Bonusta jokaisesta matkasta!

Reykjavik

Meren rannalla kohoava Reykjavik on ihastuttava tuttavuus. Siinä missä pienestä pääkaupungista löytyy museoita, nähtävyyksiä, ostoksia ja iltaelämää, löydät myös kaupungin ulkopuolelta upeita luontoelämyksiä. Tulen ja jään Islanti jättää varmasti jäljen sydämeesi.

Reykjavik sijaitsee Islannin lounaisrannikolla, noin 50 kilometrin päässä Keflavikin kansainvälisestä lentokentästä. Pääkaupungissa asuu noin 120 000 asukasta ja kaupungissa on paljon kulttuurikohteita. Reykjavikissa, kuten myös koko Islannissa, yhdistyvät ääripäät. Pääkaupunki on samaan aikaan suurkaupunki ja pikkukaupunki, eloisa ja sivistynyt. Kaupunki on nuori, mutta silti täynnä historiaa!

Reykjavikissa voit viettää kaupunkilomaa ja tutustua mielenkiintoisiin kohteisiin, kuten kauniiseen ja omaperäiseen Hallgrímskikja -kirkkoon tai Islannin kansallismuseon upeaan esinekokoelmaan.

Islannin suurin vetovoima on kuitenkin sen ainutlaatuisessa karussa luonnossa. Ehdottomasti kannattaa siis lähteä päiväretkelle kaupungista ja tutustua upeisiin pohjoisen luontoelämyksiin, jollaisia et muualta löydä. Toisaalta pohjoinen maa on kylmä ja jäinen, toisaalta maan alla kuohuu tulikuuma vesi. Eikä pidä unohtaa Islannin eläinlajistoa, valaidenkatseluretkelle pääset suoraan Reykjavikin satamasta.

Lisää Reykjavikista

Kaupungissa kaikki sijaitsee hyvin lähellä ja paras keino onkin liikkua jalkaisin tai polkupyörällä. Kaupungin ulkopuolella sijaitsevat luontokohteet tavoittaaksesi sinun kannattaa vuokrata auto. Islannin tiet ovat hyvässä kunnossa ja tieliikennekulttuuri turvallista. Mikäli et halua lähteä seikkailulle vuokra-autolla voit nousta päiväretkiä järjestävien yritysten busseihin. Esim. Reykjavik sightseeingin järjestää retkiä myös suomeksi opastettuna, kun teet varauksen etukäteen netissä.
Keflavikin kansainväliseltä lentokentältä pääset näppärästi Reykjavikin keskustaan hyppäämällä bussin kyytiin. Keskustaan liikennettä ajavat FlyBuss ja Aiport Express linjat. Lentokenttäbussit kulkevat aina, kun lentokentältä lähtee tai sinne saapuu lentoja. Lähtöaika on noin puoli tuntia lennon saapumisen jälkeen, sillä kenttä on pieni ja nopea.

Reykjavikin hintataso kaupoissa on suhteellisen korkea, joten varsinaiseksi ostosmatkaksi kaupunkiloma soveltuu huonosti. Keskustan pääkadulla Laugavegurilla löytyy useampia pikku putiikkeja ja matkailijoille suunnattuja kauppoja. Suurimmat ostoskeskukset ovat Kringlan (muutaman kilometrin päässä keskustasta) ja Smaralind. Reykjavikin tori sijaitsee sisätiloissa osoitteessa Tryggvagata 19. Elintarvikkeiden lisäksi torilta löytyy myös paljon käyttöesineitä.
Islanti on luonnonläheinen maa. Niinpä sen suosituimmat tuliaiset ammentavat myös ympäröivästä luonnosta. Aidosta villasta tehdyt islantilaisneuleet ovat lämmin muisto vierailusta. Islantilaisneuleet ovat myös tämän hetken hitti käsitöitä, joten arvokkaiden neuleiden sijaan kotiinviemiseksi voi tarttua aitoa villalankaa näppärien käsien neulottavaksi. Aurum on Islannin johtava korusuunnitteluliike. Islanti on myös tunnettu lakritsimaa, joten sitä herkkua kannattaa pakata myös tuliaiskassiin. Islannin pieni suuri nainen ja Reykjavikin oma ylpeys on maailmankuulu laulaja ja taiteilija Björk. Ehkäpä siis t-paita Björkin kuvalla tai juliste voisi olla mukava kotiinvietävä matkaltasi.

Reykjavikissa on helppo löytää hyvää syötävää, sillä ravintolamaailma on kaupungin kokoon nähden runsas. Monet keittiöt ammentavat raaka-aineita läheltä, suosiossa ovat kala, lampaan liha ja alueella kasvatetut yrtit. Reykjavikin yöelämä on keskittynyt vanhaan kaupunkiin josta löytyy useita yökerhoja ja baareja. Drinkit ovat Islannissa hyvissä hinnoissa, joten paikalliset löyvät yökerhoihin vasta myöhäisillassa, yksityistilaisuuden jatkoilta. Islannissa alkoholin nauttimisen ikäraja on 20-vuotta ja baareihin ja clubeihin ikäraja on 22-vuotta.

Reykjavikista on helppo vuokrata auto tai osallistua mukaan opastetuille retkeille lähialueille. Suosittuja retkiä ovat valaidentarkkailuretket, joille voit osallistua suoraan Reykjavikistä. Voit myös osallistua ainutlaatuisille islanninhevosratsastusretkille. Kultainen kierros on Islannin suosituimpia retkireittiä. Sen varrella näet upeita purkautuvia geysireitä ja kuumia lähteitä, Gullfossin vesiputouksen ja Þingvellirin laavalaakson. Putouksista myös Seljalandsfoss ja Skógafoss ovat käynnin arvoisia. Langjökullin jäätikkö luolineen on myös upea kohde. Kylpyläpäivä kuuluisassa Sinisessä laguunissa on ehdottomasti myös päiväretken arvoinen elämys.

Miksi matkustaa Reykjavikiin?
Karu ja ainutlaatuinen Islannin luonto
Monipuoliset retket esim. valassafarit
Tulivuoret
Maasta pulppuavat geysirit
Jäätiköt
Vesiputoukset
Helppo kohde vuokra-autoseikkailuille
Hyvät lentoyhteydet

Matkat

Reykjavikin kaupunkiloma

Helsinki-Reykjavik
Reykjavik (valitsemasi määrä päiviä)
Reykjavik-Helsinki
Kaupunki meren äärellä! Lennät Helsingistä Reykjavikiin ja majoitut kaupungin keskustassa. Vuokra-autolla tai bussilla teet helposti retkiä myös Islannin upeisiin luontokohteisiin.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Islannin matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
maaliskuu
3 °C
kesäkuu
12 °C
elokuu
12 °C
joulukuu
1 °C

Fiilistele Islantia