Bonusta jokaisesta matkasta!

Tulen ja jään Islanti -Road Trip

Islannin kierros kysyy hyviä istumalihaksia, sillä ajomatkaa on paljon. Samalla se tarjoaa uskomattomia luontoelämyksiä kun iki-jäät kohtaavat maan alta pulppuavat lähteet. Islannin karu luonto tarjoaa elämyksellisiä hetkiä ja valokuvauksellisia kohteita. Olemme tehneet sinulle reitin ja keränneet vinkit nähtävyyksistä.

Islannin luonto on ainutlaatuista. Karu maa kannattelee niin ikiroutaisia jäätiköitä kuin kuumaa vettä syökseviä lähteitä. Laavakivet muistuttavat maanalla uinuvista tulivuorista. Islannin saari on keskiosastaan asumaton. Saaren ympäri kiertää yksi tie, tie numero 1. Road tripille lähteneen on siis mahdotonta eksyä matkallaan. Reitti kulkee alavalta länsirannalta, kuumien lähteiden, valaiden ja lunnien pohjoiseen, sieltä jäiselle länsirannikolle ja lopulta luonnonihmeitä, mutta myös matkailijoita kuhisevaan etelään. Islanti on loistava kohde luonnosta nauttivalle matkaajalle. Islannissa ajokeli on talvisin huono. Siksi Road Trip matkamme ovat myynnissä huhtikuusta syyskuun loppuun.

Islannissa matkaavan tulee ottaa huomioon, että maata hallitsee luonto. Sen nähtävyyksiä saa ihastella, mutta samalla sen oikullisuutta tulee kunnioittaa. Islannin kierroksen ajopäivät ovat pitkiä ja kierroksemme ohjaa sinut maan ympäri myötäpäivään. Näin pääset ajamaan suojaisempaa sisäkaistaa. Lisäksi useampi päivä Reykjavikissa ennen paluulentoa antaa aikaa reagoida yllättäviin tilanteisiin. Islantilaiset ovat ymmärtäneet ettei kaikki ole niin minuutin päälle, maassa matkaavan kannattaa ottaa sama asenne.

Matkan ensimmäinen kohde on Akureyri. Pienestä satamakaupungista lähtevät monet valaiden tarkkailuretket. Kaupunki on myös portti Pohjois-Islannin suositulle Diamond Circle -luonnonnähtävyyskierrokselle. Akureyristä matka jatkuu itärannikolle. Sen merkittävimpiä elementtejä on jää, sillä se on koti ikiroutaiselle Vatnajökull-jäätikölle. Maisemiltaan itä on lännen rannikkoa jylhempää, kun lumihuippuiset laet kohoilevat merestä. Suuri osa Islannin tunnetuimmista nähtävyyksistä sijoittuu etelään. Kun matka jatkuu kohti Reykjavikia, kohdataan upeita vesiputouksia. Kuuluisassa Vík:n kylässä voit käydä tutkimassa vulkaanisen tuhkan värjäämää Mustaa rantaa.

Matkasi lopuksi voit päättää montako yötä haluat viettää Reykjavikissa. Pieni pääkaupunki on suloinen ja siihen tutustuminen sujuu joutuisaan. Reykjavikin lähistöllä on kuitenkin valtavasti upeita luontoelämyksiä, joille kannattaa myös jättää aikaa. Suurimman osan niistä kohtaat, kun varaat päivän Kultaiselle kierrokselle.

Halutessasi voit varata kauttamme vuokra-auton matkaasi. Auto varataan lisäpalveluista matkavarauksen yhteydessä, matkapaketin perushinnan päälle. Mikäli varaat vuokra-auton kauttamme, annamme sinulle hyvän ohjeistuksen auton noudosta ja palautuksesta matkaohjelmassasi. Päivystysnumeromme palvelee sinua koko matkan ajan. Voit myös varata road tripin ilman vuokra-autoa ja hoitaa kuljetuksen tai autovuokrauksen itse.

Miksi matkustaa Road Tripille Islantiin?
Upea vulkaaninen luonto!
Luontoelämyksiä, joita et voi kohdata missään muualla
Vastaelementtien jään ja tulen kilpailu
Turvallinen ja helppo maa autoilla

Matkat

Tulen ja jään Islanti -Road Trip

Helsinki–Reykjavik
Keflavik–Akureyri
Akureyri (2 yötä)
Akureyri–Höfn
Höfn (2 yötä)
Höfn–Reykjavik
Reykjavik (2-4 yötä valinnastasi riippuen)
Reykjavik–Blue Lagoon–Keflavik
Reykjavik–Helsinki
Kierrä ympäri Islannin helposti ja luotettavasti. Matkaan kuuluu lennot Reykjavikiin ja 2 yö Akureyrissä, 2 yö Höfnissä, 2–4 yötä Reykjavikissa.


Tulen ja jään Islanti -Road Trip (lisäyö Keflavikissa)

Helsinki-Reykjavik
Keflavik ja Blue Lagoon
Keflavik-Akureyri
Akureyri (2yötä)
Akureyri-Höfn
Höfn (2 yötä)
Höfn–Reykjavik
Reykjavik (2-4 yötä valinnastasi riippuen)
Reykjavik–Keflavik
Reykjavik-Helsinki
Ota matkallesi rauhallisempi alku viettämällä lennon jälkeen 1. yö Keflavikissa. Muuten matkan kulku on sama kuin Tulen ja jään Islanti Road Tripillä.


Kuvia kohteista

Reitti ja kohteet

Reittikartta
Tietoa
Päivälämpötilat
maaliskuu
3 °C
kesäkuu
12 °C
elokuu
12 °C
joulukuu
1 °C

Katso upea video Islannin luonnosta Youtubesta