Bonusta jokaisesta matkasta!

Glyfada

Glyfadan rantaa kutsutaan myös Ateenan Rivieraksi. Saroninlahden sininen meri kutsuu rantalomailijaa luokseen. Kävele meren rannalla ihaillen venesatamissa kelluvia jahteja ja nauti kreikkalaisen keittiön mauista rantaravintoloissa ja tavernoissa. Käy myös ihastelemassa panoraamanäkymää rannan pitkältä laiturilta.

Glyfada on suosittu rantalomakohde vain noin 15 kilometriä Ateenan keskustasta etelään. Tänne kerääntyvät niin paikalliset kuin turistitkin nauttimaan rantaelämästä. Saroninlahti edessäsi ja Hymettus-vuori takanasi voit nauttia Attikan parhaista hiekkarannoista, jotka ovat ihanteellisia uimiseen ja vesiurheiluun. Suurin osa Glyfadan rannoista on julkisia, maksuttomia rantoja. Mikäli haluat nauttia rauhallisemman, yksityisen rannan tunnelmasta, niihin pääsee sujuvasti paikallisbusseilla. Esimerkiksi Astir Beach Vouliagmenissa kuuluu Kreikan parhaimpien Beach Clubien joukkoon. Ranta on yksi Ateenan alueen harvoista 100% hiekkarannoista ja muun muassa presidentti Obama asui Astir Palacen lomakeskuksessa vuonna 2016. Toinen suosittu maksullinen ranta on Asteras Beach, jonka sisäänpääsymaksulla pääset nauttimaan täyden palvelun ilmastoidussa baarissa ja ravintolassa sekä mukavista aurinkotuoleista.

Alueelta löytyy modernit matkailupalvelut sekä hyvä valikoima ravintoloita ja tavernoja. Vaikka et itse kalaostoksia lomallasi tekisikään, niin kannattaa silti poiketa joku aamu paikallisilla kalamarkkinoilla katsomassa mitä kalastajat ovat pyydyksiinsä saaneet. Viikonloppuisin voit osallistua ilmaiselle kierrokselle merikilpikonnien Glyfada Beach pelastuskeskuksessa. Ehkäpä pääset auttamaan kilpikonnien punnitsemisessa tai valmistamaan niille ruokaa.

Glyfadassa on myös kaunis 18-reikäinen golfkenttä, jonne kaikki golfin ystävät suuntaavat. Väylät ovat viikunoiden, oliivien, sypressien ja mäntyjen reunustamia, tietenkin merinäköalalla höystettynä. Glyfadan Golfklubi on Kreikan vanhin. Historiasta ja kulttuurista pitävät voivat vierailla esimerkiksi ”Bysantin kirkon jäännöksillä”. Käymisen arvoinen on myös Pyhän Konstantiuksen ja Helenin katedraali, joka on pieni, mutta sitäkin kauniimpi kirkko niin sisältä kuin ulkoa.

Lisää Glyfadasta

Glyfadassa vallitsee Välimeren ilmasto eli kesät ovat kuumia ja kuivia, talvet leutoja ja sateisia.

Syksy on monen mielestä paras aikaa matkustaa Glyfadaan. Ilma on tuolloin mukavan lämmin, muttei tukahduttavan kuuma ja merivesi on ehtinyt lämpiämään mukavasti kesähelteiden aikana. Myös suurin ruuhka-aika alkaa olemaan ohitse. Syksyisin kannattaa kuitenkin varautua sadekuuroihin ja viileneviin öihin.

Heinä-elokuussa Glyfadassa on kuuminta, ja lämpötila pysyttelee päivällä 30 asteen yläpuolella. Euroopassa heinä- ja elokuu ovat tyypillisimmät kesälomakuukaudet ja suurin osa paikallisista sekä turisteista tulee tällöin lomakohteisiin. Kuumimpina kuukausina voi toki matkustaa, jos helle ei haittaa. Sade ei varmasti pääse tuolloin yllättämään.

Lämmin kausi saattaa jatkua joulukuulle asti ja jatkuu uudelleen maaliskuussa. Joulu-helmikuun päivälämpötilat ovat noin 10 asteen tienoilla. Marras-maaliskuu on sateisinta aikaa. Talvisin palveluita on tarjolla vähemmän kuin kesällä.

Keväällä Glyfadassa on taas jo lämmintä, mutta merivesi on vielä viileätä. Tällöin on kuitenkin rannoilla tilaa ja Suomen kevääseen verrattuna voi hyvinkin olla jo t-paitakelit.

