Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Uskallatko vierailla kerrassaan karmivissa nähtävyyksissä?

Karmivatko vampyyrit selkäpiitäsi, uskallatko astua ihmisten luilla koristeltuun kirkkoon tai kauhistutko keskiaikaisia kidutusmenetelmiä? Nämä nähtävyydet eivät sovi heikkohermoisille, mutta jos kestät sydämentykytyksen ja kauhun pintaan nostattaman kylmän hien, niin lähde (uhka)rohkealle seikkailulle kammottaviin nähtävyyksiin.

Vampyyrimuseosta löytyy suojavarusteita verenimijöitä vastaan

Katsoitko takavuosien suosikkisarjaa Buffy vampyyrintappaja, ihastuitko Twilight-elokuvasarjaan tai onko tunnettu vampyyrielokuva Veren vangit tuttu? Ehkä olet hurahtanut vampyyritarinoihin ja tutustunut Draculan legendaan sekä muuhun kirjallisuuteen aiheesta. Jos janoat nähdä ja kuulla lisää, on rohkeimpien aika vierailla vampyyriaiheisessa Le Musée des Vampires -museossa Pariisissa, jota on todennäköisesti ainoa vampyyrimuseo maailmassa. Museosta löytyy laajaa suojavarusteita vampyyreja vastaan, kirjallisuutta, maalauksia, elokuvajulisteita, pelottavia taide-esineitä ja jopa muumioitunut kissa! Aineistoa museoon on hankittu niin internetistä, kirpputoreilta kuin hautausmailtakin. Vierailu opettaa muun muassa vampyyrien historiasta, niiden alkuperästä kansanperinteessä sekä niiden roolista osana Ranskan historiaa ja modernin ihmisen mieltä. Museota ylläpitää vampyrologiksi itseään kutsuva Jacques Sirgent, jolla on laaja tietämys aiheesta. Päivisin hän toimii englannin kielen opettajana ja kääntäjänä, mutta iltaisin vampyyritutkimus vie hänet mennessään. Huomioithan, että yksityisomisteinen museo on avoinna vain ajanvarauksella!

Tutustu Pariisiin

Pariisi

Pariisi

Matkakohde

Kellariin haudatuista luista syntyi Sedlecin luukirkko

Barokkityylinen Sedlecin luukirkko vetää uskaliaimpia turisteja puoleensa Prahan lähettyville Kutna Horan kaupunkiin. Kirkko on varmasti yksi maailman erikoisimmista tai jopa erikoisin. Ulkoapäin kappeli näyttää pieneltä ja tavalliselta keskiaikaiselta kappelilta, mutta kun astut sisään, huomaat että kirkko on koristeltu ihmisten luilla! Kaiken kaikkiaan Sedlecin luukirkko koristeltu taiteellisesti yli 40 000 ihmisen luurangolla! Silmiinpistävintä kirkossa on sen keskellä roikkuva kattokruunu, joka on tietenkin tehty ihmisen luista. Luut päätyivät Sedlecin luukirkkoon, kun Böömin kuningas lähetti apotin Sedlecin luostarista Jerusalemiin 1200-luvulla. Kun apotti palasi, hän toi mukanaan “pyhää maata” sisältäneen purkin. Pian kaikki ihmiset halusivat tulla haudatuiksi Sedleciin, mikä johti siihen että hautausmaata piti laajentaa. Siksi hautausmaan viereen rakennettiin kirkko 1400-luvulla ja ihmisiä haudattiin sen kellariin. Luut säilyivät kellarissa vuoteen 1870 asti, kunnes erästä puunleikkaajaa pyydettiin järjestämään ne. Lopputuloksena syntyi vaikuttava Sedlecin luukirkko.

