Bonusta jokaisesta matkasta!

Kaupunkiloma Palmassa ja rantaloma Mallorcan rannikolla

Upea Mallorca nauttii taas suuresta suosiosta matkailijoiden parissa. Palma on tyylikäs ja yksi Euroopan viehättävimmistä pienistä suurkaupungeista ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikille aisteille. Kaupunkipäivien jälkeen on mukava jatkaa lomailua jollakin Mallorcan monista hiekkarannoista. Tällä matkalla näet ja koet monipuolisen Mallorcan!

Matka alkaa Palmasta, jossa vietetään ensimmäiset yöt. Seuraavat yöt voit valita joltakin Mallorcan upeista rantakohteista. Tutustu kohteisiin ja varaa oma unelmalomasi! 

Palma de Mallorcalta on lyhyt ja edullinen bussimatka kaikkiin saaren rantakohteisiin. Mallorcan hyvä bussiverkosto ulottuu lentokentälle asti eli sekä tulo- että lähtöpäivän kuljetukset onnistuvat myös kätevästi bussilla. Useat hotellit tarjoavat lisämaksusta lentokenttäkuljetuksia ja nämä kuljetukset tulee varata etukäteen.

Suoran bussikuljetuksen päässä ovat Palman lähellä olevat Playa de Palma, Palmanova, Magaluf ja Santa Ponsa, joihin busseja kulkee noin 20-30 minuutin välein. Myös pohjoisosan suosittuihin kohteisiin eli Puerto de Pollensaan jaAlcudiaan busseja liikennöi noin puolen tunnin välein. Bussi kulkee myös Alcudianlahden toiseen päähän Ca’n Picafortiin asti, eli majoitut sitten Alcudianlahden missä osassa tahansa, pääset bussilla lähelle hotelliasi. Matka-aika on reilu tunti. Cala d’Oriin mentäessä on bussilla kuljettaessa yksi vaihto.

Palma de Mallorcan ehdottomasti tunnetuin nähtävyys on kaupungin symbolinakin tunnettu La Seun katedraali. Tämä katedraali kuuluu oleellisena osana Palman kaupungin silhuettiin. Katedraalin toisella puolella kulkee Palman kaunis palmujen reunustama rantakatu ja toiselta puolelta alkaa Vanhakaupunki viehättävine kujineen, putiikkeineen, ravintoloineen ja kauniine arkitehtuureineen. Palma sykkii paikallista arkielämää kansainvälisellä matkustajajoukolla höystettynä ja kaupungista löytyy ostoksia hakevalle iso joukko erilaisia pikkukauppoja, ostoskeskuksia sekä myös ylellisiäkin liikkeitä. Palman ravintolat ja kahvilat kutsuvat puolestaan välillä istahtamaan ja nauttimaan rennosta tunnelmasta espanjalaisia ja mallorcalaisia makuja nauttiessa.

Alcudia on yksi Mallorcan suosituimmista rantalomakohteista. Pitkälle hiekkarannalle mahtuvat kaikki lomailijat, niin pariskunnat, perheet kuin kaveriporukat’sekä auringossa rauhallisesti lepäilevät tai hieman aktiivisempaa lomaa kaipaavat. Kaikkia yhdistää noin 14 kilometrin pituinen ranta välkehtivän turkoosinsinisen veden äärellä. Rannan varrelta löytyvät kaikki suositut Alcudianlahden lomakohteet kuten Playa de Muro sekä Ca’n Picafort sekä tietenkin Puerto de Alcudia kauniine satamineen. Vaikka Puerto de Alcudiassa on laajin valikoima kauppoja, ravintoloita ja baareja, on kaikilla Alcudian kaupunginosilla kuitenkin myös omat keskustansa kauppoineen ja ravintoloineen.

Puerto Pollensan viehättävä ja rauhallinen rantalomakohde huokuu espanjalaistunnelmaa. Tämä kalastajakylä sijaitsee pienessä poukamassa Mallorcan pohjoisosassa, jossa upea Serra de Tramuntanan vuoristo ulottuu lähes mereen saakka. Suurempaan Alcudiaan on noin 8 kilometriä ja sinne pääsee helposti esimerkiksi paikallisbussilla, jotka liikennöivät 20-30 minuutin välein.

