Bonusta jokaisesta matkasta!

Vilna

Vilnan Vanhakaupunki on yksi itäisen Euroopan suurimmista. Kukaan ei lähde Vilnasta kokematta kaupungin viehätystä. Tiesitkö, että Vilna on Euroopan maantieteellinen keskipiste?

Metsäisten kukkuloiden ympäröimää Vanhaakaupunkia ahmii askeleineen ajan kulkua tajuamatta. Kapeat kujat, joille kauniit holvit antavat oman leimansa, houkuttelevat tutkimusmatkalle. Kohtaat Auringonnousun portin, jonka yläpuolella ihmisjono kulkee palvomassa Madonnan kuvaa. Vilnan noin 40 kirkkoa antavat oman ainutlaatuisen tunnelmansa kaupungille, joka kuitenkin tarjoaa myös kaikki modernin kaupungin mukavuudet ja mahdollisuudet. Vilnan Vanhaakaupunkia pidetään barokin mestariteoksena.

Liettuan pääkaupunki Vilna on maan suurin kaupunki, jossa on asukkaita noin 530 000. Vilna sijaitsee noin 300 km itään Itämeren rannasta, Neris- sekä Vilnelé jokien varrella. Vilnan vanhakaupunki on yksi Itä-Euroopan suurimpia ja sieltä löytyy lähes kaikkia vanhoja arkkitehtityylejä edustavia rakennuksia. Vanhakaupunki on valittu Unescon maailman kulttuuriperinne -luetteloon vuonna 1994.

Lisää Vilnasta

Vilnassa on helppo tehdä ostoksia viikon jokaisena päivänä.

Vanhankaupungin reilun kilometrin mittaisen pääkadun varrelta sekä sen poikkikaduilta löytyy useita muoti- ja käsityöliikkeitä sekä matkamuistomyymälöitä, eikä kannata unohtaa hauskoja suklaapuoteja. Keskustasta löytyy myös useita antiikkiliikkeitä ja taidegallerioita.

Ostoskeskukset sijaitsevat hieman ydinkeskustan ulkopuolella. Yksi suosituimmista on kauempana joenrannalla sijaitseva Akropolis.

Liettualaiset käsityötuotteet ovat arvostettuja. Suosittuja tuliaisia ovatkin esimerkiksi pellavatuotteet, puu- ja lasityöt sekä meripihkatuotteet.

Vilnasta löytyy monipuolinen ravintolatarjonta muun muassa Vanhastakaupungista sekä keskustan uudelta puolelta. Eri maiden keittiöiden kirjo on lisääntynyt viime vuosina, mutta edelleen eniten on tarjolla paikallisia ruokia, joihin kuuluvat esimerkiksi letut, nyytit, lihat ja kalaruoat. Suomalaisten ja liettualaisten makutottumuksissa on paljon samaa, kuten esimerkiksi rakkaus ruisleipää ja perunaa kohtaan!

Yksi mielenkiintoinen ravintolavalinta voisi olla Vanhassakaupungissa sijaitseva Lokys perheravintola, joka on erikoistunut historialliseen liettualaiseen ruokaan. Ravintolan ruokalista kertoo vanhoja tarinoita liettualaisista aatelistoista, jotka nauttivat metsän antimista, kuten marjoista, sienistä, pähkinöistä ja riistasta.

Vilnan yöelämä on vilkasta ja parhaimmillaan se on Vanhassakaupungissa sekä Gedimino-pääkadun tuntumassa. Myös Vilniaus-katu on kuuluu iltaelämän suosikkipaikkoihin.

Lentokentältä kaupunkiin pääsee sujuvasti bussilla tai taksilla.

Vilnan keskustassa on helppo ja mukava kävellä, sillä välimatkat eivät ole kovinkaan pitkiä. Myös pyöräily on suosittua, ja esimerkiksi oransseja kaupunkipyöriä saa lainata puoleksi tunniksi ilmaiseksi. Kaupungilta löytyy myös takseja tai niitä voi tilata hotellin vastaanotosta.

