Bonusta jokaisesta matkasta!

Firenze

Keskellä Toscanan upeaa luontoa sijaitsee suurkaupunki Firenze. Kaupunki on sykähdyttänyt taiteilijoita ja arkkitehteja jo vuosisatoja. Firenzen aarrekammioihin kätkeytyykin uniikkeja taide-elämyksiä, jotka ovat kuuluja ympäri maailman. Kannattaa myös vuokrata auto tai hypätä junaan ja suunnata retkille kaupunkia ympäröiville kukkuloille.

Firenze on Toscanan alueen pääkaupunki, ja yksi tunnetuimpia, kauneimpia Italian kaupunkeja. Väkiluku on noin 380 000. Ydinkeskustassa on kolme suurta aukiota: Piazza del Duomo, Piazza della Repubblica ja Piazza della Signoria. Näiden ympärillä sijaitsevat kaupungin nähtävyydet, ravintolat, kahvilat ja ostosmahdollisuudet. Viehättävä keski-aikainen Firenzen keskusta on kuuluisa arkkitehtuuristaan sekä taideaarteista.

Lisää Firenzestä

Firenzen keskusta on kompakti kokonaisuus. Parhaiten nähtävyydeltä toiselle kulkee siis kävellen. Mikäli keskustassa haluaa käyttää julkista liikennettä, voi hypätä raitiotievaunun kyytiin.
Mikäli saavut Firenzeen lentäen, et ole kaukana keskustasta silloinkaan. Lentokenttä sijaitsee vain noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Raitiotievaunu kulkee lentokentän ja keskustan väliä ja on näppärin tapa liikkua.
Firenzen keskustaan ei kannata vuokra-autolla suhata, sillä ruuhkainen keskusta toimii parhaiten kävellen. Mikäli kuitenkin haluat lähteä seikkailulle ympäröivälle Toscanan maaseudulle voit vuokrata auton kaupungista tai lentokentältä.

Tuliaiskojuja on Firenzen keskusta pullollaan. Hieman huokeampaa hintatasoa etsivä voi kuitenkin lähteä kiertelemään kauemmas ydinkeskustasta. Esimerkiksi Sant’Ambrogion kauppahalli ja sen ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia edullisemmille paikallisille löydöille. La Rinascenteltä lähtiessäsi löydät Firenzen monipuolisimmat ostoskadut ja muotiliikkeet.

Vanhan keskustan kaduilta ei varmasti lähde nälkäisenä. Hintataso keskustan ravintoloissa on sen mukainen, että nekin ovat huomanneet turistia olevan liikkeellä. Jos etsit hieman huokeampaa ruokapaikkaa, kannattaa suunnata esimerkiksi Piazza Santo Spiriton alueelle, josta löytyy ruokapaikkoja niin ilta kuin lounasaikaankin.

Firenzen tapahtumia löydät Visit Firenzen tapahtumakalenterista.

Päiväretkillä kannattaa ottaa huomioon iltapäivän siesta. Vaikka Firenzen turistipaikoilla ravintolat ja kaupat pysyvät auki ympäri päivän, pienemmillä paikkakunnilla Toscanassa löydät päivällä 13-16 väliltä usein suljettuja ovia. Toscana kannattaa kuitenkin ehdottomasti lähteä kokemaan!
Kaupunkielämyksiä etsivät voi hypätä junaan ja matkustaa noin tunnin päässä sijaitseviin Sienan kaupunkiin tai lähempään Fiesolen kylään. Jälkimmäinen tunnetaan erityisesti kirjailijoiden kaupunkina.
Voit myös hypätä junaan ja matkata Pisaan ihmettelemään sen kaltevaa tornia. Vieläkin enemmän kokevat voivat jatkaa Pisasta junalla keskiaikaiseen Luccaan.
Mikäli haluat kokea Toscanan luontoa, suosittelemme vuokraamaan auton ja suuntaamaan kohti Sienaa. Tiet mutkittelevat kumpuilevien viininviljelyalueiden läpi. Matkalle jäävä Chiantigiana on kuuluisia kauniista viljelyalueistaan. Etelään Sienasta löytyy Val d’Orcian alue, jonka kukkulaiset maisemat ovat ehkä ikonisinta Toscanaa.

Miksi matkustaa Firenzeen
Uskomattomat taideaarteet
Yksi Italian kauneimmista kaupungeista
Upea Toscanan luonto
Historiallinen arkkitehtuuri

Matkat

Firenzen kaupunkiloma

Helsinki-Firenze
Firenze (valitsemasi määrä öitä)
Firenze-Helsinki
Omatoimilomaan sisältyy lennot Firenzeen ja majoitus valitsemassasi hotellissa aamiaisin.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
helmikuu
15 °C
toukokuu
24 °C
heinäkuu
28 °C
marraskuu
17 °C

Katso youtube-video kaupungista