Playa de Palma sijaitsee vain 10 kilometrin päässä Palmasta. Hyvinhoidettu ja siisti ranta sekä kaunis rantakatu kauppoineen ja ravintoloineen on hyvä vaihtoehto rantalomalle. Jos Palmasta jäi vielä jotain ostoksia tekemättä, on täältä nopea piipahtaa pääkaupungissa joko bussilla tai vaikkapa pyöräillen kaunista rantapyörätietä pitkin.

Palma Nova ja Magaluf ovat sulautuneet yhteen muodostaen eläväisen paikan rantalomailuun ja harrastamiseen. Palma Novassa on kolme rantaa lähellä toisinaan kun taas Magalufin puolella on yksi pitkä ranta. Kaikkien rantojen läheisyydessä on kävelykatuja, joiden varrella on kahviloita ja ravintoloita. Nähtävyyksiä tai paikallista elämää Palma Novasta ja Magalufista ei juurikaan löydy, mutta täältä on hyvä vuokrata vaikka auto ja lähteä etsimään mallorcalaista aitoa saarielämää.

Santa Ponsan sympaattinen kaupunki sijaitsee suojaisalla lahdella Palmanlahden länsipuolella. Vehreät istutukset suojaisassa poukamassa luovat hyvät olosuhteet täydellisiin rantalomapäiviin. Lomanvietto sujuu rennosti rannalla loikoillen tai urheillen. Lähistöllä ovat myös Ponienten ja Santa Ponsan golfkentät.

Cala d’Orin kuvankaunis kylä sijaitsee Mallorcan itärannikolla ja on yksi saaren kauneimmista kohteista. Upeat hiekkapoukamat, kauniit rantakalliot ja turkoosina välkehtivä meri luovat täydellisen ympäristön lomalle. Rauhallinen kylä on ainutlaatuisen viehättävä mataline valkoisine taloineen ja kauniine pinjapuineen.

Miksi Palma + rantaloma?
Kaupunkimatkailua ja rentouttavaa rantalomaa samalla matkalla
Päätät itse oman aikataulusi
Hyvät julkisen liikenteen yhteydet kohteiden välillä
Espanjalaisen ja kansainvälisten keittiöiden monipuolinen tarjonta
Kaupungin ja rantakohteen erilaiset aktiviteettitarjonnat
Hotelleja aikuiseen makuun
Pitkä rantalomakausi huhtikuusta lokakuuhun
Monipuolinen yhdistelmäloma

Matkat

Kaupunkiloma Palmassa (4 yötä) ja rantaloma Mallorcan rannikolla, lentäen Helsingistä

Helsinki - Palma
Palma (4 yötä)
Palma - valitsemasi rantakohde
Rantakohde (valitsemasi määrä öitä)
Palma - Helsinki
Vietä neljä yötä Mallorcan kauniissa pääkaupungissa Palmassa ja valitsemasi määrän öitä rantakohteessa. Valitse lähtöpäivä ja matkasi pituus omien lomasuunnitelmiesi mukaisesti. Rantasesonki ajoittuu huhti-lokakuulle. Matka sisältää lennot Helsingin ja Palman välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa


Kaupunkiloma Palmassa (2 yötä) ja rantaloma Mallorcan rannikolla, lentäen Helsingistä

Helsinki - Palma
Palma (2 yötä)
Palma - valitsemasi rantakohde
Rantakohde (valitsemasi määrä öitä)
Palma - Helsinki
Palman tyylikäs kaupunki tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikille aisteille. Kaupunkipäivien jälkeen on mukava jatkaa lomailua jollakin Mallorcan ihanista hiekkarannoista. Matka sisältää lennot Helsingin ja Palman välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa. Rantasesonki ajoittuu huhti-lokakuulle.


Kuvia Palmasta ja Mallorcan rantakohteista

Reitti ja kohteet

Reittikartta
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
15 °C
huhtikuu
19 °C
heinäkuu
31 °C
lokakuu
26 °C