Bonusta jokaisesta matkasta!

Äkkilähtö etelään

Päätin ottaa ystäväni kanssa äkkilähdön etelään eli suuntasimme viikonlopuksi Tallinnaan. Irtiotto arjesta toi piristystä muutoin harmaaseen marraskuun säähän. Yöpyminen hotellin pehmeissä lakanoissa, valmiin aamiaisen rauhallinen nauttiminen sekä sopivassa määrin ostoksia ja kulttuuria sekä maistuvaa ruokaa ovat loistava resepti, kun haluaa helposti ja edullisesti saada piristystä arkeen.

Tällä reissulla päädyimme kiertelemään Balti Jaama Turgilla ja Telliskiven alueella. Näiltä alueilta voi tehdä kivoja tuliais- ja lahjaostoksia sekä poiketa lounaalle, illalliselle tai kahville. Ehdimme myös piipahtamaan Vanhassakaupungissa, jossa tutustuimme Mestaripihaan. Mestaripiha on viehättävä pieni piha, jossa voisi olla kiva kesällä istua ulkona kahvilla. Pihalla on myös useampi eri käsityöläisten liike. Joulukuun 2018 lopulle Tallinnassa on Monet2Klimt -näyttely, jossa kannattaa piipahtaa, jos kiinnostaa erilainen taide-elämys. Näyttely yhdistää kuuluisien taitelijoiden töitä liikkuvan kuvan avulla taustalla soidessa klassisen musiikin. Illallispaikka löytyi tällä kertaa myös Tallinnan Vanhastakaupungista Tabac-ravintolasta. Aiemmilta reissuilta oppineena teimme pöytävarauksen jo ennakkoon, jotta emme joutuneet käyttämään aikaa ravintolan etsimiseen. Valinta osoittautui erinomaiseksi. Tunnelma ravintolassa oli mukava ja ruoka maistuvaa.

Hotelliksi valikoitui tällä kertaa Tallinnan uusin hotelli Metropol Spa Hotel. Sijainti hotellilla on loistava! Vain lyhyt matka satamasta, mutta myös Vanhakaupunki ja Viru-keskus ovat aivan nurkan takana. Hotelli on avattu kesällä 2018, joten se oli todella siisti ja tuoksuikin vielä uudelle. Huone oli melko pelkistetty (ehkä hieman tylsä?), mutta siisti ja mielestäni tarpeeksi tilava kahdelle viikonlopun reissuun. Huoneesta löytyi myös tallelokero, ilmastointi, vedenkeitin, kylpytakki ja -tossut. Pieni miinus oli ulkoa ajoittain kantautunut melu. Huoneemme oli ns. hotellin takapuolella 3. kerroksessa ja viereisessä rakennuksessa olevasta pubista kantautui ajoittain musiikkia ja ääniä huoneeseen. Mutta itse en kokenut tätä niin isona ongelmana, että estäisi uuden vierailun hotellissa. Aamiainen oli perutasoa eli ihan kattava ja hyvä, mutta ei mikään erityinen. Mutta vatsat saatiin täyteen ja kaikkea tarvittavaa löydettiin. Toki erotuksena hotelleiden aamiaisiin, jotka ovat oikeasti hyviä, niin tämä kyllä jäi jälkeen eli ihmiselle, joka valitsee aamiaisen perusteella hotellin, en tätä suosittele tässä vaiheessa. Uskoisin, että pienillä muutoksilla tästäkin voisi saada hieman kattavamman ja laadukkaan oloisemman. Gluteenittomille näytti olevan tarjolla leivän sijaan riisikakkua (ei ehkä niin monipuolinen valikoima siis). Miinuksena aamiaisella oli hieman viileät lämpimät ruoat. Itse ravintola oli viihtyisä ja voisin hyvin kuvitella istuvani siellä vaikka iltaa.

Kylpylän palveluista ei ehditty tällä kertaa nauttimaan, mutta kävin kurkistamassa kylpyläosastolle. Kylpyläosasto oli avara ja viihtyisän oloinen. Erilaisia saunoja oli 4-5 kpl ja altaita oli yksi hieman isompi allas ja 4 kpl pieniä porealtaita. Kovin monipuolisesti ei siis uima-altaita ollut, mutta sopisi mielestäni hyvin tällaiseen lyhyeen hemmottelulomaan ja irtiottoon arjesta, mutta ei niinkään, jos pääpaino olisi tuossa kylpylässä olemisessa. Yksi positiivisimmista asioista, mikä jäi mieleen, oli todella ystävällinen piccolo, jolle jätimme laukut säilytykseen päivän ajaksi. Suurimpana plussana mielestäni sijainti ja Rotermannin korttelin ihastuttava ympäristö.