Bonusta jokaisesta matkasta!

Haapsalu

Haapsalu on idyllinen ja rauhallinen pikkukaupunki merenrannalla. Kaupunki ihastuttaa merellisyydellään ja keskustan kauniilla vanhoilla rakennuksillaan. Kattojen yläpuolella kaupunkia vartioivat Piispanlinnan tornit. Iltakävelylle kannattaa suunnata promenadille ihastelemaan kauniita pitsihuviloita.

Merenrantakaupunki Haapsalu sijaitsee Virossa, vain noin 90 kilometriä Tallinnasta etelään.

Lisää Haapsalusta

Noin 12 000 asukkaan kaunis pikkukaupunki on Viron toiseksi suosituin kylpyläkaupunki ja se houkuttelee matkaajia ihastelemaan vanhojen puutalojen reunustamia kujia. Kauniit puistot, meri ja välitön tunnelma ovat Haapsalun vahvuuksia.
Lämmin merivesi, terveyttä vaaliva muta ja raikas meri-ilma ovat tehneet Haapsalusta tunnetun kylpyläpaikan. Kylpylöillä on kaupungissa pitkät perinteet, sillä jo Venäjän keisarit tulivat nauttimaan kaupungin parantavan mudan vaikutuksista. Ensimmäinen mutakylpylä avasi Haapsalussa ovensa jo vuonna 1825.
Meri syleilee kaupunkia kolmelta suunnalta. Ei siis ihme, että merellisyys on vahvasti Haapsalussa läsnä. Kaupungin rantaan kunnostettu romanttinen rantapromenadi antaa ihanteelliset puitteet iltakävelylle. Promenadikatu alkaa Afrikan rannalta ja johtaa entisaikaan Haapsalussa toimineen  kahvilan mukaan nimetylle suklaa-promenadille. Promenadin varrelta löytyy Viron kauneimpiin puurakennuksiin kuuluva Kuursaal.

Haapsaluun pääsee Tallinnasta mukavasti bussilla tai omalla autolla. Vaikka kaupunki onkin pieni, se on silti levittäytynyt varsin laajalle. Kaupungin kadut ovat viehättäviä ja siellä on helppo ja mukava kävellä, mutta voit myös vuokrata polkupyörän tai käyttää takseja tai linja-autoja mikäli haluat nähdä kaupunkia laajemminkin.

Lossiplats-aukio ja sille johtava Karja ovat hyviä ostospaikkoja, kuten myös kauppakeskukset ja torit. Kuten muuallakin Virossa, suosittuja tuliaisia ovat mm. elintarvikkeet, käsityöt ja taide ja tietenkin Haapsalun omat erikoisuudet eli Haasalu-pitsihuivi sekä Haapsalun mutatuotteet.

Eniten ravintoloita löytyy Lossiplats-aukiolta Piispanlinnan lähellä, rannan tuntumasta sekä Karja- ja Posti -kaduilta. Kaubamaja-ostoskeskuksesta ja sen ympäristöstä löytyy ravintoloita, jotka myös lapset kelpuuttavat. Muutoin ravintoloita on kaupungissa aika vähän ja niiden taso vaihtelee melkoisesti. Ravintoloiden lisäksi myös baarit ja kahvilat tarjoavat ruokia. Kesäisin kaupungilta löytyy paljon terasseja. Haapsalun iltaelämä on hiljaista.

Haapsalun täyttyy erilaisista tapahtumista kesäaikaan ja kesäkauden avaa perinteisesti Avointen ovien festivaali, jolloin museoihin ja gallerioihin on ilmainen sisäänpääsy. Musiikkitapahtumia on tarjolla runsaasti, myös normaalista poikkeavia lajeja ja esimerkiksi elokuinen Augustibluus tuo kaupunkiin huippuluokan blues-muusikkoja.

American Beauty Car Show on Baltian maiden suurin amerikkalaisten autojen näyttely. Kolmipäiväisessä tapahtumassa järjestetään autonäyttely, kokoontumisajo, kiihdytyskilpailu ja cruising. Lisäksi voi nauttia hyvästä musiikista sekä virolaisten että ulkomaisten artistien esityksessä.

Vuosittain kaupungissa pidettävä Valkean Daamin -festivaali kerää Piispanlinnan ympärille runsain määrin laulua, tanssia ja markkinatunnelmaa. Festivaalilla juhlitaan Viron kuuluisinta aavetta, jonka siluetin onnekas matkaaja voi nähdä linnan ikkunassa kirkkaana elokuisena kuutamoyönä.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyy Visit Haapsalun sivuilta.

Kylpylähotelli Fra Mare järjestää opastettuja retkiä.

Vuokraamalla auton tai pyörän pääset itse myös helposti tutustumaan lähiympäristöön. Ja kun meren rannalla ollaan, niin tietenkin myös veneitä on vuokrattavissa.

Miksi matkustaa Haapsaluun?
Rento ja välitön tunnelma
Merellinen pikkukaupunki
Haapsalun parantava muta
Vanhan keskustan ihanat puurakennukset

Matkat

Haapsalun kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Haapsalu
Haapsalu (valitsemasi määrä päiviä)
Haapsalu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Haapsalun kylpyläperinteet ovat pitkät. Suurin osa lähtöpäivistä on myynnissä omalla autolla matkaten, mutta syksyn kylpyläviikoilla voit matkata Haapsaluun myös bussilla kauttamme. Vuonna 2024 varattavissa kuljetuksia ajalla 20.6.-8.8. torstaisin ja sunnuntaisin. 11.8.-29.9. kuljetuksia varattavissa sunnuntaisin.


Haapsalun hotellimatka + 1 yö Tallinnassa

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Haapsalu
Haapsalu (valitsemasi määrä päiviä)
Haapsalu-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Tallinna-Helsinki
Haapsalun loman jälkeen voit viettää lisäyön Tallinnassa. Lähdöt omalla autolla joka päivä.


Matkailijoiden vinkkejä

Asiakkaidemme kokemuksia Haapsalusta

Haapsalu on viehättävä vanha puutalokaupunki. Hyvä ruoka ravintoloissa
Riitta
Parasta matkassa oli hiljaisuus ja rauha, luontoa ympärillä ja kylpyläosasto.
Elma
Parasta Haapsalussa on kiireettömyys ja lyhyet välimatkat
Eero
Haapsalu on paikka missä en aikaisemmin ollut käynyt. Parasta oli että meri oli lähellä ja rauhallinen paikka.
Kaarina
94% suosittelee matkaa Haapsaluun

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
helmikuu
0 ¬įC
toukokuu
16 ¬įC
heinäkuu
21 ¬įC
syyskuu
16 ¬įC