Firenze —

Hotel Burchianti

Omatoimikokemus

Hotel Burchianti tarjoaa upeat puitteet upeassa 1400-luvulla rakennetussa talossa. Rauhallinen ja intiimi hotelli sijaitsee aivan ydinkeskustan tuntumassa ja lyhyen kävelymatkan päässä monista nähtäyyksistä.

Hotelli on täynnä kauniita alkuperäisiä renesanssin ajan yksityiskohtia sekä upeita entisöityjä fresko-maalauksia. Hotellista löytyy nykyään 12 uniikkia huonetta sekä sviittiä. Varsinkin hotellin Junior-ja Panoramic-sviitit tarjoavat ainutlaatuisen majoituskokemuksen. Hotellin vierashuoneista löydät kaikki nykypäivän matkailijan perusmukavuudet. Aamiainen sisältyy majoitukseen.

Rakennus on toiminut hotellina jo vuodesta 1919, jolloin Burchiantin sisarukset alkoivat tarjoamaan majoitusta sveitseläisille opiskelijoille sekä tunnetuille runoilijoille, oopperalaulajille ja poliitikoille.

MH Florence Hotel & Spa

Omatoimikokemus

Uudehko ja tyylikkään moderni MH Florenze Hotel & Spa tasokasta majoitusta aivan kaupungin päärautatieaseman vieressä. Firenzen nähtävyydet löytyvät kävelymatkan päästä hotellilta.

Hotellista löytyy 39 hyvin varusteltua huonetta, joista Superior-huoneista löytyy lisäksi parveke. Maukas amerikkalaistyylinen aamiainen sisältyy majoitukseen.

Nauti olostasi upealla panoraamaterassilla tai hotellin aulabaarissa. Kirsikkana kakun päällä on hotellista löytyvä Spa-osasto. Rentouttava kylpylä tarjoaa sinulle intiimin uima-altaan, kneipp-hoitoja, suomalaisen sekä turkkilaisen saunan ja rentotutumisalueen. Voit myös nauttia ihanasta hieronnasta, kauneushoidoista, aromi- tai kromoterapiasta.

Hotel Art Atelier

Omatoimikokemus

Matkusta ajassa taaksepäin 1900-luvun alun Firenzeen ja majoitu tunnelmallisessa Hotel Art Atelierissä, aivan kaupungin sydämessä. Hotellin läheltä löytyy niin Santa Maria Novellan rautatieasema kuin myös monet kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

Vierashuoneissa jokainen yksityiskohta käsinmaalatuista seinämaalauksista, huonekaluista sekä muista yksityiskohdista on valittu huolella. Ainutlaatuiset huoneet tarjoavat mukavaa oleskelua ainutlaatuisessa ympäristössä, kuitenkaan nykypäivän mukavuuksia unohtamatta. Kylyphuoneista löytyy upeasta Carraran-marmorista valmistetut kaakelit, jotka luovat ylellisen ilmapiirin.

Aamiainen sisältyy majoitukseen ja kokit valmistavat gluteenittomia vaihtoehtoja pyydettäessä. Vierailusi aikana hotellin ammattitaitoinen henkilökunta toteuttaa Toscanan tunnettua vieraanvaraisuutta ja ovat ilolla avuksi lomasi aikana. Kun kotiinlähdön aika koittaa, muistathan kirjoittaa pienen tervehdyksen hotellin vastaanotosta löytyvään vieraskirjaan.

Hotel Horto Convento

Omatoimikokemus

Hotel Horto Convento sijaitsee Firenzen keskustan tuntumassa, suositulla ja kulttuuririkkaalla San Fredianon alueella. Alue on tunnettu historiallisista artesaaniliikkeistään, toscanalaisesta keittiöstä sekä firenzeläisestä vieraanvaraisuuden lämmöstä, jonka ansiosta tunnet ajan seisahtuvan. Alueella on tarjolla myös paljon musiikkia, kulttuuria ja viihdettä, joten se on ihanteellinen paikka nauttia poikkeuksellisesta paikallisesta tunnelmasta.

Itse hotelli sijaitsee 1100-luvulla rakennetussa San Francescon luostarissa ja tyttöjen sisäoppilaitoksessa. Astuessasi hotellin pihamaan porteista sisään, tunnet avanneesi oven täysin omaan maailmaansa. Hotellin eleganttisen ilmapiirin ansiosta aika tuntuu pysähtyneen paikalleen ja se tarjoaa sinulle oivan paikan rauhoittua kaupungin hälinän ulottumattomissa. Osa rakennuksesta toimii edelleen luostarina ja osassa tiloista sijaitsee Keski-Italian katolisen teologian yliopisto sekä arkkipiistain kirjasto, jossa säilytetään muinaisia teoksia.

