Bonusta jokaisesta matkasta!

Barcelona

Eläväinen Barcelona kiehtoo matkailijoita vuosikymmenistä toiseen. Värikäs, taiteellinen, maukas ja persoonallinen kaupunki meren rannassa antaa jotakin kaikille aisteille!

Barcelona on erinomainen kaupunki vaikkapa pitkään viikonloppuun. Käyskentele pitkin viihtyisiä katuja, pysähdy herkullisille tapaksille, seuraile La Rambla -kadun vilinää ja nauti kaupungin uskomattomasta kulttuuritarjonnasta. Autenttista jalkapallotunnelmaa voit löytää muun muassa maagisella Camp Noun areenalla sekä paikallispelien tunnelmaa pienemmillä areenoilla. Kirsikkana kakun päällä on tietysti Antoni Gaudin värikäs arkkitehtuuri, joka antaa Barcelonalle sen persoonallisen hengen ja ilmeen.

Tämä Espanjan toiseksi suurin kaupunki sijaitsee maan koillisrannikolla ja on myös Katalonian pääkaupunki. Barcelona on matkailijoiden suursuosikki, eikä ihme! Barcelona tarjoaa jokaiselle jotakin ja se on hyvä matkakohde ympäri vuoden. Kaupungin katuja kulkiessa on helppo ihailla erilaisia rakennuksia ja pistäytyä välillä lukuisissa baareissa, ravintoloissa ja kahviloissa. Barcelonassa voit yhdistää myös kaupunki- ja rantaloman helposti samassa reissussa. Massiivinen rantabulevardi avautuu leveälle Välimeren hiekkarannalle dyyneineen.

 

Lisää Barcelonasta

Barcelonassa on hyvin kattava bussi-, metro- ja raideverkosto, joten liikkuminen julkisella liikenteellä on helppoa ja edullista. Kaupungin katuihin ja pieniin kujiin on toki paras tapa tutustua kävellen, mutta myös polkupyörän vuokraus onnistuu. Barcelonan lähialueille pääsee kätevästi junalla tai bussilla.

Barcelonassa voi liikkua myös taksilla edullisesti Suomen hintoihin verrattuna. Keskustan alueella liikuttaessa taksin hinta jää usein alle 10 euroon. Huijauksilta välttyäkseen taksin hinnasta kannattaa toki neuvotella jo etukäteen.

Metro on ehdottomasti yksinkertaisin tapa suunnistaa kaupungissa paikasta toiseen. Metroa ja muuta julkista liikennettä varten kannattaa ostaa 10 matkan T-10 -lippu, joka käy kaikissa julkisissa liikennevälineissä (poislukien köysiradat) tunnin vaihto-oikeudella. Lippuja voi ostaa metroasemien lippuautomaateista sekä bussi- ja juna-asemilla. Maksun voi suorittaa käteisellä tai kortilla. Erilaisia lipputyyppejä ja hintoja voi tutkia myös täällä. 

Barcelonan keskustasta löytyy paljon shoppailumahdollisuuksia ja vilkkaita ostoskatuja. Barcelona lieneekin yksi Euroopan parhaista shoppailukaupungeista. Vaateliikkeitä, kenkäkauppoja ja erilaisia pikkupuoteja löytyy runsaasti. Edustettuina ovat lähes kaikki kansainväliset muotitalot, sekä paikallisten suunnittelijoiden liikeitä. Myös sisustustuotteita löytyy kattavasti.

Suosituin ostosalue sijoittuu keskustassa La Rambla -kadun ympäristöön, josta löytyy kauppakeskuksia, ketjuliikkeitä, putiikkeja sekä luksusmuotia. Noin 40 kilometrin päässä Barcelonasta löytyy outletkylä La Roca Village, jossa voi tehdä edullisia löytöjä. Kylä koostuu outletmyymälöistä, jotka myyvät merkkituotteita jopa puolet edullisemmin normaaleihin kauppahintoihin verrattuna.

Keskimäärin Barcelonan hintataso on edullisempi kuin Suomessa. Pikkuputiikeista ja paikallisilta kauppiailta voi tehdä löytöjä hyvinkin edulliseen hintaan. Kansainvälisissä ketjuliikkeissä hinnat ovat Suomen tasoa.

Elintarvikkeiden ja alkoholijuomien hinnat ovat Espanjassa tavallisesti Suomen hintoja huomattavasti edullisempia. Hyviä Barcelonan tuliaisia ovatkin esimerkiksi paikalliset herkkutuotteet ja laatuviinit.

