Bonusta jokaisesta matkasta!

Rammstein ja Tallinna 11.6.2017

Odotettu konserttimatka aina ihanaan Tallinnaan alkoi aikaisin sunnuntai-aamusta Ikaalisten Matkatoimiston tilausajobussin kyydillä. Menomatka Ikaalisista Helsinkiin meni torkkuessa ja satamassa saimme kuljettajalta meno-paluuliput laivaan. Saimme myös matkavarauksen yhteydessä ostetut keikkaliput samassa kuoressa laivalippujen kanssa.

Menomatka Tallinnaan taittui aamulla 10:30-lähtevällä Megastar-laivalla, joka on Tallink Siljan laivaston uusin laiva ja liikennöi uudesta Länsisataman T2-terminaalista. Terminaalirakennus on moderni, valoisa ja selkeä, lisäksi kävelymatka laivaan on todella lyhyt! Laivalla tuli kokeiltua Burger Kingin tarjontaa ja hampurilaisateria aamupalana maistui oikein hyvin aikaisin aamusta aloitetun bussimatkan jälkeen!

Megastarilla pääsee Tallinnaan kahdessa tunnissa ja saavuimme satamaan klo 12:30. Ihana kesäinen auringonpaiste toivotti meidät tervetulleeksi Tallinnaan!

Megastarilla pääsee Tallinnaan kahdessa tunnissa ja saavuimme satamaan klo 12:30. Ihana kesäinen auringonpaiste toivotti meidät tervetulleeksi Tallinnaan! Suuntasimme kävellen hotelliimme, joksi valikoitui tälle matkalle ylellinen ja ihana Solo Sokos Hotel Estoria. Hotelli sijaitsee Viru-hotellin kanssa samassa rakennuksessa aivan Tallinnan keskustassa, kivenheiton päässä vanhastakaupungista! Hotellilla huoneet eivät olleet vielä puolen päivän aikaan valmiina, joten jätimme matkatavaramme säilytykseen ja suuntasimme kiertelemään aina ihastuttavaa vanhaankaupunkia.

Reilun tunnin odottelun jälkeen huone oli valmiina Estoriassa ja pääsimme asettumaan hotelliin. Solo Sokos Hotel Estoria on tarinahotelli, jonka jokainen huone kertoo omaa tarinaansa Viron kulttuurista ja historiasta. Oma huoneemme kertoi Tartosta ja siellä sijaitsevasta Viron kansallismuseosta. Ehkä lähdemme sinne seuraavalla matkalla! Huoneet ovat ihanan värikkäitä sisustukseltaan ja viihtyisän, kotoisan tunnelman kruunaa valtava, muhkea sänky ja tyynyvalikoima! Sänky oli pakko testata heti pienten päiväunien merkeissä. Olihan herätys ollut todella aikainen ja tiedossa oli pitkä ilta hartaasti odotetulla keikalla.

blogi-katri-tallinna-ja-rammstein-Terrass Restaurant _ Lounge 2

blogi-katri-tallinna-ja-rammstein-Terrass Restaurant _ Lounge 1

Päiväunien jälkeen suuntasimme vanhaankaupunkiin syömään ja löysimmekin mukavan ravintolan, jossa oli viihtyisä kattoterassi! Ravintola oli nimeltään Terrass Restaurant Lounge ja tilaamani kanapasta oli erikoisen herkullista, kuten myös Tallinnassa tunnetut tummasta leivästä tehdyt valkosipulileivät alkupalana! Vatsa täynnä oli hyvä jatkaa matkaa hotellin kautta kohti Laululavaa, jossa matkan kohokohta ottaisi pian paikkansa!

Rammsteinin keikka ja show oli kertakaikkiaan upea pyrotekniikoineen ja esiintyminen on näillä herroilla selkeästi verissä. Laululava konserttipaikkana oli ensikertalaiselle aivan mahtava ja väenpaljous oli sanoinkuvaamaton. Järjestelyt oli hoidettu hyvin ja rock-henkeen sopivaa oli, että alueella ei ollut mitään rajattua anniskelualuetta, vaan oman olusensa kanssa sai mennä alueella missä vain, myös yleisön joukossa. Ihanan vapaata tämä keikkakulttuuri verrattuna Suomessa koettuihin keikkatapahtumiin! Alueella oli myös paljon erilaisia ruokakojuja, joista mahtavan keikan jälkeen sai hyvin lyhyelläkin jonottamisella yöpalaa ennen hotellille palaamista.

Seuraavana päivänä oli aikaa tutustua Tallinnan tarjontaan. Päivä alkoi Estorian ihanalla, monipuolisella aamiaisella.

Päivä alkoi Estorian ihanalla, monipuolisella aamiaisella. Pieni sadekaan ei päivää pilannut, iltapäivällä oli hyvää aikaa mennä tutustumaan Merimuseoon!

Pieni sadekaan ei päivää pilannut, iltapäivällä oli hyvää aikaa mennä tutustumaan Merimuseoon! Merimuseon ehkäpä mielenkiintoisin kohde oli Lembit-niminen sukellusvene, jonka sisälle pääsee tutkimaan ja kuuntelemaan miehistön arjesta sukellusveneen sisällä. Sukellusveneessä on eri puolilla audio-laitteita, joista kuulee faktoja myös suomeksi! Myös vaihtuvassa näyttelyssä esillä ollutta meripelastuskalustoa oli mielenkiintoista tutkia. Merimuseota voin suositella kaikenikäisille! Kannattaa myös käydä tutustumassa ulkona oleviin kohteisiin!

Telliskivi on vanhalle tehdasalueelle noussut luova kaupunki, josta löytyy paljon erilaisia, uniikkeja liikkeitä käsityötarvikkeista aina huonekaluihin ja vaatteisiin.

Merimuseosta suuntasimme taksilla Telliskiveen, Tallinnan kohuttuun luovuuden mekkaan. Telliskivi on vanhalle tehdasalueelle noussut luova kaupunki, josta löytyy paljon erilaisia, uniikkeja liikkeitä käsityötarvikkeista aina huonekaluihin ja vaatteisiin. Telliskiven alueella kulkiessa kannattaa aina vilkaista olan yli, sillä rakennuksien seinillä on paljon upeita seinämaalauksia!

Loppuilta kului nauttien Tallinnan vanhankaupungin tunnelmasta ja tarjonnasta ravintolaillallisen ja terassien merkeissä. Vieläpä oli toinen yö aikaa ottaa makeat unet Estorian muhkeassa sängyssä hotellissa ennen seuraavana päivänä koittavaa kotiin paluuta.