Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Extreme-elämyksiä luonnossa

Haluatko kokea upeita näkymiä korkeuksista tai kovaa vauhtia ilmaköysiradoilla Euroopan huikeissa luontokohteissa? Vai onko vedenalainen elämä haiden kanssa sukeltaessa enemmän mieleesi? Entä kiehtooko koskenlasku sinua eniten?

Pazinin luolan ilmaköysirata, Kroatia

Koe adrenaliinin kyllästämä seikkailu, jonka muistat koko loppuelämäsi! Lähde kiitämään ilmaköysiradalle kallion reunalta sadan metrin korkeudesta. Ensimmäinen osuus karstivajoaman yllä on 220 metrin mittainen, jolla kävijä voi edetä jopa 40 kilometrin tuntivauhtia. Seuraava osuus on hieman pidempi, ja maksimivauhtikin yltää 50 kilometriin tunnissa. Alapuolella avautuu mahtava kuilu, jonka kallioilla komeilee keskiaikainen linna. Seuraavaksi kävijä saapuu näköalapaikalle, josta matka jatkuu edelleen Pazinin luolan ylle saapuen takaisin lähtöpaikalle.

Bowecin ilmaköysirata, Slovenia

Olet saapunut EU-alueen suurimmalle ilmaköysiradalle! Sloveniassa sijaitseva Bowecin köysirata on kokonaispituudeltaan neljän kilometrin mittainen. Köysiratareittejä löytyy yhteensä kymmenen, joissa korkeus yltää paikoitellen jopa 200 metriin. Alla häämöttää Učjajoen kanjonin upea maisema. Bowecin ilmaköysirata on auki ympäri vuoden, ja kävijät pääsevät ihailemaan kanjonin upeita maisemia eri vuodenaikoina. Keväällä ja kesällä saa ihailla kukkaan puhjennutta luontoa. Syksyisin maisemaa kyllästää syksyn kauniit värit. Talvisin vuorten huiput ja puut saavat lumikerroksen. Kesäaikaan köysiratakokemuksen lisänä onnistuu myös uiminen kristallinkirkkaan Učjajoen vesissä.

Siguldan ilmaköysirata, Latvia

Nyt ihailemaan Gaujan laakson maisemia korkeuksista! Gaujan laakso tunnetaan Latvian helmenä, se on kohde niin kulttuurin, historian kuin luonnon kannalta. Ilmaköysirata tarjoaakin oivan katselupaikan henkeäsalpaavalle kauneudelle jännityksentäyteisen kokemuksen lisäksi. Seikkailu ilmaköysiradalla avaa luonnonmaisemien lisäksi näkymät Siguldan ja Turaidan linnoille sekä Krimuldan kartanoon. Kävijä liikkuu yläilmoissa parhaimmillaan yli 40 metrin korkeudessa ja jopa 60 kilometrin tuntivauhtia. Siguldan ilmaköysirata on ainoa laatuaan koko Baltiassa, ja todellakin käymisen arvoinen.

Tutustu Riikaan

Riika

Riika

Matkakohde

Nocejoen koskenlaskupaikka, Italia

Olet saapunut koskenlaskijan paratiisiin! Nocejoella sijaitseva koskenlaskupaikka on yksi Euroopan suosituimmista, ja sieltä löytyy rauhallisempia ja villimmin kohisevia koskia monenlaisia kävijöitä ajatellen. Jos uusi kokemus jännittää, ei kannata heti lähteä kokeilemaan laskemista kaikista vaativimmalla koskella. Aiempaa kokemusta koskenlaskusta et tarvitse, sillä lähdet kosken kuohuihin oppaan johdolla. Järjestäjä velvoittaa kuitenkin kaikilta osallistujilta uintitaitoa. Nocejoen alueella sijaitsee useita koskenlaskukeskuksia, joista voi lähteä kokeilemaan jännittävää lajia. Koskenlaskukausi alkaa vuosittain toukokuussa.

Tutustu Milanoon

Milano

Milano

Matkakohde

Haiden kanssa sukeltaminen, Azorit

Sukella meren syvyyksiin Azoreilla ja kohtaa vedenalaisen maailman pelottavimpia näkyjä eli haita! Usein hait viihtyvät avomerellä, mutta Azorit sijoittuvat niiden vaellusreitin varrelle, joten saariryhmä on oivallinen paikka nähdä muun muassa sinihai ja makrillihai. Faialin saari Azoreilla on yksi parhaista paikoista haiden kanssa sukeltamiseen. Hait houkutellaan paikalle kalantähteillä. Kun eläimet saapuvat paikalle, opas johdattaa pienen ryhmän sukeltajia veden alle. Nopeina uijina tunnetut sinihait kasvavat yleensä 1,5–2 metrin mittaisiksi. Kiehtovat eläimet ovat uteliaita, ne tulevat lähelle sukeltajia mutta eivät ole uhkaavia. Usein makrillihaiden saapuessa paikalle sinihait poistuvat isompiensa tieltä. Makrillihait ovat keskimäärin kahden metrin mittaisia. Laji on varsin ujo eikä viihdy sukeltajien lähipiirissä kauaa. Makrillihaiden poistuessa sinihait palaavat usein paikalle sukeltajien iloksi.

First Cliff Walk, Sveitsi

Tällä reitillä saattaa hieman huomata, mutta vastapainoksi eteen avautuu henkeäsalpaavia alppimaisemia! Kallioseinämään rakennettu kävelypolku First Cliff Walk sijaitsee Jungfraun lähettyvillä, jonka aloituspisteelle matkataan gondolihissin kyydissä. Ylhäällä matkaaja pääsee kävelemään 40 metriä pitkää siltaa näköalatasanteelle, jossa huikeat maisemat vesiputouksille, jäätiköille, kyliin ja vuorien huipuille kruunaavat retken korkeuksiin. Korkeanpaikankammoisia First cliff Walk saattaa epäilyttää, mutta maisemat ovat todellakin näkemisen arvoisia

Katso ja valitse oma suosikkisi

Muut Hetkiä luonnossa -kokoelmat

Kaikki 10 kokoelmaa
Kaikki 10 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa