Bonusta jokaisesta matkasta!

Rentouttavat terveiset Braavo Span kylpyläosastolta Tallinnasta!

braavo-spa-katri-mira-001

Kävimme kollegani Miran kanssa Tallinnassa tutustumassa Braavo Span kylpyläosastoon hiljattain ja kokemus oli aivan mahtava! Braavo Span kylpyläosastolla meitä odottivat rentoutumisaltaat, porealtaat sekä erilaisia saunoja. Hotellin vaatimattomampaan perustasoon nähden kylpyläosasto oli oikein monipuolinen ja viihtyisä! Onhan Braavossa myös yksi Tallinnan suosituimmista ja suurimmista kuntosaleistakin, mutta tällä kerralla olikin tarkoitus vain rentoutua 😉

braavo-spa-katri-mira-006

Hotellin vastaanotossa saimme oikein ystävällistä palvelua lippuja hakiessamme ja pienestä lisämaksusta saimme myös vuokrattua pyyhkeet käyttöömme. Pukuhuoneet olivat tilavat ja kaapit olivat lukolliset, löytyipä sieltä myös useampi hiustenkuivainkin!

braavo-spa-katri-mira-003

Aloitimme rentoutumisen modernin luolamaisesta porealtaasta, joka oli ihanan rauhallisessa syvennyksessä ja tilaa oli useammallekin hengelle! Poreissa lillumisen jälkeen kokeilimme isommassa rentoutusaltaassa erilaisia vesisuihkuja hartioiden hierontaan ja uimme vastavirrassa, virransuuntaisesti tietenkin! Isommassa altaassa oli myös pitkä alue pelkkää poreissa makoilua varten! Oli oikein rentouttavaa maata veden alla aurinkotuolimaisella alustalla ja antaa poreiden hytkyttää!

Ulkoporealtaissakin tuli käytyä useamman kerran ja nämä altaat olivat myös todella tilavat ja mukavat. Toisesta ulkoporealtaasta näki kadulle ja oli hauskaa seurata ohikulkevia ihmisiä lasiseinän läpi. Toinen ulkoporealtaista onkin sisäpihalla, eikä sieltä liiemmin ihmisvilinää näkynyt.

braavo-spa-katri-mira-004

Sitten saunaan! Kokeilimme ensin minulle entuudestaan tuttua suolasaunaa, joka on vähän kuin höyrysauna, jossa voi helliä ihoaan suolalla. Suolasaunalla on useampia terveysvaikutuksia, sisäisesti suola hoitaa hengityselimiä ja avaa ehkäpä hieman nuhaista nenääkin ja iholle hierottaessa suola toimii mm. ihon kuorintana, joten saat vartalokuorinnan samalla kertaa! Suolalla hieroen saimme jalkapohjienkin ihon todella pehmeäksi! Suolan kanssa tosin kannattaa olla varovainen, jos ihossa sattuu olemaan haavoja tai iho muuten on rikki. Huuhtelemalla tietenkin suolan saa välittömästi pois iholta.

Suolasaunasta menimme suihkun kautta höyrysaunaan, jossa olikin hyvin vahvat eukalyptiset löylyt. Täällä viimeistään nuhainen nenä aukesi ja hengitys helpottui! Suomalaisia saunoja oli kylpylässä useammassa paikassa, mutta ainakaan aamusta kaikki niistä eivät olleet vielä lämpiminä. Komeat lauteet oli Suomalaisiin saunoihin rakennettu. Infrapunasauna jäi meiltä kokeilematta, sillä kylpylässä tuntui olevan niin paljon kaikkea kokeiltavaa joka nurkan takana, että tämä sitten unohtui tällä kerralla.

Ehdoton oma suosikkini kylpyläosastolla olivat vierekkäin sijoitetut japanilainen sauna ja kylmävesiallas. Japanilainen sauna on pieni allas, jossa on todella kuumaa vettä, ja siellä suositellaankin olemaan kerrallaan korkeintaan 10 minuuttia. Japanilaisesta “saunasta” oli ihanan kamalaa pulahtaa kylmävesialtaaseen, joka vastaisi oman kokemuksen perusteella suomalaista järviveden lämpötilaa.

braavo-spa-katri-mira-005

Kylpylästä löytyy myös lapsille oma Libero-allas sekä kuntouinti- ja vesijumppa-altaat, mutta tällä kerralla keskityimme puhtaasti rentoutumiseen. Braavo Spata voimme suositella kaikille kylpemisestä ja saunomisesta nauttiville!

-Katri ja Mira-

braavo spa katri mira 002