Bonusta jokaisesta matkasta!
Inspiroidu kanssamme!

Pyöräile ympäri vuoden – vinkit Eurooppaan!

Haluatko nauttia pyöräretkistä ympäri vuoden. Kokosimme sinulle muutamia upeita reittejä vuoden varrelta Euroopassa. Pyörää ei tarvitse ottaa mukaan kotoa, sillä kohteissa sen vuokraus käy helposti. Otatko haasteen vastaan?

Tammikuu - pyöräseikkailulle Kanarialle

Etelään pyöräilyretki kannattaa ajoittaa silloin, kun lämmin keli ei ole kaikista paahteisin. Siksi valita osuu tammikuulle. Kanariansaarten tammikuun päivälämpötila huitelee tuolloin 20 asteen tuntumassa, joten keli on sopiva pyöräretkille. Tammikuu on hyvää aikaa pyöräilylle senkin vuoksi, että turismin hiljaisella kaudella autoja on liikenteessä vähemmän. Kanaria on matkailijalle turvallinen. Kanariansaaret koostuvat seitsemän saaren ryhmästä. Niiden välillä kulkee ahkerasti lauttoja. Voit siis napata pyörän mukaan ja hypätä lauttaan tutkimaan naapurisaarten upeaa luontoa. Kanariansaarten matkailusivustolta löydät hyviä pyöräilyvinkkejä matkaasi. Korkeuseroja saarella on runsaasti, joten vinkiksi että paikallisista pyörävuokraamoista löytyy myös monta sähköpyörävaihtoehtoa. 😉

Tutustu Teneriffan lomiimme

Teneriffa

Teneriffa

Matkakohde

Maaliskuu - historiaa ja luontoa Portugalin pyöräilyreiteillä

Lissabon jakautuu molemmin puolin merenlahtea. Tätä pyöräilymatkaa varten sinun kannattaa ottaa yöpyminen kaupungin pohjoisrannalta, jossa sijaitse myös vanha keskusta. Lissabonin loma sisältää paljon suurkaupungin riemuja ja upeita kävely- ja pyöräilykohteita kaupungissa on useita. Voit pyöräillä rannikkoa pitkin upeaa siluettia ihaillen tai tutustua kaupungin lukuisiin puistoihin. Keskusta on kuitenkin täynnä pieniä kujia, joten pyörällä kannattaa olla myös varovainen. Kun on aika tehdä hieman pidempi pyöräilypäivä, sinun kannattaa suunnata luoteeseen Sintraan. Noin 30 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva alue on historiallisesti merkittävä ja sen tunnetuin maamerkki Palacio Nacional de Pena. Palatsi sijaitsee Sintra-Cascaisin luonnonsuojelualueen reunalla, joten upeaa pyöräilymaastoa riittää edelleen. Suunnista rannikolle 15 kilometrin päässä sijaitsevalle Cabo da Rocan näköalapaikalle. Jos pohkeissa riittää puhtia, voit palata takaisin Lissaboniin rannikkoreittiä. 50 kilometrin matkalle jää muun muassa Cascaisin rannikkokylä. Toki sinne voit tehdä pyöräretken toisenakin päivänä.

Tutustu Lissaboniin

Lissabon

Lissabon

Matkakohde

Huhtikuu - pyöräilykierros Hollannin tulppaanipelloille

Maaliskuun lopulta toukokuun puoleenväliin Alankomaiden kukkaloisto räiskyy kaikissa sateenkaaren väreissä. On tulppaanien kukinta-aika. Keväinen kukkaloisto jättää lähtemättömän jäljen matkaajan verkkokalvoille, niin huikaiseva on värien sinfonia. Upein kohde on Keukenhofin puutarha, joka sijaitsee noin 36 kilometrin päässä Amsterdamin keskustasta. Voit ottaa pyörän mukaan keskustasta tai hypätä julkisiin ja vuokrata pyörän vasta puutarhan portilta. Keukenhof ja sitä ympäröivä Bollenstreek ovat Hollannin tunnetuinta tulppaanialuetta. Et siis ole todellakaan paikalla ainoana turistina tulppaanipeltoja ihmettelemässä. Jos haluat valita hieman tuntemattomamman reitin, kannattaa suunnata Amsterdamista koilliseen Noordoostpolderiin. Voit matkata ensin junalla Lelystadiin ja jatkaa siitä pyörällä loppumatkan (noin 30 kilometriä). Huomaat saapuvasi perille kun tulppaanipellot jatkuvat silmänkantamattomiin. Myös Amsterdamin keskustan puistot ovat huhtikuussa upeaa kukkaismerta pullollaan.

Tutustu Amsterdamiin

Amsterdam

Amsterdam

Matkakohde

Toukokuu - sitruunan tuoksuinen Amalfi kutsuu pyöräilijöitä

45 kilometriä Napolista lounaaseen sijaitseva Sorrenton niemimaa on huimaavan kaunista, aidon italialaista aluetta. Upean merestä työntyvän luonnon ja tunnelmallisten kylien lisäksi maaliskuun lopulla alkaa alueen täyttää myös huumaava tuoksu. Sitruunat ovat kypsyneet. Hedelmiä täynnä olevat puut notkuvat kaikkialla ja jatkavat satokauttaan pitkälle syksyyn. Amalfin rannikolla riittää ihasteltavaa ja pyöräretkikohteita löytyy useita. Nauti rannikosta kohti Salernoa itsellesi sopivissa palasissa. Rannikon koluttuasi voit hypätä lauttalle ja lähteä pyöräilemään ympäri Caprin kuuluisan saaren. 40 kilometrin päässä sisämaassa sijaitsee Vesuviuksen tulivuori ja Pompein tuhoutunut rauniokaupunki, ehkä ehdit pyöräilemään myös sinne?