Glyfadassa liikkuu parhaiten kävellen tai paikallisbusseilla. Myös takseja on saatavilla.  Ateenan ja Glyfadan välin voi liikkkua raitiovaunulla tai bussilla, sekä tietenkin taksilla.

Glyfadassa on paljon ostosmahdollisuuksia. Pyhän Konstantiinin katedraalilta Nautical Clubille ulottuvasta Metaxan ulkoilma-ostoskeskuksesta löytyy niin kansainvälisten kuin kreikkalaisten muotiketjujen liikkeitä sekä kenkäkauppoja. Yksi hyvä ostoskatu on myös  Dimarchou Metaxa Angelou. Glyfadasta löytyy myös useita ostoskeskuksia.
Jos nämä eivät riitä, aina voi helposti piipahtaa myös Ateenan keskustassa.

Glyfadasta löytyy paljon erilaisia ravintoloita, kahviloita ja tavernoja. Yöaikaan myös baarit ja yökerhot aukaisevat ovensa.

Sounion niemi on yksi parhaista päiväretkikohteista muun muassa merenjumala Poseidonille omistetun temppelinsä ansiosta. Niemestä on upea näkymä merelle etenkin auringonlaskun aikaan.

Vouliagmenin makeanveden järvi on Attikan luonnon piilotettu aarre noin 9 kilometrin päässä Glyfadan hotelleistamme. Tämä harvinainen geologinen ilmiö sijaitsee idyllisen maiseman keskellä. Järven murtovedet, joita meri ja maanalaiset lämpölähteet täydentävät, tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen termisestä kylpylästä. Kylpylään on sisäänpääsymaksu.

Päiväretkivinkkejä ja neuvoja kannattaa kysyä myös hotellin vastaanotosta. Hotellihenkilökunta osaa neuvoa myös parhaimmat liikenneyhteydet kohteisiin.

Miksi matkustaa Glyfadaan?
Attikan parhaat rannat
Helppo kaupunki+rantalomakohde
Kreikkalainen ruoka
Myös paikallisten suosiossa

Matkat

Glyfadan rantaloma

Helsinki-Ateena
Glyfada (valitsemasi määrä öitä)
Ateena-Helsinki
Lähde tutustumaan suosittuun Glyfadan lomaparatiisiin, jossa rantasesonki ajoittuu huhti-lokakuulle! Matka sisältää lennot Helsingin ja Ateenan välillä, sekä majoituksen valitussa hotellissa aamiaisella.


Glyfadan rantaloma Tampereelta

Tampere-Ateena
Glyfada (valitsemasi määrä öitä)
Ateena-Tampere
Glyfadan rantalomalle pääset lennoin Tampereelta Ateenaan. Voit itse valita montako päivää vietät matkalla. Rantasesonki ajoittuu huhti-lokakuulle.


Glyfadan rantaloma Turusta

Turku-Ateena
Glyfada (valitsemasi määrä öitä)
Ateena-Turku
Glyfadan rantalomalle pääset lennoin Turusta Ateenaan. Voit itse valita montako päivää vietät matkalla. Rantasesonki ajoittuu huhti-lokakuulle.


Kaupunkiloma Ateenassa (2 yötä) ja rantaloma Kreikan rannikolla

Helsinki–Ateena
Ateena (2 yötä)
Ateena–Glyfada
Glyfada (valitsemasi määrä öitä)
Ateena–Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingistä Ateenaan ja majoitukset aamiaisella. Voit itse valita montako päivää vietät matkalla. Rantasesonki ajoittuu huhti-lokakuulle.


Kaupunkiloma Ateenassa (3 yötä) ja rantaloma Kreikan rannikolla

Helsinki-Ateena
Ateena (3 yötä)
Ateena-Glyfada
Glyfada (valitsemasi määrä öitä)
Ateena-Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingistä Ateenaan ja majoitukset aamiaisella. Voit itse valita montako päivää vietät matkalla. Rantasesonki ajoittuu huhti-lokakuulle.


Kaupunkiloma Ateenassa (3 yötä) ja rantaloma Kreikan rannikolla, lennot Oulusta

Oulu-Ateena
Ateena (3 yötä)
Ateena-Glyfada
Glyfada (valitsemasi määrä öitä)
Ateena-Oulu
Matka sisältää lennot Oulusta Ateenaan ja takaisin sekä majoitukset aamiaisella. Voit itse valita montako päivää vietät matkalla. Rantasesonki ajoittuu huhti-lokakuulle.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Glyfadan matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
15 °C
huhtikuu
19 °C
heinäkuu
31 °C
lokakuu
23 °C

Katso Glyfadan tunnelmia