Bonusta jokaisesta matkasta!

Verona

Suloinen ja romanttinen Verona on tunnelmallinen kohde kaupunkilomalle, onhan se toiminut näyttämönä myös maailman tunnetuimmalle rakkaustarinalle. Ehkäpä löydät itsesi Julian parvekkeen alta, katselemassa onko Romeo pian tulossa yölliselle vierailulleen. Verona on häämatkaajien suosikki, mutta mielenkiintoinen kohde kaikille kaupunkimatkaajille.

Verona kuuluu Pohjois-Italian viehättävimpiin vierailukohteisiin, ja tunnetaan muun muassa amfiteatterin sekä Romeon ja Julian johdosta. Amfiteatteri Arenan ja Julian talon lisäksi Veronasta löytyy muutamia upeita kirkkoja, palatseja ja aukioita, joista suurin on keskustaa hallitseva Piazza Bra. Myös shoppailun ja herkullisen ruuan ystäville Verona sopii erinomaisesti. Kulttuurielämä on korkeatasoista ympäri vuoden etenkin klassisen musiikin, oopperan, baletin ja erilaisten konserttien johdosta. Vuoden kohokohta on juhannuksen aikaan alkavat ja syyskuun alussa päättyvät oopperafestivaalit Arena di Verona Festival. Verona on Veneton alueen toiseksi suurin kaupunki Venetsian jälkeen. Kaupungin asukasluku on reilut 250 000.

🌟 Majoituskohteena Verona on aika hintava, joten tarkan budjetin matkaajan kannattaa varata majoitukset Milanosta ja tehdä Veronaan päiväretki junalla. Junia Milanon ja Veronan välillä liikkuu tiuhaan ja matka kestää vain reippaan tunnin.

Lisää Veronasta

Veronan keskusta on pieni, joten sen ottaa helposti haltuun kävellen. Mikäli kuitenkin kaipaat julkista kulkuvälinettä, ainut vaihtoehtosi on bussi, joilla on laaja verkosto ympäri kaupunkia. Kätevä tapa kulkea kaupungilla on napata vuokrapyörä, jolla pääsee nopeasti paikasta toiseen.

Veronan pääostoskatu kulkee kahden aukion Piazza Bran ja Piazza delle Erben välillä. Pääkadulta lähteville sivukaduille ovat kerääntyneet myös muut kaupungin liikkeet ja butiikit, joten ostoksillakin Verona on helppo kohde jalkaisin. Kaikki tärkeimmät kaupat löytyvät pieneltä alueelta ydin keskustasta.

Hyvää ruokaa, varsinkin liharuokia, on Veronasta helppo löytää. Paikallisia patoja, pastoja ja makeita herkkuja löytyy useista ravintoloista kaupungin keskustasta. Viinit ovat Veronan alueella hyviä, tunnetuimpina Valpolicella, Soave, Recioto ja Amarone. Alueen oliiviöljy on myös maan kuulua.

Veronasta pääsee helposti päiväretkille lähialueille, joista suosituin on Gardajärvi ja sitä ympäröivät pikkukaupungit kuten Bardolino, Desenzano del Garda, Sirmione, Riva ja Malcesine. Suurempia kaupunkeja Veronan lähettyvillä ovat Vicenza ja Mantova. Veronasta pääsee myös tunnin junamatkalla Milanoon.

Miksi matkustaa Veronaan
Upea, historiallinen arkkitehtuuri
Romeon ja Julian rakkauden kaupunki
Pieni ydinkeskusta on helppo kohde kävellen
Verona on mainio kohde myös päiväretkelle, esim. Milanosta

Matkat

Veronan kaupunkiloma

Helsinki-Verona
Verona (valitsemasi määrä öitä)
Verona-Helsinki
Matkan hinta sisältää lennot ja käsimatkatavaran sekä hotellimajoituksen aamiaisella


IMT:n ammattilaisten vinkit Veronan matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
maaliskuu
14 °C
toukokuu
22 °C
heinäkuu
29 °C
lokakuu
17 °C

Videoita Veronasta