Bonusta jokaisesta matkasta!

Ihastuin Vihulaan!

Ihastuin Vihulaan ja päätin kertoa hieman tuosta Pohjois-Virossa sijaitsevasta kartanosta. Täällä lähes aika pysähtyi ja yhden yönkin matka tarjosi täydellisen irtioton arjesta. Matkasta Vihulaan oli puhuttu ja haaveiltu jo useamman vuoden ajan, mutta vihdoin reissu saatiin sovittua ja haaveesta tuli totta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan kai pitäisi todeta. Tätä kannatti ainakin odottaa!

Vihulan kartano on noin 90 kilometrin päässä Tallinnasta, ja ajomatkaan menee noin tunti. Kartanon historia ulottuu 1500-luvulle ja kauniissa miljöössä on peräti 27 rakennusta. Rakennukset ovat entisöity ja remontoitu kauniisti niin majoitustiloiksi kuin muuhunkin käyttöön. Rakennuksista löytyy majoituksen lisäksi mm. pieni kuntosali, uima-allas, saunoja, kauneushoitola, kokoustiloja ja viskimuseo. Mitäpä olisi kartano myöskään ilman omaa tuuli- ja vesimyllyä.

Kaunis miljöö ja Lahemaan kansallispuiston luonto houkuttelevat tutustumaan ympäristöön. Polkupyöriä, soutuveneitä ja golfkärryjä on mahdollista vuokrata Vihulasta. Myös piknikeväät saa ostettua paikan päältä, jos innostuu lähtemään piknikille. Kartano sijaitsee vain 4 kilometrin päässä merenrannalta, joten halutessaan pääsee viettämään vaikka rantaelämää. Sagadin Kartano sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Vihulasta, joten sinne voi lähteä tutustumaan vaikka kävellen tai pyörällä. Lisäksi alueelta löytyy frisbeegolfkenttä ja minigolfrata, jos aktiviteetteja kaipaa lisää.

Omalla autolla matkustavien on helppo poiketa Sagadin kartanon lisäksi myös Palmsen kartanolla, joka on lähes matkan varrella Tallinnasta Vihulaan ajettaessa. Tämä onkin oivallinen kohde, jos kartanot kiinnostavat! Mikäli viettää pidemmän aikaa Vihulassa, voi tehdä päiväretken Rakvereen. Matkaa tulee noin 30 kilometriä suuntaansa.

Kenelle suosittelisin – No ihan kaikille!

Pariskunnille. Paikka sopii loistavasti romanttisen viikonlopun viettoon ja irtiottoon arjesta. Miksei vaikka häämatkallekin. Häitä kartanossa järjestetään paljon, joten jos haaveilet häistä Virossa, on tämä varsin potentiaalinen paikka siihenkin. Vinkkinä kuulimme myös, että Vihulan alueelta löytyvä herttainen pieni teehuone on suosittu paikka vuokrata, jos haluaa kosia matkallaan. Tunnelmallinen ravintola kuuluu Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon tarjoten näyttäviä gurmeeannoksia.

Perheille. Etenkin jos lapset ovat vähän pienempiä, paikka toimii hyvin. Lääniä temmeltää löytyy! Pihamaalla on muutama keinu ja kotieläimiä, kuten lampaita ja pupuja. Veikeä minigolfkenttä sopii ajanvietteeksi myös perheille. Samoin ajelu golfkärryllä innostaa varmasti perheen lapsiakin.

Vanhemmille ihmisille. Täällä saa nauttia rauhasta ja ihailla miljöötä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että portaita on melko moniin huoneisiin ja huoneita useissa eri rakennuksissa eli kävelyä tulee väkisin hieman. Omalla autolla matkustettaessa kannattaa poiketa Sagadin ja Palmsen kartanoissa, jotka ovat matkalla Tallinnasta Vihulaan.

Ryhmille. Ryhmille Vihula tarjoaa kokoustilojen lisäksi paljon aktiviteetteja. Illaksi voi vuokrata oman saunatalon, jossa on pihalla palju. Saunomisen lomassa voi pitää vaikka oman discon.
Tallinnasta Vihulaan ja takaisin Tallinnan satamaan oli hyvät opasteet eli ilman navigaattoriakin olisi matkalla pärjännyt. Ensikertalaisetkin selvisivät hyvin automatkasta. Ja toki, jos ei halua autolla lähteä Viroon, niin kannattaa tutustua kuljetuksellisiin matkoihin. Ostosmahdollisuuksia ei ole, mutta aina voi käydä kotimatkalla Tallinnassa ostoksilla. Tosin kukapa niitä kaipaakaan tuolla kartanon rauhassa.

Tänne täytyy päästä uudelleen! Ja ensi kerralla pidemmäksi aikaa. Lämmin suositus kaikille!