Bonusta jokaisesta matkasta!

Stockholm i solen

Kesäloman kohokohdaksi nousi reissu Tukholmaan. Saimme istahtaa bussin kyytiin Ikaalisten torilta ja nauttia muiden ajaessa kyydistä Helsinkiin. Naisten matkaan lähdettiin kokoonpanolla, mummu 57v, tytöt 8v ja 5v, sekä äiti 32v.

Päivä Tukholmassa risteilyllä Helsingistä meitä kuljetti Silja Symphony. Olin itse käynyt kyseisellä laivalla joskus 90-luvulla viimeksi. Useamman muilla laivoilla seilatun reissun jälkeen oli mukavaa nähdä tämä laiva uudelleen. Laivan vähän erilainen kävelykatu, kesän ansiosta runsaat lapsille suunnatut aktiviteetit ja aurinko eivät ollenkaan häirinneet meidän matkantekoamme 😊 Olimme jo etukäteen suunnitelleet, että syömään menemme laivan sushiravintolaan. Minä taisin jäädä nuolemaan näppejäni, kun 5v vetäisi kaikki lohi- ja katkarapupalat, 8v veget. Hyvää oli! Kävimme katsomassa klovnin esityksen, 5v uskaltautui jopa vapaaehtoiseksi lavalle. Ihania lautasenpyöritysvideoita esiteltiin sitten matkan jälkeenkin kotijoukoille. Muumidiscossakin tytöt pyörähtivät. Lapsille ohjelmaa oli paljon, eli mikäli olisi halunnut, olisi ohjattua tekemistä ollut kyllä joka hetkelle. Me osallistuimme muutamiin, mutta nautimme myös vain olemisestakin. Kannella sai ihanasti nautiskella auringosta ja lämmöstä!

Olimme varanneet aamupalat valmiiksi jo matkavarauksen yhteydessä, jotta saimme tankata kunnon energiat buffasta päivää varten. Tukholmassa kävelimme Värtahamnin terminaalista lähimmälle tunnelbana-asemalle, jonka nimi on Gärdet. En ollut edes varma suunnasta, mutta seurasimme ihmisvirtaa, joka vei meidät kyllä suoraan asemalle. Alueella oli meneillään tietöitä, niitä tehdään kesällä siis muuallakin kuin Suomessa. Kungsträdgårdin asemalla hyppäsimme pois ja vaihdoimme ratikkaan. Edellisenä iltana laivan infosta olimme jo ostaneet 24 tunnin Tukholman matkakortit. Vaikka käyttöaikaa niissä oli paljon yli tarpeemme, pystyimme näin kätevästi ja jouhevasti vaihtelemaan kulkuneuvoja ja säästämään hinnassa joka tapauksessa. Mieluisimmat kulkuneuvot itselleni ovat ratikka ja metro, koska niiden kartat ovat useimmin helppolukuisia, ainakin minulle.

Me päätimme käyttää Tukholmassa oloajan vierailemalla Skansenilla. Djurgårdenin saarella sijaitsevassa ulkoilmamuseossa kiersimme katsomassa eläimiä sekä Ruotsinkin historiasta kertovia vanhoja maalaisrakennuksia. Monet eläimet olivat helteiltä piilossa varjossa, mutta paikka viehätti siisteydellään ja monipuolisuudellaan joukkoamme joka tapauksessa. Ehkäpä seuraavalla kerralla pitää viipyä niin, että pääsee mukaan yhteislauluiltaan, Allsång på Skansen, joita kesällä Skansenilla järjestetään. Kuulimme harjoitusten ääniä, joten illalla tuolla mäellä laulu raikasi. Paluumatkalla poikkesimme ruokakaupassa sekä Åhlensillä pienillä ostoksilla. Kahvia, erimakuista hammastahnaa ja vähän paikallista karkkia. Olen ottanut tällaisen tavan tuliaisten suhteen, käytettäväksi ja kulutettavaksi. Sopii minulle paremmin! Yhdistelimme jälleen sopivat ratikat ja tunnelbanan Östermalmstorgin asemalta paluumatkalle Gärdetin asemalle. Kävely tunnelbanalta terminaaliin käy suureksi osaksi mukavasti terminaalista rakennettua kävelykäytävää pitkin.

Olimme laivalla jo reippaasti ennen ankkurin nostoa ja ehdimme tyttöjen kanssa laivan kylpyläosastolle ennen pahinta ryysistä. Yllättävästi sitä muutamassa porealtaassa ja lasten pienessä liukumäkialtaassa tytöt viihtyivät, mummu sai paistatella päivää kannella. Illan päätteeksi pienet ostokset ja uni maistui hytissä.

Helsinkiin saavuttiin jo aamupäivällä, ja Ikaalisten torillakin ennen klo 15, joten matkustusajat ovat kyllä erittäin miellyttävät! Ihana aurinko, leppoisa tunnelma ja toimivat yhteydet, siitä oli meidän kesäretki tehty.