Bonusta jokaisesta matkasta!

Narva-Jôesuu

Narva-Jôesuu on pieni kylpyläkaupunki kahden suuren vesistön välissä Suomenlahden rannalla ja Narva-joen suulla. Kaupunki on tunnettu pitkästä hiekkarannasta,joka monen mielestä on Viron parhaita. Isompi Narvan rajakaupunki sijaitsee vain 14 kilometrin päässä.

Narva-Jôesuu on noin 3 500 asukkaan kylpyläkaupunki Suomenlahden rannalla Itä-Virumaan maakunnassa, Viron koillisnurkassa. Nimensä mukaisesti Narva-Jôesuu sijaitsee Narvajoen suussa, vain 14 kilometrin päässä Narvan kaupungista. Kaupunkia reunustaa noin seitsemän kilometriä pitkä, erittäin hienohiekkainen uimaranta, jota moni sanoo myös Viron kauneimmaksi.

Kaupunki on ihanteellinen paikka rentoutumiseen; vehreät kadut, pikkukaupungin rauha ja maalauksellinen merenranta virkistävät kehoa ja mieltä. ”Kultaisella kolmekymmenluvulla” Narva-Jôesuuta kuvailtiin Itämeren Helmeksi ja Eestin Rivieraksi. Viron itäisimpään kaupunkiin Narvaan on vain lyhyt ajomatka. Siellä on helppo piipahtaa esim. ostoksilla tai katsomassa Narvan nähtävyyksiä, joista tunnetuin lienee Narvan linnoitus Venäjän rajalla.

Lisää Narva-Jôesuusta

Narva-Jôesuuhun on helppo mennä omalla autolla, jolloin matkalle jää monia käymisen arvoisia kohteita. Myös bussiliikenne Tallinnasta palvelee hyvin. Tallinnasta Narva-Jôesuuhun on matkaa noin 200 kilometriä. Narva-Jôesuun keskusta on pieni, joten kävellen tai pyörällä on helppo liikkua alueella. Pyörän voi vuokrata muun muassa Meresuu Spa kylpylästä. Rajakaupunki Narva sijaitsee noin puolen tunnin bussimatkan päässä.

Narva-Jôesuusta löytyy pieni elintarvikeliike. Paremmat ostosmahdollisuudet ovat Narvassa, josta löytyy enemmän kauppoja sekä myös ostoskeskuksia.

Parhaat ravintolat löytyvät kylpylähotelleista. Narvasta löytyy enemmän ravintoloita, mutta sekään ei ehkä ole mitenkään kulinaristinen kohde. Narvassa monet ravintolat ovat keskittyneet Peetri plats -aukion vieressä olevaan korttelistoon. Narva-Jôesuussa ei ole iltaelämää, eikä Narvan iltaelämä ole suositeltavaa.

Elokuussa vietetään Narva-Jôesuun kaupungin päiviä, joka on kaupungin suurin tapahtuma. Lähes viikon ajan ohjelmassa on runsaasti kulttuuri- ja urheilutapahtumia. Joka vuosi pidetään myös hiekkaveistosten kilpailu, merimailijuoksu, naamiaiset ja non-stop konsertti.
Narvan linnassa on erilaisia tapahtumia huhti-syyskuussa ja kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna vietetään Narva-päiviä. Syyskuun alussa kaupungin suurin tapahtuma on vuosittaiset Narvan Oopperapäivät, jotka kokoavat huippuesiintyjiä ympäri maailmaa.

Narvan kaupunki on mukava päiväretkikohde joko omalla autolla tai bussilla. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on Narvan linnoitus Venäjän rajalla.

Sillamäen kaupunki sijaitsee Suomenlahden rannalla, Sõtke-joen suulla, noin 20 km päässä Narva-Jôesuusta. Teollisuutensa vuoksi kaupunki oli neuvostoaikaan tunnettu suljettuna kaupunkina, aina vuoteen 1991 asti. Nykyään kaupungissa voi kohdata sodanjälkeisiin stalinismin ajan rakennuksiin, klassisiin puistoteihin ja museoihin.

Lähde jännittävälle purjeveneristeilylle Suomenlahdelle! Tarkemmat tiedot löytyy Diana Yachtin kotisivuilta.

Miksi matkustaa Narva-Jôesuuhun?
Maalaukselliset merenranta maisemat
Monille vielä tuntematon kylpyläkaupunki
Omassa rauhassa, mutta lähellä Narvan kaupunkia.
7 km pitkä uimaranta

Matkat

Narva-Jôesuun kylpyläloma junalla

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Narva
Narva-Joesuu (valitsemasi määrä päiviä)
Narva-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Lähde Narva-Joesuuhun junalla, voit itse valita matkasi pituuden.


Narva-Jôesuun kylpyläloma junalla + 1 yö Tallinnassa

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Narva
Narva-Joesuu (valitsemasi määrä päiviä)
Narva-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Tallinna-Helsinki
Lähde tutustumaan Narva-Jõesuun pitkiin kylpyläperinteisiin ja yhdistä matkaasi myös Tallinnan hotellimatka! Matkat Tallinnasta Narvaan taittuvat joustavasti oman aikataulusi mukaisesti junalla!


Narva-Jôesuun kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Narva-Joesuu
Narva-Joesuu (valitsemasi määrä päiviä)
Narva-Joesuu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Kylpylämatkalle Narva-Joesuuhun voit lähteä joustavasti omalla autolla minä päivänä haluat.


Narva-Jôesuun kylpyläloma + 1 yö Tallinnassa

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Narva-Joesuu
Narva-Joesuu (valitsemasi määrä päiviä)
Narva-Joesuu-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Helsinki
Matkalla vietät haluamasi määrän päiviä Narva-Joesuussa ja yhden lisäyön Tallinnassa ennen kotiinpaluuta.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Narva-Jôesuun matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Narva-Jôesuusta

Rantaa pitkin oli mukava kävellä.
Acki
Olen iloisesti yllättynyt kauniista ympäristöstä!
Eeva
Narva-Joensuu on ympäristönä kaunis ja siellä sielu lepää.
Mira
Kaunis luonto!
Ankku
90% suosittelee matkojamme Narva-Jôesuuhun

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
toukokuu
16 °C
kesäkuu
19 °C
heinäkuu
20 °C
elokuu
20 °C