Tutustu Prahaan

Praha

Praha

Matkakohde

Dracula-museo kauhistuttaa Dublinissa

Vieraile Bram Stokerin Castle Draculassa Dublinissa! Museo on ainoa laatuaan maailmassa, ja siellä pääset tutustumaan Draculan tarinan ihmeellisiin päähenkilöihin ja irlantilaiseen kirjailijaan Bram Stokeriin, joka syntyi ja kirjoitti aivan museon lähialueilla. Urheat vierailijat kulkevat linnan tunneleissa siltojen yli vampyyrien pihamaalle. He jatkavat kulkuaan Draculan luolaan ja maailman ainoaan hautausmaateatteriin, jossa voi kauhistella vampyyrishow’ta. Huomioithan, että linnassa käytetään valo- ja savuefektejä, eikä vierailu sovi raskaana oleville, sydän- tai hengitysoireista kärsiville, ahtaanpaikankammosta kärsiville tai heikkohermoisille. Museo on ollut suljettuna koronan vuoksi, mutta on kammottavista nähtävyyksistä kiinnostuneelle mielenkiintoinen kohde, kun normaalit aukioloajat palaavat käytäntöön.

Tutustu Dubliniin

Dublin

Dublin

Matkakohde

Pahimmat painajaiset käyvät toteen kauhujen festivaalilla Pariisissa

Le Manoir de Paris -festivaali ajoittuu Halloweenin aikaan Pariisiin, jossa pahimmista painajaisista tutut oliot odottavat vierailijaa! Saatat myös tavata rautanaamiota pitävän miehen, oopperan kummituksen tai Notre Damen kellonsoittaja Quasimodon. Vieraile kummitustaloissa, pelästy kammottavaksi hirviöksi pukeutunutta näyttelijää ja nauti Halloween-teemaan sopivista ruoka-annoksista. Kauhujen festivaali on järjestetty vuosittain noin kymmenen vuoden ajan, ja sen tapahtumapaikkana on Grande Halle de La Villette.

Tutustu Pariisiin

Pariisi

Pariisi

Matkakohde

Noitafestivaali valtaa Corinaldon Halloweenin aikaan

Italian kauneimmaksi kehutusta Corinaldosta tulee kauhujen pääkaupunki syksyisin! Halloweenia edeltävällä viikolla Corinaldossa järjestetään vuosittain La Festa delle Streghe -noitafestivaali, jolloin kauhujen teema valtaa kaupungin. Keskustasta tuleekin kuin suuri ulkona toimiva huvipuisto. Festivaali näkyy niin koristelussa, erilaisina teemaan sopivia esityksinä, torilla ja kaupungin monissa tavernoissa, joissa tarjoillaan Halloweeniin sopivaa ruokaa. Kaupungilla kävellessäsi näet niin soihtuja, hämähäkin seittejä, kynttilöitä kuin kurpitsojakin. Samalla saatat nähdä tulishow’n, pelon tunnelin ja muita pelottavia paikkoja. Myös Miss Strega eli Miss Noita valitaan festivaalin tuoksinnassa. Kannattaa siis lähteä ehdolle, sillä kuka tahansa voi osallistua kilpailuun!

Keskiaikaiset kidutusmenetelmät esillä museossa

Prahassa sijaitseva Museum of Torture -kidutusmuseo johdattaa vierailijan keskiaikaisten kidutusmenetelmien pariin. Museossa on esillä yli 80 kuuluisinta ja tärkeitä oikeuden käyttämää välinettä, joilla rangaistuksia pantiin käytäntöön. Selkäpiitä karmiviin kidutusvälineisiin lukeutuu muun muassa “vesikidutuskone”, jossa kidutukseen tuomittu sidottiin niin sanottuun kidutuspöytään ja hänet pakotettiin nielemään suuria määriä vettä esimerkiksi suppilon avulla, jonka jälkeen hänen turvonneeseen vatsaansa iskettiin raskain iskuin. Toinen tunnettu kidutusväline oli nimeltään Nürnbergin neitsyt. Kidutusväline sai nimensä, sillä se muistutti ulkomuodoltaan baijerilaista tyttöä, mutta myös koska se rakennettiin ja otettiin käyttöön salaisessa oikeustalossa Nürnbergissa. Tuomittu lukittiin Nürnbergin neitsyen sisään, jolloin terävät neulat lävistävät hänen vartalonsa. Terät oli sijoitettu niin, että ne eivät osuneet elintärkeisiin elimiin mutta aiheuttivat pitkän ja tuskallisen kärsimyksen kidutukseen joutuneelle. Ensimmäinen merkintä kidutusmenetelmän käytöstä teloituksessa on löydetty vuodelta 1515, jolloin eräs väärentäjä vietti kolme päivää kauheissa tuskissa Nürnbergin neitsyen sisällä ennen kuin menehtyi.

