Bonusta jokaisesta matkasta!

Vilna

Vilnan Vanhakaupunki on yksi itäisen Euroopan suurimmista. Kukaan ei lähde Vilnasta kokematta kaupungin viehätystä. Tiesitkö, että Vilna on Euroopan maantieteellinen keskipiste?

Metsäisten kukkuloiden ympäröimää Vanhaakaupunkia ahmii askeleineen ajan kulkua tajuamatta. Kapeat kujat, joille kauniit holvit antavat oman leimansa, houkuttelevat tutkimusmatkalle. Kohtaat Auringonnousun portin, jonka yläpuolella ihmisjono kulkee palvomassa Madonnan kuvaa. Vilnan noin 40 kirkkoa antavat oman ainutlaatuisen tunnelmansa kaupungille, joka kuitenkin tarjoaa myös kaikki modernin kaupungin mukavuudet ja mahdollisuudet. Vilnan Vanhaakaupunkia pidetään barokin mestariteoksena.

Liettuan pääkaupunki Vilna on maan suurin kaupunki, jossa on asukkaita noin 530 000. Vilna sijaitsee noin 300 km itään Itämeren rannasta, Neris- sekä Vilnelé jokien varrella. Vilnan vanhakaupunki on yksi Itä-Euroopan suurimpia ja sieltä löytyy lähes kaikkia vanhoja arkkitehtityylejä edustavia rakennuksia. Vanhakaupunki on valittu Unescon maailman kulttuuriperinne -luetteloon vuonna 1994.

Lisää Vilnasta

  1. Taide! Tämä kaupunki on täynnä taidetta klassisesta baletista, nykytaiteeseen ja katutaiteeseen. Taideteoksiin törmää kaikkialla, kunhan pitää silmät ja mielen avoinna.
  2. Vanhakaupunki! Unescon maailmanperintölistalle kuuluva vanhakaupunki on yksi Euroopan suurimmista. Tunnelmallinen vierailukohde.
  3. Panorama näköalat Gediminasin linnalta tai kolmen ristin kukkulalta.
  4. Boheemi Uzupisin taiteilijakaupunginosa ja sen ”perutuslaki”
  5. Raju historia osana Eurooppaa järisyttäneitä menneisyyden käänteitä

Vilnassa on helppo tehdä ostoksia viikon jokaisena päivänä.

Vanhankaupungin reilun kilometrin mittaisen pääkadun varrelta sekä sen poikkikaduilta löytyy useita muoti- ja käsityöliikkeitä sekä matkamuistomyymälöitä, eikä kannata unohtaa hauskoja suklaapuoteja. Keskustasta löytyy myös useita antiikkiliikkeitä ja taidegallerioita.

Ostoskeskukset sijaitsevat hieman ydinkeskustan ulkopuolella. Yksi suosituimmista on kauempana joenrannalla sijaitseva Akropolis.

Liettualaiset käsityötuotteet ovat arvostettuja. Suosittuja tuliaisia ovatkin esimerkiksi pellavatuotteet, puu- ja lasityöt sekä meripihkatuotteet.

Vilnasta löytyy monipuolinen ravintolatarjonta muun muassa Vanhastakaupungista sekä keskustan uudelta puolelta. Eri maiden keittiöiden kirjo on lisääntynyt viime vuosina, mutta edelleen eniten on tarjolla paikallisia ruokia, joihin kuuluvat esimerkiksi letut, nyytit, lihat ja kalaruoat. Suomalaisten ja liettualaisten makutottumuksissa on paljon samaa, kuten esimerkiksi rakkaus ruisleipää ja perunaa kohtaan!

Hyviä ravintolavinkkejä Vilnaan löydät IMTn Oma Loma appista.

Vilnan yöelämä on vilkasta ja parhaimmillaan se on Vanhassakaupungissa sekä Gedimino-pääkadun tuntumassa. Myös Vilniaus-katu on kuuluu iltaelämän suosikkipaikkoihin.

Lentokentältä kaupunkiin pääsee sujuvasti bussilla tai taksilla.

Vilnan keskustassa on helppo ja mukava kävellä, sillä välimatkat eivät ole kovinkaan pitkiä. Myös pyöräily on suosittua, ja esimerkiksi oransseja kaupunkipyöriä saa lainata puoleksi tunniksi ilmaiseksi. Kaupungilta löytyy myös takseja tai niitä voi tilata hotellin vastaanotosta.

Paikallisbusseilla tai johdinautoilla on hyvä siirtyä vähän pidempiä välimatkoja, mutta keskustan alueella niiden käyttäminen voi vaatia hieman enemmän paneutumista reittikarttaan.

Vilnassa on tapahtumia ympäri vuoden ja esimerkiksi kulttuuritarjonta on tasokasta.

Vilnan kaupunkijuhlat tarjoaa kaikille jotakin. Se pidetään syyskuun ensimmäisenä viikonlopuna. Ulkona on paljon tapahtumia, kuten konsertteja, elokuvia, katuteatteria, muotinäytöksiä ja kulkueita.

Yksi vuoden kohokohdista on  joulumarkkinat, jotka alkavat yleensä marraskuun viimeisellä viikolla ja päättyvät seuraavan vuoden alussa. Tuomiokirkon edustalla olevalla aukiolla on joulukuusi, joulujuna lähtee kirkon vierestä ja kulkee keskustan halki. Aukiolta löytyy myös luistinrata ja labyrintti. Erilaisia konsertteja on joulukuussa normaalia enemmän.

