Bonusta jokaisesta matkasta!

Matka kesäpääkaupunki Pärnuun

Kun saavuin Star-aluksella Tallinnaan, en ollut, harvinaista kyllä, vielä perillä. Matka jatkuisi Ikaalisten matkatoimiston kuljetuksella Pärnuun. Bussissa oli mukana opas, joka esitteli Tallinnaa läpikulkumatkalla ja maaseudun tullen kertoi haikaroista ja monenlaista muutakin mielenkiintoista. Aikaisen lähdön takia lyhyeksi jäänyt yöuni kuitenkin kostautui ja pää alkoi nuokkua. Havahduin 18 kilometriä ennen Pärnua. No, menihän matka nopeasti, vaikka eipä se muutenkaan olisi ollut kuin kaksi tuntia. Ehdin parahiksi kuulemaan esittelyn tärkeimmistä paikoista Pärnun keskustassa ja käytännön asioita majoituspaikastani. Paljon silti kai jäi kuulematta, sillä hotellikansiosta bongasin vaikka mitä retkiä ja tapahtumia, joista kai kerrottiin minun nukkuessa.

blogi-jelena-parnu-001 kesakaupunki

blogi-jelena-parnu-002 kesakaupunki

Ensivaikutelmani Pärnusta oli, että se ansaitsee kesäkaupungin nimikkeen. Kesävieraita on huomioitu kaikessa. Ravintoloita terasseineen oli paljon ja pyöränvuokrausta tarjottiin muutaman korttelin välein. Hotellien pysäkkejä kiersi bussi, jonka kyydillä pääsee ilmaiseksi kauppakeskukseen. Kesäilmeen loihtimisessa ei ollut pihtailtu, vaan kukkaistutuksia löytyi ja kadut pidettiin siistinä. Nämä kaikki ovat tietysti hienoja juttuja turistin kannalta.

Nämä kaikki kertoivat siitä, että Pärnu ei ole menettänyt pikkukaupungin sielukkuutta.

Itseäni miellytti kuitenkin enemmän pienet yksityiskohdat. Ensimmäiseksi silmiini pisti hotellille ajettaessa, että erään puiston puussa oli iso ja koristeellinen radio, joka soitti musiikkia. Vanhojen puutalojen pihassa kukoistivat edelleen viinimarjapensaat. Ison jalavan oksalle oli ripustettu vanhanaikainen puukeinu. Nämä kaikki kertoivat siitä, että Pärnu ei ole menettänyt pikkukaupungin sielukkuutta. Tosin en ole paikallisten kanssa jutellut, joten he saattavat olla eri mieltä.

Puolet tuosta ajasta meni rannalla tai puistossa kävellessä. Toinen puoli meni arkkitehtuuria ihastellessa, edullisesta ruuasta nauttimiseen ja hotellin spa-osastolla.

Viivyin Pärnussa kolme päivää. Puolet tuosta ajasta meni rannalla tai puistossa kävellessä. Toinen puoli meni arkkitehtuuria ihastellessa, edullisesta ruuasta nauttimiseen ja hotellin spa-osastolla. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin käynyt shoppailemassa. Ja jos aikaa ja seuraa olisi ollut vieläkin enemmän, olisin testannut jotain Pärnun alueen vierailukohteita. Paluumatkalla bussi oli ajoissa Tallinnan satamassa, joten kävin ostoskeskuksessa hakemassa eväitä ja sain napattua samalla uudet uikkarit alennusmyynnistä. Vahinko vain, että vasta nyt, koska Pärnussa niille olisi ollut todella käyttöä.