevät Carl von Linnén uraa ja elämäntyötä. Myös Carl von Linnén omistama Sävja toimii tieteilijän uraa esittelevänä museona.
Lähde myös käymään Ulva Kvarnin käsityökylässä, jonka yksilöllisistä studioista löydät myös kotiinviemisiä. Mikäli haluat kokea höyryveturin kyydin, voit hypätä matkalle historialliselle Uppsala-Lenna junaradalle. Rataa on sanottu yhdeksi Ruotsin kauneimmista junamatkoista.

Miksi matkustaa Uppsalaan?
Gamla Uppsala
Uppsalan linna
Pekka Töpöhännän kotikaupunki
Pyöräilykaupunki
Kasvitieteellinen puutarha
Opiskelijakaupungin nuorekas meno

Matkat

Uppsalan hotellimatka junalla, Helsingistä

Helsinki–Tukholma
Tukholma–Uppsala
Uppsala (valitsemasi määrä öitä)
Uppsala–Tukholma
Tukholma–Helsinki
Matkan hintaan sisältyy laivamatkat Helsingistä Tukholmaan ja takaisin. Hinnassa myös junaliput Tukholma–Uppsala–Tukholma. Perillä Uppsalassa majoitus keskustahotellissa aamiaisin.


Uppsalan kaupunkiloma lentäen, Helsingistä

Helsinki-Tukholma (Arlanda)
Uppsala (valitsemasi määrä päiviä)
Tukholma (Arlanda) - Helsinki
Matkan hintaan sisältyy edestakaiset lennot Helsingistä Tukholman Arlandan kentälle. Omatoiminen junamatka Uppsalaan kestää lentokentältä noin 17 minuuttia. Uppsalassa majoitus keskustahotellissa aamiaisin.


Uppsalan kaupunkiloma meno lentäen, paluu laivalla Helsinkiin

Helsinki-Tukholma (Arlanda)
Arlanda-Uppsala
Uppsala (valitsemasi määrä päiviä)
Uppsala-Tukholma
Tukholma-Helsinki
Matkan hintaan sisältyy menolento Helsingistä Tukholmaan, majoitus aamiaisin Uppsalassa sekä paluumatka Siljan laivalla takaisin Helsinkiin. Omatoiminen junamatka lentokentältä Uppsalaan kestää noin 17 minuuttia.


Uppsalan hotellimatka omalla autolla, Helsingistä

Helsinki-Tukholma
Uppsala (valitsemasi määrä öitä)
Tukholma-Helsinki (yö laivassa)
Matkan hintaan sisältyy laivamatkat Helsingistä Tukholmaan ja takaisin. Hinnassa myös autopaikka laivalle. Perillä Uppsalassa majoitus keskustahotellissa aamiaisin.


Uppsalan hotellimatka junalla, Turusta

Turku–Tukholma
Tukholma–Uppsala
Uppsala (valitsemasi määrä öitä)
Uppsala–Tukholma
Tukholma–Turku
Matkan hintaan sisältyy laivamatkat Turusta Tukholmaan ja takaisin. Hinnassa myös junaliput Tukholma–Uppsala–Tukholma. Perillä Uppsalassa majoitus keskustahotellissa aamiaisin.


Uppsalan hotellimatka omalla autolla, Turusta

Turku-Tukholma (yö laivassa)
Uppsala (valitsemasi määrä päiviä)
Tukholma-Turku (yö laivassa)
Matkan hintaan sisältyy laivamatkat Turusta Tukholmaan ja takaisin. Hinnassa myös autopaikka laivalle. Perillä Uppsalassa majoitus keskustahotellissa aamiaisin.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
maaliskuu
-2 °C
toukokuu
10 °C
heinäkuu
17 °C
lokakuu
6 °C

Videoita Uppsalasta