Bonusta jokaisesta matkasta!

Virkailijamatkalla Pärnussa

Länsisatamassa pääsimmekin ihastelemaan uutta T2-terminaalia.

Olimme Ikaalisten Matkatoimistosta pienellä virkailijaporukalla tutustumassa Viron kesäpääkaupunkiin Pärnuun maaliskuun lopussa. Vielä ei täysi kesä kuitenkaan reissumme ajankohdalla ollut, vaikka menopäivänä saimmekin Pärnussa nauttia ihanasta auringonpaisteesta. Lähdimme aikaisin aamusta kohti Helsinkiä pikkubussilla ja Länsisatamassa pääsimmekin ihastelemaan uutta T2-terminaalia. Uusi terminaali on hieno ja valoisa rakennus, josta Star ja Megastar liikennöivät. Liput saimme kollegaltamme matkanjärjestäjätiskiltä terminaalin ensimmäisestä kerroksesta ja nousimme rullaportaat ylös odottamaan laivaan nousua. Nousu Megastarille oli vaivatonta, sillä terminaalirakennuksesta laivaan on vain noin 60 metriä matkaa!

Meille oli varattuna ruokailu Delight Buffet -ravintolassa ja runsaalla aamiaisella olikin hyvin valinnanvaraa ja maukasta ruokaa tarjolla.

Mennessä taitoimme merimatkan uudella Megastar-laivalla. Meille oli varattuna ruokailu Delight Buffet -ravintolassa ja runsaalla aamiaisella olikin hyvin valinnanvaraa ja maukasta ruokaa tarjolla. Myös gluteenitonta ruokaa järjestyi ja apua sai henkilökunnalta. Megastarilla on panostettu matkustusmukavuuteen ja laivalla on useita lounge-alueita. Sitting lounge on ilmainen alue kaikille matkustajille ja siellä voi istuskella matka-ajan rauhassa vaikkapa merimaisemia ihaillen. Paikan Comfort-loungesta voi varata pienestä lisämaksusta ja siellä tarjolla on alkoholittomia virvokkeita sekä suolaista ja makeaa naposteltavaa matkan ajaksi. Business-lounge on niin ikään lisämaksullinen ja hintaan kuuluvat muun muassa buffet-ruoka, virvokkeet, päivän lehdet ja WiFi. Menomatkalla saimme ryhmärämämme kanssa ajan kulumaan laivan tiloja tutkien ja etenkin Traveller Superstoressa kierrellen. Myymälä on valtava ja valikoimassa oli todella monipuolisesti erilaisia tuotteita makeisista ja mausteista aina alkoholijuomiin, vaatteisiin ja asusteisiin!

blogi-virkailijamatka-2017-parnu-inge-villa

Matka Tallinnasta Pärnuun jatkui pikkubussillamme ja kyytiin saimme satamasta oppaan, joka kertoi meille ajomatkan aikana Virosta, Tallinnasta ja Pärnusta. Oppaalla oli paljon mielenkiintoista kerrottavaa ja hauskoja tarinoita! Pärnuun päästyämme oli aika aloittaa hotellikierroksemme.

Ensimmäisenä tutustuimme Inge Villaan, joka on aivan rannan läheisyydessä sijaitseva pieneen omakotitaloon tehty huvilamainen hotelli. Hotellissa on sauna, ruokasali, yhteiskäytössä olevia parvekkeita ja suojaisa ulkoterassi, josta löytyy asiakkaiden vapaassa käytössä oleva kaasugrilli. Hotellissa tarjoillaan ainoastaan aamiaista, mutta ravintoloihin ja muihin keskustan palveluihin on lyhyt matka. Hotelli oli todella kotoisa ja sijainti erinomainen.

blogi-virkailijamatka-2017-parnu-rannahotelli

Seuraavaksi suuntasimme Rannahotelliin, joka nimensä mukaisesti sijaitsee rantapromenadin varrella. Hotelliin on tehty vuonna 2016 täydellinen remontti sisätiloihin ja Alvar Aallon aikanaan suunnittelema ulkokuori kätkee sisäänsä uusitut, merellisen raikkaat huoneet, jotka kutsuvat nauttimaan kesäpäivistä! Huoneita on niin puiston kuin meren puoleltakin ja osassa huoneista on parveke. Hotellista löytyy ravintola ja baari sekä Anika Spa -hoito-osasto, josta voi varata itselleen vaikkapa käsi- tai jalkahoidon tai rentouttavan hieronnan.

