Bonusta jokaisesta matkasta!

Aikaa itselle, A-luokan kylpylämatkalla Toila Spa:ssa

Jo pitkään olin haaveillut omasta kylpylämatkasta, matkalaukku täynnä kirjoja, keskelle ”ei-mitään” eli ei houkutuksia shoppailulle

Jo pitkään olin haaveillut omasta kylpylämatkasta, matkalaukku täynnä kirjoja, keskelle ”ei-mitään” eli ei houkutuksia shoppailulle. Vaatimuksena oli vain hyvät ulkoilumaastot, hyvä allasosasto (= 25m allas, paljon porealtaita ja saunoja, ja nimenomaan infrapuna- ja suolasauna) ja suht hyvä kuntosali. Aikani harkittuani totesin että Toila Spassa nämä kaikki onnistuvat ja matkan jälkeen pystyn rehellisesti sanomaan että onnistui todellakin enemmän kuin hyvin !

5 pv kylpylämatka täysihoidolla Toila Spahan alkoi hienosti kotipysäkiltä. Laivamatka Starilla sujui rattoisasti aamubuffetista nauttien. Tallinnan satamassa Toilan pikkubussi odotti sovitun mukaisesti parkissa, omaa laukkua ei tarvinnut kantaa kuin max 50 m.

Tallinnan satamassa Toilan pikkubussi odotti sovitun mukaisesti parkissa

Tallinnan satamassa Toilan pikkubussi odotti sovitun mukaisesti parkissa

Ajomatka Toilaan kesti 2 tuntia. Matkalla ei pidetty taukoa, ei siellä tosin mitään taukopaikan tapaista ollut tarjollakaan. Kuljettaja esitteli kohteliaasti itsensä ja pyysi ilmoittamaan jos tulee kylmä tai kuuma, suomen kielellä. Tosin epäilen että paljon sen enempää ei suomen kieltä sitten olisi osannutkaan. Perille päästyämme hän kantoi kaikkien laukut hotellin pitkät portaat aina vastaanottoon asti.

Tässä vaiheessa voin jo todeta että kylpylää ei kannata suositella liikuntarajoitteisille (pitkät portaat hotelliin, ravintolaan muutamat portaat, 2.kerroksen hoito-osastoon muutama porrasaskel, allas-osastolla pukuhuoneista parikymmentä porrasta osastolle ja sieltä taas muutamat portaat kuntouima-altaaseen, eli portaita siellä ja täällä).

1 hengen huoneeni oli mielestäni erittäin siisti ja toimiva

1 hengen huoneeni oli mielestäni erittäin siisti ja toimiva

Hotellin vastaanotosta sain hoitokortin johon oli merkitty lääkärin vastaanotto seuraavalle aamulle. Sain myös suomenkielisen infolapun hotellin palveluista ja käytännön asioista. Muutoin hotellilla ei suomenkielisiä opasteita näkynytkään. Osa vastaanoton ja hoito-osaston henkilökunnasta puhui vähän suomea, englannilla kyllä yleensä pärjäsi. Hotellin henkilökunnalle on alettu järjestämään suomenkielen kursseja, mutta tuloksien nopeutta en uskalla ennustaa.

1 hengen huoneeni sijaitsi 8.kerroksessa. Se oli mielestäni erittäin siisti ja toimiva. TV:stä näkyi MTV3. Jääkaappi toimi vähän liiankin tehokkaasti, illalla sinne pistämäni vesipullot olivat aamusta jo puoliksi jäässä.

Hotellissa on 3 hissiä, joilla pääsi kaikkiin hoitokerroksiin 0, 1 ja 2. 2-kerroksessa tosin sitten on ne muutamat portaatkin joista jo mainitsin. Vaikka hotelli ulkoapäin ei ole ehkä kovin houkutteleva, oli sisällä kaikki toisin! Kaikki oli muutenkin erittäin lähellä, ei pitkiä käytäviä hoitoihin eikä huoneisiin. Mukavan ”kotoista”.

Näköaloja huoneesta ja tupakointiparvekkeelta

Näköaloja huoneesta ja tupakointiparvekkeelta

Hotellilla oli myös minigolf sekä tennis- ja koripallokentät.

Maanantaiaamuna klo 8 riensin lääkärin tulokonsultaatioon. Heti kun huomasivat että olen Suomesta, haettiin tulkki paikalle. Aikamme säädettyämme, saimme minulle mieluisan hoito-ohjelman aikaiseksi ja alku olikin sähäkkä, 10 min aikaa ennen ensimmäisen hieronnan alkua. En tiedä mistä johtui, mutta sain 12 hoitoa vaikka niitä pakettiin piti kuulua vain 9. Saman määrän sai myös muut samalla matkalla olleet naiset. Mukava yllätys!

 

…loma sujui hoitojen, omien aktiviteettien ja lukemisen aikatauluttamisessa, unohtamatta täysihoitoruokailun suomia ruokataukoja!

Tästä alkaen loma sujui hoitojen, omien aktiviteettien ja lukemisen aikatauluttamisessa, unohtamatta täysihoitoruokailun suomia ruokataukoja!