Vilnan tapahtumakalenteriin pääset tutustumaan täältä.

Lähde seikkailemaan Vilnan kaupungin ulkopuolelle ja koe mitä erilaisempia nähtävyyksiä päiväretkillä. Aja vajaan 30 kilometrin päähän Vilnasta kauniiden puutalojen reunustamia teitä pitkin Trakain kylän läpi 1300-luvulla rakennetulle punatiiliselle Trakain linnoitukselle, joka sijaitsee saarella järven rannalla.

Ristikukkula taas on ehkä erikoisempia käyntikohteita mihin Vilnan ulkopuolella törmää. Nimensä mukaisesti kukkulalla komeilee silmän kantamattomiin erikokoisia ja -näköisiä ristejä. Ristikukkula sijaitsee kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Vilnasta.

Jylhistä maisemista tunnettu Pučkoriain kanjoni sijaitsee vain kivenheiton päässä Vilnasta, ja se on osa Pavilionysin kansallispuistoa. Vilnia-joki virtaa kanjonin pohjassa, ja jyrkät kalliot on kuin koristeltu vihreällä metsällä.

Miksi matkustaa Vilnaan
Noin Helsingin kokoinen kaunis ja siisti kaupunki
Yksi suurimmista keskiaikaisista vanhoistakaupungeista Pohjois-Euroopassa
Vanhakaupunki on valittu Unescon maailman kulttuuriperinne -luetteloon
Edullinen hintataso
Euroopan maantieteellinen keskipiste on erittäin lähellä Vilnaa
Mielenkiintoinen historia ja arkkitehtuuri

Matkat

Vilnan kaupunkiloma lentäen Helsingistä

Helsinki-Vilna
Vilna (valitsemasi määrä päiviä)
Vilna-Helsinki
Vilnan upea kaupunki on vain tunnin lennon päässä! Kaupunkiloman hintaan sisältyy valitsemasi lennot sekä majoitus. Eiköhän jo lähdetä?


Vilnan kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Tampere-Vilna
Vilna (valitsemasi määrä päiviä)
Vilna-Tampere
Vilnan kaupunkiloman hintaan sisältyy sinulle sopivimmat lennot omalta kotikentältäsi Tampereelta sekä majoitus valitsemassasi hotellissa. Upean Vilnan löydät vain lyhyen lennon päästä!


Balettimatka Vilnaan

Helsinki-Vilna
Vilna (2 yötä valitsemassasi hotellissa)
Giselle -baletti
Vilna-Helsinki
Vilnan balettimatkan lähtö on 26.4.2024 ja silloin pääset seuraamaan kun romanttinen Giselle valtaa kansallisbaletin lavan. Matkan hintaan kuuluu lentojen ja majoituksen lisäksi myös liput lauantain 27.4. balettiesitykseen.


Vilnan kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Vilna
Vilna (valitsemasi määrä päiviä)
Vilna-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Vilnan kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-Vilna
Vilna (valitsemasi määrä päiviä)
Vilna-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


Vilnan hotellimatka, omalla autolla

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Vilna
Vilna (valitsemasi määrä päiviä)
Vilna-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Matkalla kuljetaan omalla autolla Tallinnan kautta Vilnaan, jonne voit valita haluamasi määrän öitä.


Joulumatka Vilnaan lentäen Tampereelta

Tampere-Vilna (koneenvaihto Riiassa)
Neringa Hotel (3 yötä)
Vilna-Tampere (koneenvaihto Riiassa)
Vilnan joululoma lähtee 23.12. Matkan hintaan sisältyy lennot Tampereelta Vilnaan sisältäen ruumaan menevän matkalaukun. Vilnan yöt vietetään neljän tähden Neringa hotellissa. Hinnassa myös kiertokävely Vilnan keskustassa.


Joulumatka Vilnaan lentäen Helsingistä

Helsinki-Vilna
Vilna
Hotelli Vilnassa (3 yötä)
Vilna-Helsinki
Vilnan joululoma lähtee 23.12. Matkan hintaan sisältyy lennot Helsingistä Vilnaan sisältäen ruumaan menevän matkalaukun. Vilnan yöt vietetään neljän tähden Neringa hotellissa. Hinnassa myös kiertokävely Vilnan keskustassa.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Vilnan matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Vilnassa

Parasta matkassa oli Vilnan kaupungin nähtävyydet, historia ja omatoiminen tutustuminen. Joukkoliikenne edullinen ja sillä pääsee moneen paikkaan (vaatii kyllä osaamista,…
Anna-Helena
Puolison kanssa · huhtikuu 2024
Ystävällinen, vieraanvarainen ja huhtikuussa hieman rauhallinen Vilna. Omatoimimatka antoi vapauden suunnitella päiväohjelmat sään ja voimien mukaan.
Eero
Puolison kanssa · huhtikuu 2024
Vilnassa sai nauttia hyvästä ruoasta ja upeasta vanhasta kaupungista.
Pauliina
Kaveriporukalla · huhtikuu 2024
Kaupunki kohteena Vilnan vanhakaupunki , todella hieno paikka ja hyvä palvelu.
Ari
92% suosittelee Vilnan matkojamme

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
huhtikuu
6 °C
kesäkuu
17 °C
elokuu
17 °C
joulukuu
-4 °C

Videoita Vilnasta