Historian charmi on edelleen havaittavissa kauniisti entisöidyssä rakennuksessa, jossa on yhdistetty mukavuus kauniiseen muotoiluun. Hotellin huoneet on suunniteltu toivottamaan sinut tervetulleeksi. Huoneet ovat paikalliseen tyyliin verrattuna poikkeuksellisen valoisia ja niistä avautuu näkymät rauhalliseen puutarhan vehreyteen, eikä kaupungin melu häiritse.

Majoitukseen sisältyvä italialaistyylinen aamiainen tarjoillaan kauniissa ja valoisassa salissa, jossa voit ihailla alkuperäisiä arkkitehtuurisia yksityiskohtia. Aamiaisella on saatavilla myös kasvis- vegaani- ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Aurinkoisina päivinä voit nauttia aamiaisen ulkona verannalla.

Hotel Horto Conventon eksklusiivinen puutarha tarjoaa intiimin turvapaikan, jossa rentoudut luonnon ja veden äärellä. Pihalta löydät ulkokalusteryhmiä, jossa istustella ja nauttia hotellin aulabaarin baarimestarin Cosimo Nigron taitavin käsin valmistetuista paikallisista ja kansanvälisistä cocktaileista sekä huolella valituista viineistä.

Hotel Marios

Omatoimikokemus

Hotel Marios sijaitsee arvostetulla Via Faezan alueella, aivan kaupungin päärautatieaseman vieressä. Perheomisteinen hotelli henkii aitoa firenzeläistä tyyliä ja rakennus itse onkin peräisin 1700-luvulta. Sijainnistaan huolimatta hotellissa on hiljainen ja rento ilmapiiri.

Hotellissa on 13 klassista ja mukavaa huonetta sekä vieraanvarainen henkilökunta. Hotellin yleisissä tiloissa on lämmin tunnelma ja hienostuneita yksityiskohtia. Hotellin sisustuksessa on käytetty paljon antiikkihuonekaluja ja sieltä löytyy aitoa firenzeläistä terrakottalattiaa.

Majoitukseen sisältyy aamiainen. Lisäksi hotellista löytyy pieni aulabaari/lounge.

Hotel Jane

Omatoimikokemus

Hotel Jane sijaitsee rauhallisella alueella Firenzen vanhassa keskustassa, lähellä Arno-jokea ja Santa Crocen aluetta. Monet kaupungin nähtävyydet löytyvät noin 15 minuutin kävelymatkan etäisyydellä hotellista. Hotelli on saanut arvostusta osakseen vieraanvaraisuudestaan.

Kotoisa ja kutsuva hotelli tarjoaa mukavaa majoitusta perusmukavuuksilla. Hotellista löydät myös kolmen ja neljän hengen huoneita. Savuttomissa huoneissa on mm. tallelokerot, minibaarit sekä WiFi.

Majoituksen hintaan sisältyy aamiainen, jonka voit kauniilla säällä nauttia myös hotellin puutarhassa.

Joy Hotel Florence

Omatoimikokemus

Erinomainen tukikohta kaupunkiseikkailuille ihastuttavassa Firenzessä. Hotelli on saanut hyvää palautetta erityisesti loistavasta sijainnistaan, siisteydestään, hyvästä aamiaisesta sekä ystäväälisestä ja avuliaasta henkilökunnastaan. Henkilökunta auttaa mielellään kaikkiin Firenzen matkailuun liittyvissä kysymyksissä.

Hotellissa on 54 tyylikkäästi sisustettua huonetta joiden mukavuuksiin kuuluu muun muassa TV, WiFi, vedenkeitin, tallelokero, minibaari ja kylpyhuone suihkulla tai ammeella. Kaikkiin majoituksiimme sisältyy hotelliaamiainen. Hotellissa palvelee myös baari josta saa erilaisia juomia, kahvia  sekä pientä purtavaa. Hotelli tunnetaan myös nimellä C-Hotels Joy.

Pysäköinti on mahdollista 200 metrin päässä hotellilta sijatsevalla parkkialueella (via Almanni), josta myös useita julkisen liikenteen jatkoyhteyksiä. Pysäköinnin hinta on noin 30€/vrk.

 

Basilica di San Lorenzo

Omatoimikokemus

Lorenzon kirkko on yksi Firenzen merkittävimmistä renesanssiajan rakennuksista. Alunperin joo 393 käyttöön vihitty rakennus on uudelleenrakennettu ja korjattu useaan otteeseen. Nykyisen ulkoasunsa kirkko sai vuonna 1400-1500 -luvuilla. Kirkkoon on haudattu useita Medici -suvun jäseniä.

Basilica di Santa Croce

Omatoimikokemus

Suuri Pyhän ristin Basilica on Firenzen fransiskaanien pääkirkko. Kirkon vihki käyttöön Paavi Eugenius IV 1442. Kirkon viereinen kellotorni rakennettiin 1800 -luvulla. Kirkon pylväissä voi nähdä merkintöjä 1966 Firenzeen nousseesta tulvasta, joka vahingoitti pahoin kirkon sisätiloja. 