Tutustu Prahaan

Praha

Praha

Matkakohde

Berlin Dungeon kuljettaa mitä kauhistuttavimpiin paikkoihin

Elä ja hengitä Berliinin synkintä historiaa (jos uskallat)! Berlin Dungeonissa tapaat uskomattoman joukon teatraalisia näyttelijöitä ja erikoisefektejä. Pääset ihmeelliselle maanalaiselle ajelulle, näet useita interaktiivisia esityksiä ja koet 800 vuotta historiaa! Kuulet niin naurua, kiljahduksia kuin mitä uskomattomampia tarinoita. Seikkailet muun muassa ruton runtelemalla kadulla, salaisessa tuomioistuimessa, labyrintissa, tutustut berliiniläiseen sarjamurhaajaan Carl Grosmanniin ja vierailet kidutuskammiossa. Mikä Berlin Dungeonin vierailukohteista onkaan kauhistuttavin?

Tutustu Berliiniin

Berliini

Berliini

Matkakohde

Muumioitunut lapsi on katakombien nukkuva kaunotar

Kapusiinien katakombit on paikka Sisilian Palermossa, jossa elävät tapaavat kuolleet! Kapusiinien katakombit ovat yksi maailman vaikuttavimmista paikoista vierailla. Makaaberi nähtävyys vie vierailijan matkalle palermolaisen yhteiskunnan tapoihin ja traditioihin, jotka toteutuivat menneinä vuosisatoina. Kapusiinimunkit perustivat yhteisönsä Palermoon 1500-luvulla ja avasivat hautausmaan, jonne menehtyneet munkit haudattiin viimeiseen lepoonsa yhteiseen joukkohautaan maan alle. Suurin osa vuosie varrella katakombiin haudatuista munkeista on kokenut luonnollisen muumioitumisen, jonka vuoksi esimerkiksi joidenkin kasvonpiirteitä on säilynyt. Katakombeista löytyy noin 2 000 luurankoa ja muumiota. Kapusiinien katakombit onkin maailman suurin erikoisten muumioiden kokoelma maailmassa. Katakombit toimivat viimeisenä leposijana muillekin kuin munkkiveljeskunnan jäsenille. Hyvin säilyneiden muumioiden joukosta löytyy muun muassa Rosalia Lombardo, joka on tituleerattu Palermon nukkuvaksi kaunottareksi. Hän kuoli kaksivuotiaana vuonna 1920 ja on yksi viimeisimmistä katakombeihin haudatuista ihmisistä. Kuollutta lasta on kutsuttu myös maailman kauneimmaksi muumioksi.

Kauhut vaanivat jokaisen kulman takana zombibunkkerissa

Lähde taisteluihin zombeja vastaan London Zombie Battleen! Astu salaiseen bunkkeriin, jossa kauhut piileksivät jokaisen kulman takana. Ennen kuin aloitat taistelun zombeja vastaan, saat perehdytyksen,  kamppailua varten ja ohjeistuksen leikkiaseiden käyttöä varten. Tositoimissa pääset estämään zombeja valtaamasta Lontoon katuja ja pitämään kansakunnan turvassa. Taistelu tapahtuu aidossa, käytöstä poistetussa bunkkerissa. Kokemus ei sovi heikkohermoisille, sillä kauhujen täyteisellä taistelutantereella näet niin verta, suolia kuin aivojakin! Lontoon Zombie Battle on noin kahden ja puolen tunnin mittainen seikkailu, jossa alaikäraja on 14 vuotta.

Tutustu Lontooseen

Lontoo

Lontoo

Matkakohde

Muut Once in a lifetime -kokoelmat

Kaikki 6 kokoelmaa
Kaikki 6 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa