Bonusta jokaisesta matkasta!

Junibackenin Muuminäyttely

Muumien 70-vuotista taivalta huomioidaan myös Junibackenilla. Helmikuun 12. päivä 2015 avautui valloittava Muumit Junibackenissa -näyttely, joka on esillä  on esillä 31.1.2017 asti. Se päätti juhlavuoden 2014, jolloin Tove Jansson olisi täyttänyt sata vuotta ja käynnisti samalla juhlavuoden 2015, jolloin ensimmäinen Muumi-kirja täyttää 70 vuotta. Näyttely mukautuu useampaan Tove Janssonin Muumi-kirjaan, kuten ”Kuinkas sitten kävikään?”,  ”Kuka lohduttaisi Nyytiä?”, ”Taikurin hattu”, ”Muumipapan urotyöt”, ”Muumipeikko ja pyrstötähti” ja ”Vaarallinen Juhannus”.

Junibackenin Muuminäyttely on kuin Muumilaakso. Siellä saa kulkea vapaasti ja pääsee tapaamaan myös laakson asukkaita. Kodikas ja jännittävä Muumitalo kohoaa keskellä näyttelyä. Mukana on myös muita tuttuja paikkoja.

Se on hulinatalo, missä jokainen teki mitä päähän pälkähti eikä kukaan pitänyt murhetta huomisesta. Tosin siellä toisinaan tapahtui järkyttäviä ja kauheita asioita, mutta kenelläkään ei ollut koskaan aikaa ikävystyä. (Ja se oli suuri etu.) – kirjasta Taikurin hattu

Näyttelyssä voi esimerkiksi poiketa leirinuotiolla paistamassa lettuja Muumipeikon, Nipsun ja Nuuskamuikkusen kanssa tai pysähtyä poimimaan kauniin punaisia hedelmiä ja hiiviskellä puunrunkojen lomassa Kuinkas sitten kävikään -kirjan metsässä ja kiemurtelevan polun varressa. Voit kiipeillä suuren vuoren rinteillä ja viilettää alas kaatunutta puuta pitkin tai pohtia avaruuden saloja tuijotellen tähtiä tähtitornissa. Pikkuisen uimahuoneen luona voi kuunnella aaltojen liplatusta ja kalastaa. Kelluvassa teatterilaivassa laadit ja ohjaat oman pienen esityksen. Kuka lohduttaisi Nyytiä -kirjasta tuttu karuselli odottaa perheen pienimpiä kierrokselle.

Teatteriesitys

Näyttelyyn kuuluu myös Kuinkas sitten kävikään? -nukketeatteriesitys, jossa on joka päivä mahdollista tavata Muumipeikko, Pikku Myy ja Mymmeli.  Esitys perustuu vuonna 1952 kirjoitettuun samannimiseen kirjaan ja sen on ohjannut Mikael Kallin. Nukeista ja nukkekoreografiasta vastaa Andreas Braula.

Muumit Junibackenissa -näyttelyn ovat luoneet lavastajat Ola Hultén, Pelle Magnestam ja Håkan Sanchis.

 

Tutustu tarkemmin Junibackeniin

Junibackenissa voi kokea pohjoismaisten satujen taikaa ja kaikki saavat leikkiä ja touhuta, tutkia ja oppia. Lastenmuseo sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa.

Lue lisää Junibackenista

Tutustu Tukholman matkoihin

Tukholman Junibackenilla on esillä valloittava muuminäyttely, jossa pääset leikkimään Muumilaaksossa ja tapaamaan sen asukkaita 31.12.2017 asti.

Lue lisää Junibackenin Muuminäyttelystä

Meiltä saat ostettua näppärästi myös oman auton paketit Kolmårdeniin.

Tutustu oman auton paketteihin

Näet viekkaiden tiikereiden linnat, nauravien delfiinien shown, ylväät leijonat, mahtavat karhut ja apinaveijarit. Norsut, kirahvit, seeprat ja sarvikuonot odottavat sinua! Jännittävä gondoli vie eläinten yläpuolelle, aivan kuin kulkisit savannilla. Päivä Pohjoismaiden suurimmassa eläinpuistossa on täynnä jännitystä. Lähdöt ovat keskikesällä risteillen ja hotellimatkana.

Lue lisää Kolmårdenin matkoistamme

Tukholmassa on paljon tekemistä!

Tukholma on kansainvälinen merenrantakaupunki joka häikäisee kulttuuritarjonnallaan, ostosmahdollisuuksillaan, arkkitehtuurillaan, nähtävyyksillään ja gourmet-elämyksillään...

Tutustu Tukholman tarjontaan

Tukholma toivottaa lapsiperheet sydämellisesti tervetulleeksi, tarjoten kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille runsaasti koettavaa ja nähtävää.

Lue lisää

Tukholman Junibackenilla on esillä valloittava muuminäyttely, jossa pääset leikkimään Muumilaaksossa ja tapaamaan sen asukkaita 31.12.2017 asti.

Lue lisää Junibackenin Muuminäyttelystä