Tutustu Sorrentoon

Sorrento

Sorrento

Matkakohde

Kesäkuu - pyöräretki violeteille laventelipelloille Provenceen

Matkaan kannattaa lähetä vasta juhannuksen jälkeen, sillä laventelin kukinta alkaa vasta kesäkuun loppupuolella. Venytä siis lähtöäsi kesäkuussa mahdollisimman pitkälle. Heinäkuussa ja elokuussa keli on usein suomalaiselle pyöräilijälle liian kuuma, joten matka kannattaa ajoittaa heti kukinnan alkuun. Ranskan Provence on tunnettu laventeleistaan. Ilmassa on kukkien voimakas tuoksu. Lennä Nizzaan ja vuokraa auto sieltä. Matkaa noin 200 kilometriä luoteeseen, Saultin kylään. Täältä voit vuokrata pyörän, jolla pääset ihailemaan ympäristön laventelipeltoja. Kylä ei ole iso, mutta herttainen ja perinteinen. 50 kilometriä Saultista etelään löydät Rue de Cassyn laventelipellot. 100 kilometriä kaakkoon Saultista löydät Valensolen pienen kaupungin. Sieltäkin voit vuokrata pyörän ja lähteä pyöräretkelle purppuranhohteisille laventelipelloille.

Tutustu Nizzan lomiimme

Nizza

Nizza

Matkakohde

Heinäkuu - pyöräillen nauttimaan Ahvenanmaan saaristoluonnosta

Heinäkuussa pyöräilijän ei kannata lähteä merta edemmäs polkemaan. Kotimaa on kauneimmillaan ja kelit usein suosivat pyöräretkiä. Loistava kohde pyöräretkelle löytyy merimatkan takaa Ahvenanmaalta. Ahvenanmaan pyöräteihin on panostettu ja ne ovat erittäin hyväkuntoisia. Lyhyet välimatkat mahdollistavat pyöräretket moniin mielenkiintoisiin kohteisiin. Voit ottaa tukikohdan Maarianhaminasta ja tehdä pyöräretkiä sieltä tai lähteä saarihyppelyille ympäristöön. Pyörän voit ottaa mukaan laivalle tai vuokrata paikallisista vuokraamoista.

Tutustu Ahvenanmaan lomiimme

Maarianhamina

Maarianhamina

Matkakohde

Syyskuu - Tuulimyllyjen Saarenmaalla on tasaiset pyöräilymaastot

Saarenmaan luonto on upea ja sen verran etelämpänä että vielä syyskuussa lämpimiä pyöräilypäiviä on lukuisia. Saarenmaan ainutlaatuisesta luonnosta pääset nauttimaan pyöräilemällä Pangan luonnonsuojelualueelle. Kuressaaren keskustan historialliset rakennukset linnoineen ovat mielenkiintoisia koluttavia. Lähde myös pyöräretkelle Muhun saarelle tai ota lautta ja matkaa pyöräilemään Hiiumaalle, josta löydät vaikkapa Sikke Sumarin kesämatkailukohteen. Saarenmaa sijaitsee Viron länsirannikolla, noin 2 tunnin ajomatkan sekä tunnin lauttamatkan päässä Tallinnasta.

Tutustu Saarenmaan pääkaupunkiin Kuressaareen

Kuressaare

Kuressaare

Matkakohde

Lokakuu - Sadonkorjuuaika Moselilla siivittää pyöräilijää eteenpäin

Moselilla sadonkorjuu alkaa hieman vuodesta riippuen, mutta yleensä ensimmäinen sato päästään korjaamaan syyskuun lopulla. Suurimmat sadonkorjuupäivät keskittyvät lokakuun puoleenväliin. Moselin viinialue on suhteellisen lyhyt ja keskellä virtaava joki antaa pyöräilyretkille upeat puitteet. Voit yöpyä Koblenzissa ja matkata siitä pyörällä Trieriin, vai tehdä päiväretkiä eri kohteisiin joen penkoilla.

Marraskuu - Upealla Kosin saarella pyöräilet helposti rannalta toiselle

Marraskuussa Kreikan paras auringonpalvontasesonki alkaa olla ohi. Suomalaisiin lämpötiloihin tottuneelle pyöräilijällä sää on kuitenkin mitä mainioin. Päivisin lämpö keikkuu kahdenkympin tuntumassa, joten pyörälläkin jaksaa vähän pidempääkin matkaa. Ehdotamme sinulle kohteeksi Kosin saaren. Kosin vahvuus on sen pieni koko. Viikossa ehdit mainiosti koluta pyörällä koko saaren ja tehdä saarihyppelyitä naapurisaarillekin. Upeana turkoosina hohtava meri kehystää pyöräretkiäsi ja historialliset paikat tarjoavat tarinoita matkan varrelle, mikä voisi olla täydellisempi loma.

Tutustu Kosin saareen

Kos

Kos

Matkakohde

Muut Vauhtia ja liikettä -kokoelmat

Kaikki 7 kokoelmaa
Kaikki 7 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa