Bonusta jokaisesta matkasta!

Sorrento

Pieni ja idyllinen Sorrento sijaitsee Napolinlahdella rantakallioiden sylissä. Itsessäänkin Sorrento on hyvin suosittu lomakohde, mutta se on myös lähellä useita erittäin tunnettuja turistikohteita, kuten Pompeiji, Napoli, Caprin saari ja upea, Unescon suojelema Amalfin rannikko, jossa sijaitsee ihania kyliä kuten Positano.

Sorrenton pääkadun, Corso Italian, sekä keskustorin, Piazza Tasson, ympäriltä löydät muotiliikkeitä, kahviloita, ravintoloita, idyllisiä kujia ja kauniita kukkaistutuksia. Paikallinen ruoka on suussa sulavan herkullista ja ostosmahdollisuudet ovat hyvät. Sorrentossa on kaksi satamaa, Marina Grande (suuri satama) ja Marina Piccolo (pieni satama). Niiden välissä on laitureille rakennettu ranta-alue, jonne voi mennä nauttimaan auringosta. Koska kaupunki kohoaa jyrkkinä kallioina merestä, perinteistä hiekkarantaa ei ole.
Suuren ja pienen sataman lisäksi Sorrenton nähtävyyksiä ovat Duomo – tuomiokirkko, Chiesa di San Francesco, Villa Comunale-puisto sekä Museo Correale ja Museo Bottega della Tarsia Lignea.

Lisää Sorrentosta

Kauneimmillaan Sorrento on huhtikuulta lokakuun loppuun. Kesäkuukausina kohde tarjoaa takuuvarmaa lämpöä ja aurinkoa. Kesälomakuukaudet ovat vilkkaita ja turisteja on alueella paljon.

Sorrenton keskusta on kompakti, joten näet aluetta kattavasti kävellen. Bussi- ja rautatieasema ovat keskustassa ja Sorrenton satamasta lähtee lauttoja Amalfin rannikolle, Napoliin, Caprille sekä Ischialle. Pompeijiin ja Napoliin pääset näppärästi myös paikallisjunalla. Amalfin huikean rannikkotien voit ajaa myös vuokra-autolla. Autolla liikkuessa kannattaa huomioida, että tiet ovat osittain kapeita ja kulkevat korkealla vuoren rinteitä myötäillen. Ruuhkiin tulee varautua ja parkkipaikkoja etenkin sesonkiaikoina voi olla vaikea löytää.

Hyvä ostospaikka Sorrentossa on centro storico -vanhakaupunki kävelykatuineen ja kapeine kujineen. Myös Piazza Tasso -aukiolta löydät runsaasti liikkeitä. Suosittuja tuliaisia Sorrenton alueelta ovat erilaiset nahkaiset tuotteet, taide, käsityöt, elintarvikkeet ja erityisesti limoncello, sitruunaviina. Ravintolaruoka on herkullista ja monipuolista sekä hintatasoltaan pääsääntöisesti edullista. Tyypillinen paikallinen annos on gnocchi a la sorrentina eli tomaattikastikkeessa ja mozzarellajuustossa uunissa paistettua gnocchia. Sorrentossa syödään myös runsaasti mereneläviä, suosituimmillaan pastan seassa tai pizzan täytteenä. Mozzarellan kuuluu täällä olla mozzarela di bufala eli puhvelinmaidosta tehtyä. Jälkiruokaa ei voi unohtaa, sillä paikallinen gelato jäätelö sekä erilaiset kakut ja leivokset vievät kielen mennessään.
Kesäisin Sorrenton yöelämä vilkastuu huomattavasti. Drinkkibaareja ja viehättäviä terasseja on useita. Fauno Notte klubi ydinkeskustassa on Sorrenton suosituin yökerho.

 

Miksi matkustaa Sorrentoon?
Lähellä useita merkittäviä nähtävyyksiä
Monipuoliset päiväretket
Upeat rannikkomaisemat
Suotuisa ilmasto, lämpö ja aurinko
Paikallisia herkkuja tarjoavat kahvilat ja ravintolat

Matkat

Sorrenton lomamatka, lennot Napoliin

Helsinki-Sorrento
Sorrento
Napoli-Helsinki


1 yö Roomassa + valitsemasi määrä öitä Sorrentossa, lennot Roomaan

Helsinki-Rooma
Rooma
Sorrento
Rooma–Helsinki
Matka sisältää meno-paluulennot Roomaan valitsemassasi aikataulussa, yhden yön majoituksen Roomassa ja majoituksen Sorrentossa valituille päiville aamiaisin.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
12 °C
huhtikuu
19 °C
heinäkuu
30 °C
lokakuu
22 °C

Lue lisää Sorrentoon suuntautuvista matkoistamme