Katalonian keittiö on yhdistelmä espanjalaisia ja ranskalaisia vaikutteita. Tapakset ovat Barcelonassa suosittuja ja niitä tarjoillaankin lähes kaikkialla. Barcelonan merelliset ravintolat tarjoilevat puolestaan erinomaista paellaa ja merenantimia himoitsevan kannattaakin suunnata keskustasta rannan tuntumaan parhaat annokset löytääkseen. Paikallisia viinejä kanntaa maistella jossakin Barcelonan monista tunnelmallistista viinituvista.

Ravintolatarjontaa löytyy vilkkaasta kaupungista lähes kaikkialta. Keskustassa ravintolat keskittyvät erityisesti La Ramblasin tuntumaan. Vanhakaupungin alue tarjoilee myös monipuolista makumaailmaa jokaiseen nälkään ja janoon.

Paikallisille tyypillinen irtiotto viikonloppuisin alkaa hyvällä ravintolaillallisella ystäväseurueessa. Puolilta öin illanviettäjät siirtyvät baareihin seurustelemaan ja kuuntelemaan musiikkia. Aamuyön tunteina siirrytäänkin vielä klubeille, joista juhlat jatkuvat aina aamuun saakka. Klubien pääsymaksuihin sisältyy usein ilmainen juoma.

Keskustan alueelta löytyy runsaasti erilaisia illanviettopaikkoja kaikenlaiseen makuun. Baareissa keikat ovat noin klo 20-22 paikkeilla, jolloin usein illallisvuoro on vielä menossa. Tässä siis mahdolisuus nauttia elävää musiikkia ja vaikkapa tapaksia samanaikaisesti.  Keikkojen jälkeen monessa paikassa dj:t virittävät settinsä ja yön juhlat voivat alkaa.

Barcelonasta on erittäin hyvät juna- ja bussiyhteydet lähikaupunkeihin. Esimerkiksi Calella ja Sitges ovat Barcelonan läheisyydestä löytyviä suosittuja rantalomakohteita joissa myös paikalliset viettävät lomapäiviään.

Katalonian upeimmat vuoristomaisemat löytyvät vain noin 50 kilometrin päässä Barcelonasta! Montserratin pyhä vuori on 1200 metriä korkea ja siellä sijaitseva luostari on yhä tänä päivänä suosittu pyhiinvaelluskohde (basilikan alttarin yläpuolella on kuuluisa Musta Madonna). Montserratin luostarilla ei ole vain merkittävää uskonnollista merkitystä, vaan luostarin ympärillä oleva luonnon kauneus on yksinkertaisesti henkeäsalpaava.

Barcelona Nord on kaukoliikenteen bussien pääasema Barcelonassa ja se sijaitsee Mornin kaupunginosassa. Metrolla lähimmäksi bussiasemaa pääsee jäämällä L1 Arc de Triomf -pysäkillä. Tietoa bussireiteistä ja hinnoista löytyy aseman sivuilta.

Valtaosa Barcelonan kauko- ja lähiliiikennejunista lähtee Sants-Estaciólta, kaupungin päärautatieasemalta. Metrolla päärautatieasemalle pääsee linjoilla L3 ja L5. Tarkempia tietoja hinnoista ja reiteistä löytyy Espanjan valtion rautateiden sivuilta.

Miksi matkustaa Barcelonaan?
Voit yhdistää ranta- ja kaupunkiloman
Trendikäs ja eläväinen kaupunki läpi vuoden
Hyvä ja kattava ravintolakulttuuri
Paljon taidetta ja hienoa arkkitehtuuria
Hyvät shoppailumahdollisuudet

Matkat

Barcelonan kaupunkiloma, lentäen Helsingistä

Helsinki-Barcelona
Barcelona (valitsemasi määrä päiviä)
Barcelona-Helsinki
Ikuinen, ihana. värikäs ja eläväinen Barceloona kutsuu! Matkan hinta sisältää lennot sekä majoituksen aamiaisella.


Barcelonan kaupunkiloma, lentäen Tampereelta

Tampere-Barcelona
Barcelona (valitsemasi määrä päiviä)
Barcelona-Tampere
Matka sisältää lennot ja majoituksen aamiaisella.


Barcelonan kaupunkiloma, Lentäen Turusta

Turku-Barcelona
Barcelona
Barcelona-Turku
Matka sisältää meno-paluulennot ja valitun majoituksen aamiaisella.


Barcelonan kaupunkiloma lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Barcelona
Barcelona (valitsemasi määrä päiviä)
Barcelona-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Barcelonan matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
13 °C
huhtikuu
18 °C
heinäkuu
28 °C
lokakuu
21 °C