Bonusta jokaisesta matkasta!

Trondheim

Yli tuhat vuotta vanha Trondheim on muuttunut viikinkikylästä vilkkaaksi kaupungiksi. Se tarjoaa upeita maisemia ja luontoelämyksiä, ulkoilma-aktiviteetteja, mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja tapahtumia sekä hyvää ruokaa.

Länsirannikolla sijaitseva Trondheim on Norjan kolmanneksi suurin kaupunki ja se oli joskus Norjan viikinkipääkaupunki. Nykyään se on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Historia, taide, teknologia ja vihreät aloitteet luovat innovaatioita ja vahvoja perinteitä.

Trondheimissa on mahdollista kokea sekä elämää sykkivän kaupungin tunnelma että luontoelämykset. Kulttuurimatkailijallekin löytyy tästä yliopistokaupungista nähtävää. Tutustu vanhankaupungin viehättäviin puutaloihin ja kapeisiin mukulakivikatuihin, kaupungin moniin museoihin ja historiallisin kohteisiin, kuten Nidarosin tuomiokirkkoon.

Kaupunki sijaitsee vuonon rannalla ja se on erinomainen kohde luontomatkailijalle. Vaella Trondheimin upeissa maisemissa, tutustu alueen eläimiin, valloita Munkstigen Via Ferrat vuorenhuippu tai katsele kaupunkia toisenlaisesta näkökulmasta kajakista tai SUP laudalta historiallisen kaupungin läpi kulkevalla Nidelva-joella. Talvella, jos olet onnekas, voit bongata revontulia.

Lisää Trondheimista

Trondheimin lentoasemalta kaupunkiin pääsee junalla (35 minuuttia) tai bussilla (40 minuuttia).

Trondheimiin tutustuu parhaiten kävellen tai pyörällä. Kaupungissa kulkevat myös paikallisbussit ja raitiovaunut. Gråkallbanen on maailman pohjoisin raitiotielinja ja yksi Trondheimin nähtävyyksistä.

Coastal Express ja lautat muun muassa Ørlandetiin, Hitraan ja Vanvikaniin lähtevät Brattøran satamasta.

Trondheim tunnetaan ostoskaupunkina. Keskikaupungilla kuljeskellessaan törmää Scandinavialaiseen designiin, ihaniin vintage-myymäläihin ja sisustuskauppoihin. Trondheimissa on myös useampia ostoskeskuksia, joista löytyy laaja valikoima muun muassa muoti- ja ketjukauppoja.

Trondheim on herkkusuiden kaupunki. Sieltä löytyy valikoima viehättäviä ja paikallisia kahviloita, hyviä ravintoita ja pienpanimoita. Paikalliset raaka-aineet loistavat yhdistettynä uusiin ideoihin. Alueen erikoisuuksia ovat riistaruoat, lammas, äyriäiset, lohi ja muut merenelävät sekä marjat.

Trondheimissa on aina jotain meneillään. Kaupungin tapahtumavalikoimaan kuuluu erilaisia festivaaleja, konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia.

Hitran saarelle, Trondheimin vuonon suulla, pääsee lautalla tai kahdessa tunnissa autolla vuorten yli.

Tautra on kulttuurihistoriallinen kohde reilun tunnin ajomatkan päässä Trondheimista.

Ørland tarjoaa historiaa ja luontoelämyksiä. Matka Trondheimista taittuu tunnissa Express laivalla.

Stjørdaliin maalaiskaupunkiin pääsee Trondheimista puolessa tunnissa autolla, bussilla tai junalla.

Miksi matkustaa Trondheimiin?
Upea Norjan luonto
Valokuvauksellinen vanhakaupunki
Monipuolisuus
Mielenkiintoiset nähtävyydet

Matkat

Trondheimin lomamatka

Helsinki-Trondheim
Trondheim (valitsemasi määrä päiviä)
Trondheim-Helsinki
Matkassa lennot ja yöpymiset Trondheimissa.


Trondheimin vaellusloma

Helsinki-Trondheim
Trondheim (valitsemasi määrä päiviä)
Trondheim-Helsinki
Trondheim on yksi Norjan vaelluslomakohteistamme. Vaelluslomalta löydät reittivinkit. Olemme valinneet hotellit siten, että pääset vaellusreiteille helposti. Trondheimin vaelluslomat ovat myynnissä kesäkuulta marraskuun loppuun.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
3 °C
huhtikuu
8 °C
heinäkuu
19 °C
lokakuu
10 °C