Paikallisbusseilla tai johdinautoilla on hyvä siirtyä vähän pidempiä välimatkoja, mutta keskustan alueella niiden käyttäminen voi vaatia hieman enemmän paneutumista reittikarttaan.

Vilnassa on tapahtumia ympäri vuoden ja esimerkiksi kulttuuritarjonta on tasokasta.

Vilnan kaupunkijuhlat tarjoaa kaikille jotakin. Se pidetään syyskuun ensimmäisenä viikonlopuna. Ulkona on paljon tapahtumia, kuten konsertteja, elokuvia, katuteatteria, muotinäytöksiä ja kulkueita.

Yksi vuoden kohokohdista on  joulumarkkinat, jotka alkavat yleensä marraskuun viimeisellä viikolla ja päättyvät seuraavan vuoden alussa. Tuomiokirkon edustalla olevalla aukiolla on joulukuusi, joulujuna lähtee kirkon vierestä ja kulkee keskustan halki. Aukiolta löytyy myös luistinrata ja labyrintti. Erilaisia konsertteja on joulukuussa normaalia enemmän.

Vilnan tapahtumakalenteriin pääset tutustumaan täältä.

Lähde seikkailemaan Vilnan kaupungin ulkopuolelle ja koe mitä erilaisempia nähtävyyksiä päiväretkillä. Aja vajaan 30 kilometrin päähän Vilnasta kauniiden puutalojen reunustamia teitä pitkin Trakain kylän läpi 1300-luvulla rakennetulle punatiiliselle Trakain linnoitukselle, joka sijaitsee saarella järven rannalla.

Ristikukkula taas on ehkä erikoisempia käyntikohteita mihin Vilnan ulkopuolella törmää. Nimensä mukaisesti kukkulalla komeilee silmän kantamattomiin erikokoisia ja -näköisiä ristejä. Ristikukkula sijaitsee kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Vilnasta.

Jylhistä maisemista tunnettu Pučkoriain kanjoni sijaitsee vain kivenheiton päässä Vilnasta, ja se on osa Pavilionysin kansallispuistoa. Vilnia-joki virtaa kanjonin pohjassa, ja jyrkät kalliot on kuin koristeltu vihreällä metsällä.

Miksi matkustaa Vilnaan
Noin Helsingin kokoinen kaunis ja siisti kaupunki
Yksi suurimmista keskiaikaisista vanhoistakaupungeista Pohjois-Euroopassa
Vanhakaupunki on valittu Unescon maailman kulttuuriperinne -luetteloon
Edullinen hintataso
Euroopan maantieteellinen keskipiste on erittäin lähellä Vilnaa
Mielenkiintoinen historia ja arkkitehtuuri

Matkat

Vilnan hotellimatka, omalla autolla

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Vilna
Vilna (valitsemasi määrä päiviä)
Vilna-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Matkalla kuljetaan omalla autolla Tallinnan kautta Vilnaan, jonne voit valita haluamasi määrän öitä.


Vilnan kaupunkiloma lentäen Helsingistä

Helsinki-Vilna
Vilna (valitsemasi määrä päiviä)
Vilna-Helsinki
Valitse sinulle sopivimmat lennot Helsingistä Vilnaan.


Vilnan kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Tampere-Vilna
Vilna (valitsemasi määrä päiviä)
Vilna-Tampere
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Tampereelta.


Vilnan kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Vilna
Vilna (valitsemasi määrä päiviä)
Vilna-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Vilnan kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-Vilna
Vilna (valitsemasi määrä päiviä)
Vilna-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Vilnan matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Vilnassa

Kaupunki kohteena Vilnan vanhakaupunki , todella hieno paikka ja hyvä palvelu.
Ari
Matka sujui aikataulun mukaisesti. Hyviä kohteita ja alueilta löytyi hyviä ruoka- ja kahvipaikkoja.
Ilmari
Edullinen julkinen liikenne.
Sini
Vilna yllätti upeudellaan!
Kirsti
92% suosittelee Vilnan matkojamme

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
huhtikuu
6 °C
kesäkuu
17 °C
elokuu
17 °C
joulukuu
-4 °C

Videoita Vilnasta