Seuraava kohteemme oli ylellinen Estonia Resort Hotel & Spa -kylpylä, joka sijaitsee huvila-alueella lähellä merenrantaa sekä keskustaa. Kylpylästä ja sen läheltä löytyy monipuolisesti eri palveluita. Hotelli on avattu kesällä 2015, jolloin neljän tähden kylpylä sai aivan uuden ilmeen.

blogi-virkailijamatka-2017-parnu-estonia-resort

Sauna-osastolta löytyy monta eri saunaa, mm. suolasauna sekä hauskana yksityiskohtana Joy-sauna, joka on lapsille suunniteltu sauna mietoine löylyineen ja keskellä tätä saunaa sijaitsee vesiallas, jossa leikkiin houkuttelevat keltaiset kylpyankkat. Pienestä lisämaksusta pääsee kokeilemaan Kuolleenmeren allasta, jossa on oikeasta Kuolleestamerestä tuotettua suolaa, eli kelluminen onnistuu kaikilta ihan varmasti!

estonia-medical-011

Luksuskylpylästä jatkoimme matkaa terveyskylpylä Medical Spa & Hotel Estoniaan. Tämä kylpylä on vaatimaton kahden tähden hotelli ja kylpylästä saatavat hoidot ovat enemmän terveyteen, kuin kauneuteen keskittyviä. Tämäkin hotelli sijaitsee lähellä rantaa ja keskustaankin on kävelymatka.

 

blogi-virkailijamatka-2017-parnu-tervis

Päivämme viimeinen vierailukohde oli Tervis Kylpylähotelli, jossa meille pidettiin kattava talonkierros. Näimme upean hoito-osaston, ravintolan, kahvilan, kirjaston, kulttuurikeskuksen, allasosaston sekä huoneita kaikista kolmesta talosta. Huoneissa oli paljon eroja niin koossa kuin värimaailmassakin ja toisinaan olimme hieman ymmällämme, missä osassa hotellia olemmekaan… Tervis on suuri, kolmesta erillisestä rakennuksesta koostuva kokonaisuus ja rakennusten väliä pääsee kulkemaan yhdyskäytäviä pitkin. Matkan varrella oli kuitenkin hyvät opasteet ja käytäviltä löytyi hauskoja yksityiskohtia, kuten sisäkuntoradan eri pisteitä.

Viimeisen vierailukohteen jälkeen oli aika majoittua yhdeksi yöksi. Yövyimme eri hotelleissa saadaksemme useammasta paikasta kokemuksia ja illalla moni reissunaisista suuntasi rankan päivän jälkeen hotellien kylpyläosastoille rentoutumaan ja osa hyödynsi Pärnun ostosmahdollisuuksia. Rennosti vietetyn illan ja hyvin nukutun yön jälkeen oli aika jatkaa ohjelmaa matkan toisena päivänä, tietysti maittavan hotelliaamiaisen jälkeen.

blogi-virkaiijamatka-2017-parnu-viiking-saga-vesikeskus

Aloitimme päivän Viiking -kylpylähotellista, joka on hyvin perinteinen kylpylä Pärnussa. Täältä löytyy monipuolisia, kuntouttavia ja ennaltaehkäiseviä hoitoja, kuin myös hemmotteluhoitoja. Kylpylästä on noin kilometrin matka niin rannalle, kuin keskustaankin. Hotellihuoneissa oli paljon eroja rakennuksesta riippuen ja hotellihan muodostuu neljästä yhdistetystä rakennuksesta: A-, B-, C- ja D-taloista, joista C- ja D-talot ovat uusimpia. Yksi kylpylän kohokohtia täällä yöpyneille oli uusi ja mielenkiintoinen Saga-vesikeskus.

