Bonusta jokaisesta matkasta!

Pietarin kaupunkikierros

Retket ovat oiva tapa tutustua kaupunkiin

Opastettu kaupunkikierros Pietarissa

Hinta: 45 € / aikuinen, 25 € / lapsi 7-12 v

Pietari on ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus. Eurooppalaisiin vanhoihin kaupunkeihin verrattuna Pietari on kaupunkina uusi. Pietari on levittäytynyt Neva-joen rannoille ja suistoalueelle ja sen lukuisille saarille. Bussikierroksen aikana kaupungin rikas arkkitehtuuri ja historia herää henkiin ajettaessa pitkin kaupungin vilkkaita katuja ja Nevan rantoja. 

Iisakin aukiota hallitsee Iisakin kirkko, joka on maailman kolmanneksi korkein kirkko. Kirkko toimii nykyään museona. Retki jatkuu Neva-joen toiselle puolelle Vasilinsaarelle, jossa pysähdymme ihailemaan Neva-joen upeaa näkymää. Neva-joen rannalla näemme myös paikan, mihin kaupunkia on alettu alun perin rakentaa eli Pietari-Paavalin linnoituksen. Vastapäätä linnoitusta, Nevan toisella rannalla sijaitsee Eremitaasi.

Retken aikana pysähdymme myös ihailemaan Kristuksen Ylösnousemuksen Kirkkoa eli Verikirkkoa. Tämä uskomattoman kaunis ja koristeellinen kirkko on rakennettu paikalle, jossa tsaari Aleksanteri Toinen murhattiin 1.maaliskuuta 1881.

Retki jatkuu pitkin Venäjän kuuluisinta katua, Nevski prospektiä. 4,5 km pitkän kadun varrella sijaitsee runsaasti upeita palatseja, kirkkoja ja teattereita. Nevski prospekt on myös kaupungin suosituinta ostosaluetta ja parhaimmat liikkeet löytyvät läheltä Gostini Dvorin kauppakeskusta.

Retken lopuksi näemme Senaatin aukiolla sijaitsevan Pietari Suuren muistopatsaan, Vaskiratsastajan. Koko Pietarin upea kaupunki on oikeastaan muistomerkkinä kaupungin perustajalle Pietari Suurelle.

Kaupunkikierroksella ei käydä nähtävyyksien sisällä.

Retken kesto noin 3 tuntia. HUOM! Retken kestoon saattaa vaikuttaa Pietarin toisinaan ruuhkainen liikenne.

Retken järjestää St.Peter Line. Retkien järjestäjä pidättää oikeudet kaikkiin muutoksiin retkien osalta.