Renesanssiajan taide

Omatoimikokemus

Arvioidaan että noin neljäsosa kaikista maailman taideaarteista on tallennettu Firenzeen. Medicien hallitsijasuku hankki renesanssikokoelmiinsa muunmuassa Michaelangelon taidetta. Taiteen tukijoina tunnettu suku hallitsi Firenzen aluetta 1200-1700 -luvulla.

Battistero di San Giovanni

Omatoimikokemus

Firenzen luultavasti vanhin kirkko on rakennettu roomalaisten kaupunkitalon paikalle. Kahdeksankulmainen rakennus on alunperin peräisin 1200 -luvulta.

Daavid patsas

Omatoimikokemus

1504 valmistunut Daavid patsas on kuvanveistäjä ja taiteilija Michelangelon taidonnäyte. Alkuperäistä veistosta säilytetään Firenzessä, Accademia di belle arti di Firenzen galleriassa. Patsaan jäljennöksen kohtaat kuitenkin sen alkuperäisellä paikalla Palazzo Vecchion ulkopuolella.

Porcellino

Omatoimikokemus

Kuvanveistäjä Taccan luoma villisika pronssiveistos sijaitsee Mercato Nuovolla. Suihkulähteen keskellä sijaitseva patsas on kopio alkuperäisestä. Uskomuksen mukaan villisian kärsän hankaaminen on tarkoittanut vierailijalle pikaista paluuta Firenzeen. Jo 1700-luvulla ensimmäisen kerran mainitun tavan takia villisikapatsaan kärsä onkin muuta ruumista huomattavasti vaaleampi.

Piazzale Michelangelo -aukio

Omatoimikokemus

Kuvanveistäjätaiturin mukaan nimetty aukio on hieman kauempana Firenzen historiallisesta keskustasta, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä. Aukiolle kannattaa eksyä jos sen panorama maiseman vuoksi. 1860 -luvulla perustetulta aukiolta löytyy myös Michelangelon kuuluisimpia töitä esitteleviä patsaskopioita.

Giardino di Boboli -puutarha

Omatoimikokemus

Kuuluisan firenzeläisen perheen Medicinin omistama Bodolin puutarha avautuu heti Pitti Palacen takaa. Italialainen puutarha kätkee varjoihinsa paitsi kasvien kirjon, myös lukuisat renesanssiajan taidepatsaat. Alueelta löytyy myös kaksi upeaa suihkulähdettä Fountain of Neptune ja the Fountain of the Ocean.

Toscanan luonto

Omatoimikokemus

Upeana kumpuileva maisema, eri väreissä hehkuvat kentät ja koko maailman maalaavan auringonlasku. Toscanan maalaismaisema jättää jälkensä matkailijan sydämeen. Toscana on pullollaan myös vierailemisen arvoisia pikkukyliä. Paras aika kokea Toscana on keväällä, alkukesästä tai syksyllä. Kesäkuun lopulta elokuulle aurinko paahtaa alueella armotta. Talviaikaan Toscanassa on kylmä ja monet nähtävyydet saattavat olla kiinni. Ehdottomasti paras tapa kokea Toscanan luonto on vuokrata auto ja tehdä tutkimusmatkoja alueelle.

Firenzen kaupunkiloma

Omatoimikokemus

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.

Santa Maria del Fiore - "Firenzen Duomo"

Omatoimikokemus

Firenzen keskustassa sijaitseva tuomiokirkko on Euroopan viidenneksi suurin kirkko. Korkeuteen kohoavat kupolit ja kellotorni seisovat yksityiskohtaisia koristeluja täynnä olevien seinien päällä. Tunnetuin osa kirkkoa on Filippo Brunelleschin suunnittelema kupoli.

Palazzo degli Uffizi - "Uffizin galleria"

Omatoimikokemus

Firenze kätkee sisäänsä jopa puolet Italian taideaarteista ja sen kuuluisin taidemuseo on Uffizi. Gallerian näyttelyissä on 1 500 mestariteosta, ja itse palatsissa yli 50 huonetta. Museosta on omistettu huoneita esim. Botticellin ja Leonardo da Vincin teoksille.

Piazza della Signoria

Omatoimikokemus

Kuuluisa aukio on täynnä vilskettä ja vilinää. Kesäisin aukea on erityisesti hääparien suosiossa. Piazzan reunalle sijoittuu kuuluisa Uffizin taidegalleria sekä kaupungintalona toimiva Palazzo Vecchio.

Ponte Vecchio

Omatoimikokemus

Firenzen keskustassa, joen yli kaartaa Ponte Vecchion silta. Sillan erikoisuus ovat sen kulta- ja koruliikkeet. Silta kojuineen, ihmismassoineen ja Vasarin käytävineen on melko erikoinen näky sillaksi ja siksi käymisen arvoinen.