blogi-virkailijamatka-2017-parnu-carolina

Carolina Hotellissa meidät toivotti tervetulleeksi ihana, persialainen kissa Mersu, joka viettää kyseisessä hotellissa aina talvikaudet. Kesäisin Mersu vaeltelee omilla kissan reissuillaan… Hotelli sijaitsee aivan Viiking-kylpylän lähellä ja rannalle sekä keskustaan on myös lyhyt kävelymatka. Hotellissa on aamiaisravintola sekä kauneushoitola ja huoneita löytyy kaikille aina yksinmatkustavista lapsiperheisiin. Hotelli on hyvin kodikas tunnelmaltaan ja täältä löytyy kaikki tarvittava tilapäiseen majoitukseen. Allergikoille tämä hotelli ei ehkä sovellu, sillä Mersu-kisu on saattanut käydä jopa hotellihuoneissa piipahtamassa tarkistuskierroksillaan.

blogi-virkailijamatka-2017-parnu-paradiis

Tervise Paradiis on rannalla sijaitseva iso kylpylähotelli, joka sopii aivan kaiken ikäisille! Hotellissa on vesipuisto, modernit ja viihtyisät huoneet sekä monipuoliset palvelut aina kuntosalista ja keilahallista kauneushoitoihin ja ravintoloihin. Keskustaan täältä on noin 1,5 kilometrin matka. Vuonna 2015 kylpyläosastolle on avattu lisämaksullinen saunaosasto, jossa voit nauttia vaikkapa japanilaisesta kylvystä, aromisaunasta, suolasaunasta tai perinteisistä löylyistä.

blogi-virkailijamatka-2017-parnu-strand

Strand Spa & Conference Hotel on suuri, hyvätasoinen hotelli, joka on avattu vuonna 1992. Hotellista löytyy valoisa ravintola, aulabaari ja monipuoliset palvelut aina minigolfista kauneushoitoihin ja kuntosaliin. Kylpyläosasto näytti hyvin rentouttavalta. Hotellihuoneet olivat viihtyisiä ja siistejä ja ne onkin remontoitu vuoden 2016 ja 2017 vaihteessa.

Viimeinen vierailukohteemme Hedon Spa & Hotel oli niin upea, että houkutteli kyllä jäädä viikonlopuksi sinne tutustumisreissun päätteeksi! Tyydyimme kuitenkin tällä kertaa vain tutustumaan tiloihin ja huoneisiin. Hotelli on aivan rannan läheisyydessä ja huoneet ovat merellisiä ja moderneja, erittäin viihtyisiä. Kylpyläosastolla oli ihania yksityiskohtia aurinkohuoneesta hiljaiseen kylpyläosastoon, joissa varmasti rentoutuu stressaantuneinkin mieli!

blogi-virkailijamatka-2017-parnu-hedon

Myös Starilla on lisämaksusta mahdollista matkustaa Comfort- tai Business-luokassa, jos haluaa matkata hieman väljemmin ja mukavammin.

Viimeisen vierailukohteen jälkeen oli aika suunnata Pärnusta kohti Tallinnaa ja sieltä Star-laivalla Helsinkiin. Laivalla lähes koko kahden tunnin matka kului rennoissa tunnelmissa Shuttle Buffet -ravintolassa hyvän ruoan äärellä, matkan kohokohdista jutellen. Myös Starilla on lisämaksusta mahdollista matkustaa Comfort- tai Business-luokassa, jos haluaa matkata hieman väljemmin ja mukavammin. Ehdimme ruokailun ja lyhyen kiertelyn jälkeen tekemään vielä viime hetken tax free -ostokset Supermarket-myymälässä ennen maihinnousua. Kotimatka Helsingistä jatkui iloisissa merkeissä, kyllä linja-autossa on myös tunnelmaa!