Bonusta jokaisesta matkasta!

Tartossa on monipuolinen hotellivalikoima

Virkailijamme kävivät tutustumassa Tarttoon ja sen hotellitarjontaan. Tartossa on hyvä tarjonta hotelleja ja kaupunki on mielenkiintoinen matkakohde!

Tallinnasta Tarttoon on matkaa vajaa 200 kilometriä ja matka kestää bussilla noin 2,5 tuntia. Matkalla Tarttoon ehtii esimerkiksi ihastella haikaroita, joiden pesiä näkyy tien varressa.

Tallinnasta Tarttoon ajettaessa taukopaikkana on kahvila, joka sijaitsee vanhassa myllyssä.

blogi-virkailijamatka-tartto-mylly

Dorpat hotelli

Dorpat hotelli sijaitsee rauhallisella paikalla Emajoen varrella, lyhyen matkan päässä keskustasta. Aivan hotellin vieressä on Tasku-kauppakeskus ja lisäksi hotellin läheisyydessä sijaitsee erilaisia aktiviteetteja, kuten Ahhaa-tiedekeskus ja vesipuisto.

Hotellin yleiset tilat siistit ja viihtyisät ja hotellissa on myös mahdollisuus saada kauneus- ja terveyshoitoja. Aamupala oli melko runsas, saatavilla myös gluteenitonta leipää.

Dorpat hotellissa on 205 huonetta. Hotellin standard-huoneet ovat kohtuullisen tilavia ja kulkutilaa jäikin sänkyjen ympärille tarpeeksi. Hotellin erikoishuoneista superior-huoneet ovat samankokoisia kuin Standard-huoneet, mutta varustelultaan ne ovat hieman parempia (kahvikone ja kylpytakit) ja niistä on näköala joelle. Dorpatin sviitit ovat todella tilavia sekä hyvin varusteltuja ja niissä on joko sauna tai kylpyamme.

Hotelli oli kaiken kaikkiaan viihtyisä perushotelli ja se sopii hyvin myös perheille ja pienille ryhmille. Hotellia voi ehdottomasti suositella, jos etsii Tartosta perushotellia.

blogi-virkailijamatka-tartto-dorpat

London hotelli

London hotelli sijaitsee Tarton vanhankaupungin välittömässä läheisyydessä. Hotellissa 60 huonetta neljässä kerroksessa. Huoneluokkina löytyvät standard ja delux huoneet sekä sviitit. Huoneista on näkymä vanhaankaupunkiin tai hotellin sisäpihalle. Hotellissa on käytetty paljon värejä.

Klassisesti ja minimalisesti sisustetuissa standard-luokan huoneissa on ilmaistointi. Tilavissa Deluxe huoneissa on jokaisessa kerroksessa oma värimaailmansa. Hotellin kolme sviittiä ovat kaikki keskenänsä erilaisia. Kahdessa sviiteistä on kaksi huonetta ja yhdessä yksi huone. Kaikissa sviiteissä on sauna ja kylpyamme.

Hotellin Polpo ravintola on todella viihtyisä kaarikattoineen ja selkeine sisustuksineen.

blogi-virkailijamatka-tartto-london

Lydia hotelli

Lydia hotelli sijaitsee Tarton Raatihuoneentorin takana Toomemäen rinteellä. Hotellilta on bussiasemalta 900 metriä, juna-asemalle 1,3 kilometriä ja lentoasemalle 10 km.

Hotellissa on 70 huonetta, joista 49 kappaletta on klassikko huoneita. Klassikko huoneet sijaitsevat rakennuksen uudessa osassa ja niistä avautuu näköala Toomemäelle tai sisäpihalle. Hotellin uudessa osassa on myös 12 superior huonetta näköalalla Raatihuoneentorille, Toomemäelle tai Pirogovinpuistoon. Tilavissa superior huoneissa on kokolattimatto ja allergiaa aiheuttamattomat vuoteet. Monessa superior -huoneessa on lisäksi vuodesohva tai nojatuoli.

Hotellin 5 executive huonetta sijaitsevat rakennuksen vanhassa/entisöidyssä osassa. Hotellin neljästä sviitistä kolme on uudessa osassa ja yksi entisöidyssä osassa.

blogi-virkailijamatka-tartto-lydia2

Lydia hotellissa on ilmainen WIFI koko hotellissa. 1. kerroksessa on itsepalvelu Lounge, jossa on mahdollisuus rentoutua, katsella televisiota, käyttää tietokonetta ja tulostaa (lisämaksusta). Ilmainen matkatavarasäilytys löytyy hotellin 1. kerroksessa. Hotellivieraiden käytössä ovat myös Spa-lounge ja kuntosali.

Hotellin ravintola Holm on mainittu White Guide Nordic 2017 -ravintolaoppaassa yhtenä pohjoismaiden parhaana. Holm ravintolassa tarjoiltava hotelliaamiainen on runsas noutopöytä sekä a la carte.

Pysäköinnin osalta hotellin ympäristö kuuluu Tarttossa A-pysäköintivyöhykkeeseen. Pysäköinti alueella on maksullista arkipäivisin klo 8-18. Viikonloppuisin ja valtiollisina juhlapyhinä pysäköinti on maksutonta. Hotellin sisäpihalla maksullinen 11-paikkainen aidattu pysäköintialue, johon pysäköintipaikka on varattava etukäteen.

blogi-virkailijamatka-tartto-lydia1

Hotelli Pallas

Hotelli sijaitsee aivan Tartton keskustassa pääkadun varrella, kävelykadun päässä. Hotellissa on käytetty värejä sekä vastaanotossa, käytävillä että huoneissa.