Buffetravintola oli viihtyisä ja mikä tärkeintä, ruoka oli hyvää. No ehkä kylmistä alkupaloista en kauheasti pitänyt mutta pää- ja jälkiruoat olivat maistuvia, tietenkin myös normi salaatti-, tomaatti- ja paprikatarjoilut löytyivät. Lounas ja päivällinen vaihtelivat joka päivä ja tarjolla oli aina kahta eri lämmintä ruokaa. Myös aamupalalla oli vaihtelevuutta, jonain aamuna oli nainen paistamassa munia, toisena aamuna paistoi lettuja, jonain aamuna oli normaali munakasta, pekonia oli joskus, nakit ja makkaratkin vaihtelivat aamuittain. Ainoa mikä oli pysyvää oli Toilan maittavat omat leivät sekä hyvät mehut. Niin ja jälkiruokaleivonnaisten vaihdellessa, päivällisellä oli kuitenkin aina tarjolla vaniljajäätelöä =)

Hoito-osasto oli siisti, hoidot mukavia, hierojakaan ei ollut mikään ”lääppijä” vaan asiansa osaava nuorimies. Omasta ohjelmasta löytyi hierontoja, hoitokylpyjä, suolakamari-käyntejä, magnesiumkloridikylpy jaloille, CO2-kuivakylpy, vichy-suihku, swing. Sovitin ohjelmaani myös lisämaksullisen kasvohoidon ja tietenkin oli pakko päästä kokeilemaan kryo-saunaa eli ”kylmäkapselia”. Ensikertalainen sai olla siellä ensin max 1,5 min. Toisella kerralla olin jo 2 min (max aika 3 min). -136 astetta pisti kropan kylmäksi! Tähän hoitoon olisi voinut jäädä koukkuun, olo oli niin hyvä sen jälkeen. Ja toivottavasti luvatut 2000 kaloria lähtivät per kerta =)

Hoito-osasto oli siisti

Hoito-osasto oli siisti

Hotellilla on myös kauneussalonki. Yllätyin edullisista hinnoista, esimerkiksi puolipitkien hiusten värjäys maksoi 25 eur ja naisten hiustenleikkaus 15 eur. Jälkiviisaana voin todeta että olisi ollut hyvä käydä heti loman alussa varaamassa aika…

Hotellin sijainti Suomenlahden rantatörmällä mahdollistaa myös uimisen meressä. Ranta on kiviranta. Nopeimmin rantaan pääsee hotellin takaa lähtevillä pitkillä portailla, laajempi ranta on satama-alueella n. 1 km päässä.

Hotellin sijaitsee Suomenlahden rantatörmällä, joten uimaan pääsee myös mereen

Hotellin sijaitsee Suomenlahden rantatörmällä, joten uimaan pääsee myös mereen

 

Hotellilla on jonkun verran ohjelmaa, mutta ei kaikkina iltoina. Samoin jotain retkiohjelmaa on tarjolla, mutta ei valitettavasti vielä suomen kielellä ja esim. Tallinnan retki ei ehkä tänne tulevia kiinnosta =) Oru Parkin kartasta on suomenkielisiä kopioita vastaanotossa.

Kylpylän vierestä alkavaa Orun puistoa sanotaan Baltian kauneimmaksi

Kylpylän vierestä alkavaa Orun puistoa sanotaan Baltian kauneimmaksi

Kylpylän vierestä alkaa Orun puisto jota sanotaan Baltian kauneimmaksi. Puisto todellakin yllätti minut täysin, ja onneksi erittäin positiivisesti. En olisi ikinä uskonut että niin viehättävä (ja iso) puisto löytyy täältä ns. syrjäseudulta. Kävelin siellä kahtena päivänä monta tunnia ja onneksi oli kamera mukana!

Orun puisto yllätti erittäin positiivisesti

Orun puisto yllätti erittäin positiivisesti

Kenelle voisin suositella Toilaa?   Oikeastaan ihan kaikille jotka viihtyvät luonnon rauhassa eivätkä kaipaa menoa ja meininkiä ympärilleen.

Kenelle voisin suositella Toilaa?   Oikeastaan ihan kaikille jotka viihtyvät luonnon rauhassa eivätkä kaipaa menoa ja meininkiä ympärilleen. Täällä viihtyy yksinmatkaaja ja pariskunnat. Myös lapsiperheitä oli paljon. Lapsille on sisällä leikkihuone ja ulkona leikkipaikka. Pariskunnille on tarjolla myös ylellisempi, rauhallisempi Orhidee sauna/allas-keskus (K18). Ainoastaan liikuntarajoitteisille, huonojalkaisille en Toilaa suosittelisi, enkä shoppailunhaluisille…. Tosin kylpylän vierestä on hyvät bussiyhteydet läheiseen Jöhvin kaupunkiin josta löytyy enemmän kauppoja, bussimatka 20 min ja hinta 0,70 eur! Toki hotellilta löytyy pieni kauppa pieniä tuliaisostoksia varten, kosmetiikkaa, alkoholia, t-paitoja, sukkia, suklaata ja niin edelleen.

Itse voin rehellisesti ja hyvällä omallatunnolla sanoa että joskus vielä Toilaan menen uudelleen – ja uskallan suositella muillekin!