Hotellissa on viidessä kerroksessa 61 huonetta, jotka ovat kaikki väritykseltään erilaisia. Huoneista 55 on standard -huonetta, 4 de lux- huonetta  ja 2 sviittiä. Kaikissa huoneissa on ilmaistointi. Huoneissa on kokolattiamatot, mutta löytyy myös allergiahuoneita, joissa ei ole kokolattiamattoa. Hotellissa on lisäksi joitakin savullisia huoneita. Huoneissa on isot ikkunat.

Hotelli on erittäin siisti. Hotellista löytyy pienehkö ( 40 hlöä) kokoustila. Big Ben, ravintolassa tarjoillaan myös hotelliaamiainen.

blogi-virkailijamatka-tartto-pallas

Tartu-hotelli

Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla keskustassa. Hotellin vierestä löytyvät muun muassa Tasku-ostoskeskus ja Ahhaa-tiedekeskus.

Hotellin julkisivu ja vastaanotto ovat vaatimattomia. Hotellin yleiset tilat sekä sen 118 huonetta ovat siistejä ja hyvää perustasoa. Kaikissa huoneissa on ilmastointi. Uudet superior-huoneet valmistuneet huhtikuussa 2017 ja niissä on kokolattiamatot, hyvä sänky ja tyyny

Toukokuussa 2017 on hotelliin avattu uusi kuntosali ja saunaosasto, jossa 2 poreallasta, saunat ja hieno näköala saunaosastolta.  Hotellin aamiainen oli hyvää perustasoa.

blogi-virkailijamatka-tartto-tartu

V Spa

V Spa on jouluna 2016 avattu kylpylä- ja konferenssihotelli loistavalla sijainnilla aivan kaupungin keskustassa. Hotelli sijaitsee Kvartal-liikekeskuksen yhteydessä. Liikekeskuksesta löytyy erilaisia myymälöitä ja ruokapaikkoja.

V Spa hotelli on yleisilmeeltään tyylikäs/muodikas ja nykyaikainen. Se sopii vaativampaakin makuun, niin perheille kuin liikematkustajillekin. Hotellin vastaanoton takaseinällä on hieno vesielementti joka pistää silmään heti hotellille saavuttaessa.

Hotellissa yhteensä 79 huonetta, jotka ovat luokaltaan superior huoneita, deluxe huoneita, erikoissuunniteltuja studiohuoneita sekä kaksi luksussviittiä. Huoneissa kokolattiamatot, mutta myös allergiahuoneita parkettilattialla löytyy. Huoneet ovat siistejä ja sopivan tilavia. Värimaailma on harmoninen ja huoneissa ja yleisissä tiloissa on kivoja yksityiskohtia.

Superior huoneissa on minibaari, Spa-kylpytossut, aamutakki, hiustenkuivain, Led-Tv, puhelin, minikassakaappi, silitystarvikkeet, Wi-Fi, vedenketin ja hygieniatarvikkeet. De Lux huoneen varustelu on sama, mutta huone on tilavampi ja sieltä löytyy poreamme. Sviitti koostuu kahdesta huoneesta (makuuhuone ja olohuone, olohuoneessa sohvaryhmä). Huoneissa on lisävuodemahdollisuus.

Hotellikokonaisuuteen kuuluu lisäksi muun muassa yksi Baltian suurimmista kylpyläkeskuksista, hoito-osasto, ravintola Joyce, aulabaari ja hotellin 2. kerroksessa sijaitseva konferenssikeskus, jossa on  5 erikokoista salia. Varustukseen kuuluu huipputason äänentoistolaitteet, projektorit ja valkokankaat. Lapsille löytyy leikkihuone.

Hotellin vesi- ja saunamaailmassa on 11 erilaista uima- ja poreallasta (myös lastenallas), allasbaari, puulämmitteinen sauna, Kataja sauna, Venäjän banja, höyrysauna, kylmävesiallas, suolakivi -sauna ja suola- höyrysauna, suola-allas, levähdysalue sekä kuntosali. Uima-allasosastolla on lisäksi hienoja valoefektejä. Hoito-osastolla löytyy hoitoja niin naisille kuin miehille kuin lapsillekin. Myös raskaana oleville löytyy sopivia hoitoja.

blogi-virkailijamatka-tartto-vspa

Ruutikellari

Tarton matkalla käytiin testaamassa myös Ruutikellari ravintola.

Ruutikellari on mukavan tunnelmallinen ravintola kävelymatkan päässä Raatihuoneen torista. Rakennus on nimensä mukaisesti vanha ruutikellari:) Ravintolan ruokalista on erittäin monipuolinen ja annokset ovat isoja! Alkuruokavaihtoehtoina on esim. erilaisia keittoja taikinakuoressa ja monipuolisia salaatteja. Pääruokavaihtoehtoja on myös monia, joten varmasti löytyy kaikille sopiva vaihtoehto. Jälkiruokaakin löytyy, jos vaan enää jaksaa syödä alkuruoan ja pääruoan jälkeen.

Ruutikellarissa on tarjolla elävää musiikkia on kerran viikossa. Meidän siellä ollessa bändi tuntui ainakin hyvin tasokkaalta.

Ruutikellari on suosittu kaikenikäisten keskuudessa, opiskelijoista keski-ikäisiin.

blogi-virkailijamatka-tartto-ruutikellari

Kaiken kaikkiaan Tartto on mielenkiintoinen ja kiva matkakohde, jonne virkailijammekin matkustaisivat uudestaan.